Wke

Hur att identifiera dina styrkor och svagheter

Att veta var du kommer in starkt och där du behöver hjälp kan hjälpa dig att stabilisera ditt personliga liv och vårda dina professionella interaktioner. Självkännedom är ett kraftfullt verktyg som alltför många människor bortse eftersom det är svårt eller obekvämt. Om du vill kunna identifiera dina styrkor och svagheter, oavsett om ett jobb eller för personer skäl, läs vidare för tips och tricks.

Steg

Hur att identifiera dina styrkor och svagheter. Kasta bort de "svagheter" som är egentligen bara styrkor i förklädnad.
Hur att identifiera dina styrkor och svagheter. Kasta bort de "svagheter" som är egentligen bara styrkor i förklädnad.

I en intervju

 1. 1
  Kasta bort de "svagheter" som är egentligen bara styrkor i förklädnad. Potentiella arbetsgivare är inte dumma, och kan se rakt igenom det här. De intervjuar ibland hundratals människor för en position, och allas första instinkt är att använda en styrka och snurra det som en svaghet.
  • "Styrkor" som vanligen är spunna som "svagheter" inkluderar:
   • "Jag är en perfektionist och jag kan inte stå för att göra fel."
   • "Jag är envis och jag inte låta det gå."
   • "Jag kämpar för att upprätthålla en god arbetsmiljö / balans i livet eftersom jag jobbar så hårt."
 2. 2
  Istället identifierar en verklig svaghet. Svagheter är mänskligt. Det skulle inte vara någon mening med att ställa frågan om allt du gav intervjuaren var några standardsvar om hur fantastisk du är. Intervjuaren är inte ute efter det. De letar efter en riktig diskussion om saker du kan arbeta på, en vägvisare på insikt om dig själv. Real svagheter kan omfatta:
  • Att vara alltför kritiska
  • Att vara misstänksam (av myndighet, av kamrater)
  • Att vara alltför krävande
  • Procrastinating
  • Att vara alltför pratsamma
  • Att vara alltför känslig
  • Uppvisar en bristande auktoritet
  • Uppvisar en brist på social kontakt
 3. 3
  Erkänna de dåliga delarna av din svaghet, och hur de kan påverka din prestation. Det kan vara ganska imponerande att tala om hur din svaghet har påverkat eller skulle kunna påverka din arbetsprestation. Det visar insikt och sanning, även om du fortfarande måste vara taktfull om vad du säger.
  • Exempel:.. "Just nu är jag en procrastinator jag inser att detta påverkar mängden arbete som jag kunde få gjort, samt potentiellt det arbete som mina kolleger kunde få gjort i college, kom jag undan med det eftersom jag visste att systemet, hittat ett sätt att spel det, och ändå fick mitt arbete. Jag inser att detta inte kommer att fungera i den professionella världen, både för att det är fel och det är lata. "
 4. 4
  Visa intervjuaren hur du strävar efter att övervinna din svaghet. Återigen, är att vara praktisk här bättre än att vara idealistisk, eftersom den idealistiska svaret kan tyckas orealistiskt.
  • Exempel: "Jag tar seriösa åtgärder för att tygla min vana av förhalning jag ställer artificiella tidsfrister för mig själv och erbjuda personliga incitament att uppfylla dessa tidsfrister Jag är också ser en karriärcoach (vara sanningsenlig här, inga lögner) som.. hjälper mig packa upp de potentiella orsakerna till min förhalning, vilket vi tror kan vara arrogans. "
 5. 5
  Prata om dina styrkor tryggt, utan att vara kaxig. Försök att vara säker samtidigt som vistas ödmjuk om dina prestationer och färdigheter. Naturligtvis försöker sanningsenligt plocka styrkor som skulle kunna vara i linje med den enskilde, företag eller organisation som du söker. Real styrkor delas in i tre huvudkategorier:
  • Kunskaper och färdigheter: datakunskaper, språk, teknisk know-how osv
  • Överförbara färdigheter: kommunikation och människor ledningskompetens, problemlösning, etc.
  • Personliga Egenskaper: sällskaplighet, förtroende, punktlighet, etc.
 6. 6
  Ge exempel när man talar om en styrka. Det är ju bra att säga att du har fantastiska människor färdigheter, men det är en annan sak att visa det. Illustrera vad dina styrkor ser ut i verkliga livet genom att ge exempel:
  • "Jag är en utmärkt kommunikatör. Jag bryr mig om de ord som jag använder, och om att undvika tvetydighet när jag kommunicerar. Jag är inte rädd för att följa upp med någon som är senior för mig när jag inte förstår dem. Jag tar tid att föreställa sig hur olika människor kan tolka frågor eller uttalanden annorlunda. "

