Wke

Hur att dölja depression

Att vara deprimerad är svårt nog utan att ha folk säga att du letar efter "ner", "för tunn", "pirog", "dåligt", "melankolisk", etc. För din egen mentala hälsa, och eftersom det inte skulle vara en bra idé att gå om att vara riktigt öppet om din depression, är det viktigt att hitta sätt att "gömma" din depressiva tillstånd kring vissa människor och i vissa situationer. Här är några förslag för att uppnå detta utan att förta sig själv i processen.

Steg

Hur att dölja depression. Använd leende som en barriär.
Hur att dölja depression. Använd leende som en barriär.
 1. 1
  Använd leende som en barriär. Alla säger leenden dig att må bättre, under depression som är en belastning för poppycock. Men när du vill att folk ska sluta nyfikna och frågar ohjälpsam frågor om hur du känner, är ett leende en lugnande gest som avvärjer dem.
 2. 2
  Undvik att prata om hur du känner dig med folk i allmänhet. Du kanske tycker det är meningslöst att någonting men andra människor kan inte hantera downer att en nedstämdhet leder in i deras liv. Prova och se det så här - även om du känner dig deprimerad, du har absolut ingen aning om hur många människor omkring dig också känner på samma sätt och hur behöva ta ombord din depressiva känslor, samt arbetar med att täcka upp sina egen, kan vara en enorm börda. Det kan också resultera i en riktigt negativ situation om det är din arbetsplats, i skolan, under sport praktiken etc. Håll prata om depressiva känslor till ett minimum och hålla det för de människor som verkligen är där för att lyssna på dig. Det är nog att berätta för andra att du går igenom en bit av en grov plåster just nu.
 3. 3
  Använd "sjukdomskänsla" som ett sätt att komma runt ditt missnöje när du är ute och omkring. Om någon pesters dig om varför du agerar ner, vara tyst, eller i allmänhet inte interagerar med en grupp, bara säga "Jag känner mig inte så bra idag" och artigt ursäkta dig själv från verksamheten, eller ens i rummet. Det finns inget behov av ytterligare förklaringar och om de föreslår att du går hem, kan det vara ett bra tillfälle att göra det.
 4. 4
  Ha ständig vård på plats. Gör inte depression ensam, det är omöjligt, och det kommer bara att växa till något mycket värre om du försöker och göra det ensam. Depression är sådär, det tar tag och matar ut din negativitet tills allt du ser framför dig är negativ synvinkel. Få en bra läkare, en bra kurator eller psykolog, och arbeta igenom frågorna successivt. Det kommer inte att försvinna över en natt (trots allt, har det tagit nog år att växa) men du kan, och kommer, slår den svarta hunden. Ytterst vad som verkligen hjälper dig att dölja depression offentligt är vetskapen om att du har ett bra stödsystem hemma, eller på psykologen, eller på läkarens. Vad du än gör, ge inte upp på att få detta stöd nätverk på plats!
 5. 5
  Kom ihåg att det blir lättare med tiden. Förutsatt att du får behandling för din depression, det finns ett slut i sikte och du kommer inte att behöva "gömma" den riktiga dig för evigt. När dina känslor börjar komma tillbaka i balans igen och du känner dig friskare, gladare, och mer som ditt verkliga jag, kommer att dölja inte nödvändigt längre.

Tips

 • Vara försiktig att berätta för vänner. Vissa kommer inte att förstå alls, andra kommer att vara bitter eftersom de har nog av sina egna problem, och vissa kommer att se på dig en källa till tröst för sin egen depression och kan göra er båda mår sämre genom att gå på om det är för mycket! Det är OK att berätta för folk att du går igenom en svår tid, men inte utveckla om du verkligen litar på personen, inte ens då, inte överbelasta dem, kommer de att ge dig det kö för hur mycket de kan ta. Det är det stöd som människor måste lita på för objektiv feedback och hjälp.

Varningar

 • Man måste hålla i minnet några saker. Inte överanvändning feigning av sjukdom metoden. Om du inte vill att din depression på skärmen får du inte vill att andra att tro att du har andra medicinska frågor. Dessutom är det viktigt känslor inte diskuteras som ett ämne för social konversation, men det finns platser och tider där dessa diskussioner är lämpliga. Gör det inte till en vana att skapa en kil mellan dig och dina nära och kära.