Wke

Hur att göra mål i fotboll

Göra mål i fotboll kan vara enkelt om du vet vilka åtgärder att vidta. Det huvudsakliga målet är att få öppna nära målet, på målvaktens svaga sidan, skjuta och satte bollen i nätmaskorna!

Steg

Hur att göra mål i fotboll. Vet var bollen är på planen.
Hur att göra mål i fotboll. Vet var bollen är på planen.
 1. 1
  Vet var bollen är på planen. Du bör ha en svag sida (färre försvarare) position på målet när bollen förs ner genom brottet. Eftersom kulan färdas mycket snabbt när sparkade bra, måste du hålla ett vakande öga på den.
 2. 2
  Kör fram till bollen. Om det inte finns några försvarare i närheten, kan du välja att "fånga" det. Detta innebär att stoppa bollen med kroppen och hålla den framför dig, och det är ett effektivt sätt att kontrollera bollen.
 3. 3
  Dribbla (med fötterna, eftersom det är fotboll) till ett relativt öppet läge nära målet. Försök att komma på den motsatta sidan av målvakten. Om han är direkt framför dig, gå till någon öppen på den motsatta sidan.
 4. 4
  Dra benet bakåt och sikta på målet, sedan skjuta med all din kraft, men stannar exakt. Du bör göra detta med insidan av foten, eftersom det skapar ett bättre skott / pass. När du är längre från målet, ska du sparka bollen med snören din cleat, vilket ger mer kraft. Aldrig sparka med tårna. Även sparkar med tårna ger dig mer kraft, det minskar din noggrannhet av en ton. Det är oftast viktigt att få en bra, snabb kick off, eftersom de defensiva spelarna kommer att följa dig mot målet, och målvakten kommer att ledas mot dig eller redo för dig.
 5. 5
  Sparka bollen in i mål. Om du kan använda en låg, snabb, sparka till sidan av målet, kommer målvakten har svårt att blockera eller fånga bollen. Höga eller långsamma sparkar brukar resultera i målvakten fånga bollen och kasta den ut till hans lag.
 6. 6
  Kom ihåg, är föremål för offensiv fotboll spelar för laget att göra mål, inte individen. (Det finns inget jag i laget!) Om det finns en annan spelare med ett bra skott tillfälle, Passera en fotboll!
 7. 7
  Var noga med att öva mål Skott mot försvarare under ditt team praktiken. Göra ett mål med försvarare är helt annorlunda än att skjuta ett skott med ingen mellan dig och målet.
 8. 8
  Håll huvudet kallt om dig. Det betyder att ingen kvävning, eller tvekan. Om du missar, missar du, men om bollen fortfarande är i spel, inte falla tillbaka tills det andra laget får kontroll över det.
 9. 9
  Ta vad chanser du kan, särskilt när en lagkompis korsar bollen till dig.

Alternativa metoder för att göra mål

 1. 1
  Det finns alternativ sätt att göra mål. Ett sätt skulle vara genom att luta åt sidan och skjuta mot den motsatta sidan. Till exempel, om du är tydlig på mål, försöka luta till vänster sida av kroppen. Detta ger målvakten intrycket att du fotograferar eller flytta till vänster. Då, i ett ögonblick, sikta och skjuta till höger om målet. Se till att du är i rätt vinkel vilket ger dig gott om synen på mål. Dess svårare att göra mål från snäva vinklar.
 2. 2
  Ett annat sätt är att chip bollen över målvakten. För att göra detta måste målvakten vara minst 2 meter från sin mållinje. För det första, luta dig tillbaka din kropp. Sedan skjuta bollen i en jabbing rörelse. Detta skapar backspin på bollen och låter bollen att landa i nätmaskorna.
 3. 3
  Nästa upp skulle vara att stampa fötterna snabbt i framför målvakten när du har bollinnehav. Genom att göra så, skulle du utlösa ibland djurhållaren att göra första draget och förvirrande honom. Efter att bara sikta på mål.

Tips

 • På fotboll praxis se till att öva rörelser och tricks. Du kan falska försvararna ut med rörelser som den "ansättningen i sidled" eller "sax." Genom att göra ett drag, kan du lura en försvarare att tro att du går en väg, men verkligen gå den andra. Om du gör tillräckligt drag på tillräckligt försvarare i ett spel, snart är det bara du och målvakten så att du har en mycket bättre chans att få målet.
 • Se till att sikta på målet, att hålla bollen så långt bort från målvakten som möjligt. Ofta innebär detta att ett hörn, inte mitt prova curling den i hörnet.
 • När börjar, är det okej att knacka bollen in i mål med sidan av foten. När du blir bättre, men vill du prova och använda snören på skon för mer makt och kontroll.

Varningar

 • Det finns en regel som kallas offsides regeln. Det sägs att din lagkamrat inte kan passera till dig om det inte finns minst två ledamöter i motståndarlaget (en är oftast målvakten) mellan dig och målet.
 • Försök att göra fler mål än motståndarna!
 • Se till att ha tillräckligt med utrymme och inte att sparka någon om de är i vägen.

Saker du behöver

 • Benskydd och Fotboll skor
 • Ett mål och en fotboll
 • Snabba förnuftet och fötter
 • En fotbollsplan