Wke

Hur att hitta din passion

Alla har något de är bra eller bra på.

Vissa människor vet inte vad deras nisch är ännu, men att hitta vad du brinner för är inte så svårt som det kan verka, och när du hittat den, är det en av de bästa känslorna i världen.

Steg

Hur att hitta din passion. Ta en penna och ett papper.
Hur att hitta din passion. Ta en penna och ett papper.
 1. 1
  Ta en penna och ett papper. Förbered dig på att göra en lista.
 2. 2
  Fråga dig själv några enkla frågor, såsom:
  • Vilka är mina mål?
  • Om jag kunde göra en sak för resten av mitt liv, vad skulle det vara?
  • Vad jag älskar att göra?
  • Vad skulle jag göra, även om jag inte får betalt för att göra det?
 3. 3
  Gräv djupt inom dig själv, tänk på vad du älskar att göra med din lediga tid, och om det är något du kan göra på heltid. Du behöver inte vara bra på det, och det behöver inte göra dig pengar. Tänk bara på vad du vill göra.
 4. 4
  Kombinera dina talanger. Kanske du har mer än en talang, som gör trick på en BMX, och du älskar att skriva. Kan du se dig själv att skriva böcker om BMX ridning och trick, eller sanna historier om hur dessa ryttare började göra vad de älskar?
 5. 5
  Försök att göra några nya saker. Ta upp några extra hobbies, prova att skriva eller sjunga, bara gå ut och prova alla möjliga saker. Det hjälper dig att se vad du gillar att göra och vad du inte gör det, och förhoppningsvis, din passion.
 6. 6
  Prata med människor som arbetar med vad du hittar intresse. Ställ frågor om hur de började, vad de gillar / ogillar om det etc. Då kanske ge det en chans och se själv om det är något du verkligen är intresserad eller inte.

Tips

 • Ta så länge du behöver, får dina idéer inte kommer att tänka på direkt, men på nolltid kommer du att upptäcka att du redan är intresserad av något, du behöver bara lita på din instinkt. Om det känns rätt, ge det en chans.
 • Om du upptäcker att du inte njuta av några av dina gamla fritidsintressen så mycket som du brukade, det är okej. Som människor är vi ständigt växer och förändras, och aldrig förbli detsamma särskilt länge.
 • Ta en dag ledigt från allt. Isolera dig själv från världen för en liten stund. Inga sysslor, ingen städning, inga vänner, släktingar, inte ens familj. Koppla loss apparaten, stäng av din mobiltelefon och din telefon. Bild du har inga deadlines, ingen inteckning för att betala, inga bekymmer, inga andra uppgifter. Koppla av en stund betalar därefter uppmärksamhet till dina tankar. Har föreställa dig nästa stora grej? Ser du dig själv bygga ditt eget företag, eller designa nästa Dymaxion huset? Känner du att starta det projekt som du har funderat på under de senaste fem åren?

Varningar

 • Något du gör som en hobby kan snabbt bli en grind om du bestämmer dig för att försöka göra en levande på det. Om det visar sig att göra det på heltid gör att du älskar det mindre, överväga att återvända till dina tidigare arbetsuppgifter. Ta en semester från din "passionen" aktivitet för en stund, och sedan försöka igen för att se om du kan återupptäcka din kärlek för det.
 • Inte bara dyka in en instinkt full kraft. Allt tar tålamod, noggrann planering och en hel del engagemang.