Wke

Hur att bekämpa depression utan droger

Det tillstånd som kallas kan vara allt från en självbegränsande fall av blues till en livshotande sjukdom. Mediciner är ofta föreskrivs för depression, och om du upplever betydande, försvagande depressiva symptom, kan läkemedelsbehandling vara det bästa alternativet för att förbättra livskvaliteten. Om du föredrar att bekämpa depression utan droger, men det finns många enkla, effektiva strategier för att försöka, speciellt om du arbetar med en passerande fall av blues eller ett situationsanpassat depression utlöses av omständigheter i livet. Dessa steg kan också vara till hjälp när det används tillsammans med mediciner för allvarlig depression.

Steg

Hur att bekämpa depression utan droger. Tackla hanterbara problem.
Hur att bekämpa depression utan droger. Tackla hanterbara problem.

Del ett: ändra dina tankemönster

 1. 1
  Tackla hanterbara problem. Inte alla problem har enkla lösningar, depression kan förvärras av frågor som är utanför din kontroll, såsom hälsoproblem, ekonomiska problem, och döden av en nära anhörig. För att övervinna livets svåraste problem, hjälper det att få praktik genom att angripa något du kan ändra. Vilka är de mindre hinder i ditt liv som får dig att känna negativ dag efter dag? Öva övervinna dem, och du kommer att få kraft att möta de större frågorna.
  • Ställ lösning-orienterade mål. Tänk på konkreta sätt du kan förbättra din situation. Har ditt hus blivit alltför rörigt? Det är något du kan ta itu med. Gör en detaljerad plan för att städa huset, rum för rum, och tillåt dig att känna tillfredsställelse med varje uppdrag du åstadkomma.
  • Håll koll på dina framsteg i en journal. Ibland enkla handlingen att skriva ett mål ner ger motivation att gå vidare och göra en förändring.
 2. 2
  Uttryck dig själv. Depression tenderar att få människor att retirera från livet och undvika att kommunicera mycket med andra människor, men det blir bara värre när du håller känslor tappats upp inuti. Dina känslor har värde eftersom de är en del av dig, så hitta ett sätt att uttrycka dem.
  • Spendera inte för mycket tid ensam. Har dagliga samtal med vänner, familj och klasskamrater. Det är inte nödvändigt att prata om din depression, bara vara dig själv och säga vad som faller naturligt.
  • Skriva, dans, kan bildkonst, musik och andra typer av konst vara extremt terapeutiska former av självuttryck.
  • Var inte rädd för att uttrycka sorg, rädsla, ilska, ångest och andra känslor som följer med depression. Dessa känslor är lika mycket en del av livet som lycka och tillfredsställelse. Compounding dina känslor med skam kommer bara få dig att må sämre.
 3. 3
  Nourish din andliga sida. Många människor tycker att vända till andlighet hjälper dem att finna frid när de har att göra med depression.
  • Prova meditation, som är inriktad på att utveckla tankemönster som leder till självkännedom och fred. Forskning meditation grupper i ditt område eller praktik på egen hand.
  • Om du är en religiös person, överväga att gå din plats för tillbedjan oftare, och att delta i grupper som träffas utanför av tjänster. Spendera tid med likasinnade ger dig bekvämligheten av att vara del av en gemenskap.
 4. 4
  Var snäll mot dig själv. Depression kan leda till mycket negativa känslor om sina förmågor och personlighet. Fokusera på vad du tycker om dig själv och de positiva saker du har att erbjuda världen, snarare än älta saker som går fel.
  • Skyll inte dig själv för att vara deprimerad. Depression drabbar nästan alla på ett eller annat. Du är inte svag eller feg, du har ett tillstånd som kan vara försvagande, och du tar steg för att inse det rakt på sak. Det är modigt.

