Wke

Hur återfå kontrollen över en skrämd kamel

I vissa delar av Nordafrika och Mellanöstern, är kamelen det primära sättet att långväga transporter. Dessa anmärkningsvärda djur är intelligenta och starka, och de besitter otroliga uthållighet. De kan också vara ganska snabb: några kameler kan kortfattat nå hastigheter på upp till 40 miles per timme (64 km / t). Medan deras hastighet gör dem idealiska för racing-kamel raser är mycket populär i många delar av världen, det kan ge en kamel ryttare med en skakande, potentiellt dödlig upplevelse om en kamel är skrämd eller annars börjar löpa utom kontroll.

Steg

Hur återfå kontrollen över en skrämd kamel. Tänk dig en snabb demontera.
Hur återfå kontrollen över en skrämd kamel. Tänk dig en snabb demontera.
 1. 1
  Identifiera din kamel. En kamel beteende är i allmänhet relativt dess ställning och roll inom besättningen. Många, särskilt den dubbla humped, är otåliga och envis. Det är klokt att steg bort från djuret, om möjligt.
 2. 2
  Håll dig lugn. Kamelen kommer så småningom sluta. I själva verket kommer en skenande kamel återfå vanligtvis sin fattning och sakta ner ganska snabbt. Tills den gör, måste du hålla din Hardwood om dig.
 3. 3
  Häng på tyglarna. Eftersom kameler är cud-chewing djur (de är ständigt tuggar), är deras tömmar oftast knutna till ett stift sätts in i näsan, i motsats till att fäst till en bit i munnen. Till skillnad från med en häst, kan du inte försöka styra en out-of-control kamel genom att dra hårt i tyglarna. En hård dra kommer att bryta tyglarna eller, ännu värre, riva pinnen ur kamelens nos, vilket kommer att orsaka den till panik ännu mer. Även om du inte vill dra i tyglarna för mycket, vill du se till att hålla tag i dem så att du kan styra kamelen när den saktar ner.
  • Om tömmarna är knutna till ett huvud grimma, vilket ofta är fallet med kameler som rids på turist expeditioner, kan du dra i tyglarna för att få kamelen att vända i en cirkel och, så småningom, sakta ner. Arbeta med kamel, inte mot den. Dra tyglarna åt sidan att kamelen vill förvandla sitt huvud. Om kamelen beslutar att vända huvudet åt andra hållet, låt den göra det, och dra tyglar på den sidan i stället.
 4. 4
  Tänk dig en snabb demontera. Om kamelen har bara börjat ta fart och kommer inte att reagera på kommandon för att stoppa, överväga att glida av. Detta är särskilt användbart om du har tappat tyglarna. Sparka ut byglarna och försöka komma igång, böja knäna något som du landar. Observera att detta inte bör försökas vid höga hastigheter om det inte finns överhängande fara framåt (en klippa, till exempel). När du är på marken, försöker greppa tömmarna. Kamelen kommer sannolikt kommit till ett stopp när du har tömmarna i händerna igen.
 5. 5
  Häng på. Kamelen kommer så småningom sluta. Ditt mål är att hålla på tills det gör det. Tryck dig till kamel att sänka tyngdpunkten, greppa kamel mellan benen, och håll hornet på sadeln. Om du inte använder en sadel, bara hålla på så gott du kan, och försök att luta sig tillbaka lite så att du undviker rida nära spetsen på puckeln, vilket kommer att vara en mycket skakig resa vid höga hastigheter.
 6. 6
  Kliv av kamel när du har det under kontroll. När wild ride är över, har kamelen sitta. Demontera och fortsätter att hålla i tyglarna.

Tips

 • Bli inte arg på kamel eller slå den när du har det under kontroll. Medan din adrenalin kan pumpa, är det viktigt att du håller huvudet kallt. Kameler tenderar att hysa agg, så om du skrämma eller misshandla dem, är de skyldiga att vara otrevliga i framtiden.
 • Kontrollera att du har rejäla tyglar och ett huvud grimma, speciellt om du inte har mycket ridvana. Ett huvud grimma kan göra det mycket lättare att återta kontrollen över din kamel, och du behöver inte oroa dig för att skada det genom att slita loss tappen ur nosen.
 • Lär och rätt kommandon för att ge en kamel medan ridning det. Olika kameler är tränade att reagera på olika kommandon.
 • De flesta, men inte alla, kameler vill bo nära till besättningen eller nära hemmet, så om du faller från din kamel, kommer kamelen kommer sannolikt tillbaka när det lugnar ner sig.
 • Endast gälla en viss dragning till tömmarna när de försöker få kamelen att vända. Det brukar inte ta mycket, och en övernitisk pull kan skada din kamel om tyglarna är fästa vid en näsa peg.