Wke

Hur att bryta upp med någon som hotar självmord

Är din pojkvän / flickvän hotar att begå självmord när du berätta för honom / henne att du inte vill fortsätta din relation anymore? Om så är fallet, kommer detta att hjälpa förhoppningsvis du avsluta saker utan skuld till dig själv eller mer skada på din soon-to-be ex.

Steg

Hur att bryta upp med någon som hotar självmord. Bedöm hur allvarligt hotet verkligen är.
Hur att bryta upp med någon som hotar självmord. Bedöm hur allvarligt hotet verkligen är.
 1. 1
  Förstå att hota självmord är oftast - Stress vanligt - Ett ​​sätt att återta kontrollen över en situation som har fått ur handen på en person. Om du är den som vill avsluta relationen, har din pojke / flickvän tappade kontrollen och vill ha tillbaka. Hot om att skada sig själv kan vara ett sätt att skrämma dig till efterlevnad.
 2. 2
  Bedöm hur allvarligt hotet verkligen är. Du vet den här personen väl - är han / hon lynnig,, benägen till självmordstankar i allmänhet? Om inte, kan det fortfarande vara allvarligt. Du kan inte bara avfärda idén, men du också vill inte luras av en desperation flytta. Har han / hon har en plan (är han / hon säger, "Jag kommer att ta piller." Eller "Jag ska skjuta mig själv."?) Han / hon har möjlighet att genomföra denna plan ( Har han / hon har piller eller en pistol som du känner till?). Om det verkar vara en slumpmässig hot från ingenstans från en person som vanligtvis inte butter, förtvivlad eller deprimerad, det finns en god chans att han / hon är helt enkelt desperat att stoppa dig från att lämna, och vill säga något chockerande nog att göra dig bo. Igen - stressen här är att det finns en god chans - det är alltid den faran att denna person kan vara dödligt allvar. Förutsatt att du tror att det är liten chans att en faktisk självmordsförsök:
 3. 3
  Vara direkt och låt honom / henne veta att du behöver prata allvar. Piska inte runt busken genom att fråga vilken typ av dag han / hon hade eller berätta en söt historia om din egen dag.
 4. 4
  Sitt ner och säga att du avsluta relationen. Om hotet är gjort, kan du säga, "Det är inte rättvist - du försöker få mig att känna skuld och hålla mig gisslan för dina hot." (Undvik att säga "jag tror inte du." Detta kan tjäna till att "ägg på" någon som var faktiskt inte så allvarligt.) Detta kan bidra till att "vända skulden runt" och avleda den igen personen som hotar.
 5. 5
  Lämna och ringa 911 eller motsvarande om du har några tvivel om den dödliga avsikt hotet. Inte stannar. Ofta låter vistas helt enkelt situationen att eskalera, med den person som gör hotet blir mer och mer hysterisk och förlora all kontroll. Denna upptrappning kan vända något inte så allvarligt till något dödligt - det mindre självkontroll en person har, desto mer sannolikt att han / hon är att göra något överilat och dumt. Om du lämnar, sätter det stopp för dramat rätt där. Om du verkligen är rädd för att han / hon kan skada honom / henne själv, ring 911 och berätta vad som hände. Var tydlig med de gjorda hoten, och lägga till information såsom "hon sa att hon hade en kniv och jag blev rädd, så jag lämnade," eller "han sade att han planerade att skjuta sig själv. Jag tror att det faktiskt kan vara en pistol i huset. "
 6. 6
  Låt proffs ta itu med ditt ex. Hotar självmord är inte alltid en dödlig proposition - ibland är det verkligen bara ett knep för att få dig att stanna. Din rädsla för att han / hon kommer att skada honom / hon själv gör du sticka runt och förlänger uppbrottet - eller notsystem bort det helt. Om denna person verkligen är seriös, är du inte utrustade för att hantera det - han / hon behöver professionell hjälp, och du behöver för att komma ur vägen och låta någon som har utbildning för att åka in till undsättning.
 7. 7
  Inse att det är inte allt om dig. Det handlar om den andra personen och den typ av problem och trauman han / hon har haft i livet. Du kan inte rädda någon som är död inställd på att avsluta hans / hennes liv. Och om du försöker lura dig själv att tro att du kan, du dödar ditt eget liv. Även om var och en av oss vill tro att vi har den sortens makt, sanningen är, det gör vi inte. Du kan inte stanna för att rädda någon - för om du försöker, så att personen lär sig att hota detta varje gång något går fel i livet. Det fungerade en gång, eller hur? Och med alla hot, faran verkligen blir större - eftersom han / hon har att sätta lite fart för att bevisa hur verkliga hotet är. Så inte sätta dig själv - eller den här personen - i det läge att gå igenom detta om och om igen. När du menar att avsluta det, avslutar det, oavsett om hoten.

Tips

 • Oavsett hur trivialt att du kan tro att hotet är att vara, se till att berätta för någon som känner ditt ex om det. Berätta för hans / hennes vän, mamma, bror, syster - säga att du är ledsen för att ha orsakat honom / henne smärta, men att förhållandet inte var rätt för dig, och att när du gjorde slut, han / hon hotade att skada honom / henne själv. Låt dem veta att du hoppas att de kommer att kolla på ditt ex och se till att han / hon är okej. Sedan lämna den ensam.
 • Ditt hjärta är sårbar inte låta det dra dig tillbaka till en ohälsosam ömsesidigt destruktiv relation.

Varningar

 • Se upp för stalking beteende. Personer som hotar med självmord kan bli besatt, och när deras hot inte chockera er till vistas, kan deras hot skifta från sig själva till dig. Om du märker någon form av stalking typ beteenden (han / hon följer dig på din arbetsplats eller skola, och är där när du lämnar för dagen, du ser hans / hennes bil parkerad i närheten av ditt hus på udda tider, s / han kontinuerligt skickar brev, e-post, texter, samtal, och kommer inte att sluta) ringa polisen och anmäla det. Om det behövs, få ett besöksförbud. Var säker på att du ringer varje gång du ser honom / henne efter dig, så att du upprättar ett mönster att polisen kan spåra.
 • Acceptera inte texter eller samtal från ditt ex. Det kan vara försök att försöka dra ut det, få dig att ompröva, etc. Om du är helt enkelt inte finns, finner varje dag som går honom / henne lite starkare utan dig. Om det verkligen är bara en dramatisk försök att chocka dig i ompröva uppbrottet, kommer den att passera.