Del två: ändra dina aktivitetsmönster

 1. 1
  Spendera extra tid utanför. Andas frisk luft, återknyta kontakten med naturen, och solar sig i solen för att återställa kroppens D-vitaminnivåer kan gå en lång väg mot upplyftande din sprit. Spendera tid utanför varje dag. När det är möjligt, lämna staden och gå en promenad i skogen, eller ta en tur till närmaste sjö eller damm.
  • Om det är för kallt att gå ut för långa, öppna persienner och låt dagsljus översvämning ditt hus.
  • Under de mörkare vintermånaderna, kan ljusterapiprodukter hjälpa ersätta solens strålar. Dessa finns att köpa på många apotek och på nätet.
 2. 2
  Håll dig upptagen. Hålla sig till en hektisk vardag är ett viktigt sätt att undkomma blues. Om du inte har ett jobb eller klasser att gå till, ta med din bärbara dator eller en bok till ett lokalt kafé. Låt inte dig själv att hoppa över en dag bara för att du känner dig lite ledsen.
  • Gör en lista över de sysslor som behöver göras varje vecka, och bocka av dem när du får dem åstadkommit.
  • Ta ansvar. Att ge upp ansvaret när du är deprimerad kan leda till känslor av otillräcklighet och hjälplöshet. Erbjud dig att ta din äldre släkting till mataffären varje vecka, och göra en punkt för att vara extremt tillförlitliga.
 3. 3
  Motion varje dag. Flytta kroppen har ett sätt att koppla av sinnet - i själva verket är motion visat sig minska känslor av ångest och depression. Hitta en övning som tilltalar dig, som promenader, yoga, simning eller cykling, och gör det varje dag.
  • Oroa dig inte om att utöva gå ner i vikt. Fokusera på hur bra det känns att använda kroppen, att känna ditt hjärta att pumpa och din andning blir snabbare.
  • Övning med en partner för att göra det roligare. Prova att göra en gång i veckan walking date med en vän eller släkting.

Del tre: praktiken egenvård

 1. 1
  Ät mat med antidepressiva egenskaper. Förutom att äta en balanserad kost, öka livsmedel som är kända för att hjälpa till med depression. Dessa inkluderar livsmedel som innehåller mycket omega 3-fettsyror, som lax, sardiner och valnötter, och mat rik på andra hälsosamma fetter såsom avokado och kokosolja.
 2. 2
  Försök med kosttillskott. Det finns många kosttillskott på marknaden som sägs fungera som naturliga antidepressiva. Var noga med att tala med din läkare innan du lägger tillskott till din rutin, eftersom många är kontraindicerat med vissa receptfria läkemedel.
  • Johannesört är ett populärt komplement som sägs för att behandla depression och ångest.
  • 5-Hydroxytryptophan (5-HTP) är härledd från en afrikansk växt, och sägs vara en effektiv naturlig humör stabalizer.
  • S-adenosylmetionin (SAM eller SAM-e) ersätter naturliga föreningar däggdjur producerar till stabalize stämningar.
  • Grönt te innehåller L-Theanin, en naturlig antidepressiv. Detta kan tas i tablettform eller konsumeras som te.
 3. 3
  Klipp alkohol och droger. Alkohol och droger kan lindra symptomen vid depression på kort sikt, men de nästan alltid gör saker värre efter ett tag. För att få full kontroll över dina känslor, är det bäst att klippa ut dem helt.
  • Alkohol är faktiskt en depressiv, och ibland orsakar negativa känslor att förvärras även när den konsumeras för nöjes skull.
  • Om du kämpar med ett beroende av alkohol eller droger, är det viktigt att få behandling direkt. Du kommer inte att kunna lyfta dig ur depression utan hjälp utifrån. Kontakta din lokala AA eller NA-grupp för mer information.
 4. 4
  Se en terapeut. När du inte känner att du är kompetent att erövra din depression ensam, vet när det är dags att söka hjälp utifrån. Terapeuter är utbildade för att hjälpa människor att utveckla nya tankar och beteendemönster att lindra depression och förhindra att det händer igen. Din terapeut kommer att utveckla en behandlingsplan anpassad till dina behov.
  • Det finns starka belägg för att samtalsterapi, särskilt kognitiv terapi som fokuserar på att förändra negativa tankemönster, kan vara en effektiv behandling för depression, antingen ensamt eller i kombination med läkemedel.
  • Själavård och 12-steg grupper kan också erbjuda en plats att tala ut dina känslor och få hjälp med omständigheter som åtföljer eller orsakas av depression.

Tips

 • Se din läkare för en första diagnos. Depression kan orsakas eller förvärras av andra sjukdomar läkaren kan utesluta eller behandla.

Varningar

 • Kontrollera med din läkare innan du inleder användning av naturläkemedel eller kosttillskott, eftersom dessa kan interagera med andra mediciner du tar.
 • Inte bara sluta ta medicin ordineras för depression. Ditt tillstånd kan förvärras. Utträde ur vissa mediciner orsakar allvarliga biverkningar. Diskutera minska dosen eller avbryta mediciner med din läkare, så att processen kan hanteras.