För personlig utveckling

 1. 1
  Se bortom "styrkor och svagheter" som en ren intervjuteknik. Var och en av oss besitter vissa styrkor och svagheter. De formar och kan även diktera hur vi närmar oss livet. Job intervjuare ställer denna fråga som ett test på hur väl du passar in i deras organisation, måste du ställa den på dig själv att veta hur väl du känner dig själv och om du lever upp till din fulla potential.
  • Styrkor anses vara de talanger, medfödda förmågor och önskningar som "klick" för dig. Med andra ord, dessa är de saker som du skulle vara frestad att säga "Det var inte ansträngning, jag har alltid haft förmågan att...."
   • Styrkor bör inte förväxlas med kompetens, som kan läras eller förbättras. Till exempel, självförtroende och självsäkerhet är färdigheter, medan ett sätt med ord är förmodligen en styrka.
  • Svagheter anses vara något om dig själv som du har makten att förbättra. Det kan vara yrkesmässig eller sociala färdigheter, eller dålig självbehärskning när det gäller mat. Ofta denna aspekt handlar om "lärdom från livet" och att inte upprepa misstag, andra gånger, det gör om det gäller att åtgärda en brist på kompetens.
 2. 2
  Fundera på hur du reagerar i vissa situationer som kräver handling, tanke och insikt. Innan du gör något mer konkret, försöker övervaka dina spontana reaktioner på upplevelser du har haft i livet redan. Anledningen till detta är att de spontana reaktionerna berätta en hel del om hur du reagerar på både vanliga och intensiva situationer. Fråga dig själv följande rad frågor om hur du skulle reagera - och använd din gut. Gör detta till en lista (kalla det Lista 1). Spendera inte mycket tid att tänka på dina svar.

Lista 1 tyckte övningar

 1. 1
  Tänk på en utmanande situation där hände något dåligt. Kanske är det en plan som rasar i turbulens eller ett barn plötsligt rusar ut framför din bil när du smäller på dina raster. Hur reagerade du när de konfronteras med den spontana situationen? Vill du mussla upp och dra sig tillbaka eller vill du möta utmaningen med huvud, montering verktyg och resurser för att hantera situationen?
  • Om du tog kontroll och agerade som en ledare, tycker du förmodligen att hantera dessa situationer är en styrka. Om du reagerade genom gråter hejdlöst, känsla hjälplös eller surra ut på andra, vistas i självkontroll under en utmanande situation kan vara en svaghet.
 2. 2
  Tänk mindre utmanande situationer som fortfarande hårt men inte så livet och döden. Till exempel, hur du reagerar när du skriver ett trångt rum? Vill du engagera alla du möter där eller vill du hitta ett lugnt hörn bort från buller och ansluta med bara en person?
  • Den person som ansluter med andra är stark på att umgås, medan den lugnare personen är stark i anslutning individuellt. Båda dessa styrkor kan användas till personens naturlig fördel.
  • Det kanske inte är effektivt att ringa antingen relationella stil en svaghet, men i vissa situationer kan garrulousness vara en svaghet, och blyghet kan också vara en svaghet. Den guldkant är att både de "svagheter" kan förbättras.
 3. 3
  Tänk på en tid när du har lagt på plats och var tvungen att reagera omedelbart. Hur snabbt lär dig och anpassa sig till nya situationer? Är du en snabb tänkare, rabbla upp en stor comeback när en medarbetare gör en spydig kommentar? Eller vill du tenderar att absorbera, tänka, och sedan reagera i sådana situationer?
  • Den person som rabblar en strålande comeback eller som löser ett problem snabbt kan sägas ha snabb-wittedness som en styrka, och kanske begränsat djup som en svaghet.
  • Den person som tar tid att tänka kan beskrivas som att ha planering som en styrka och kanske begränsad smidighet som en svaghet.
 4. 4
  Tänk på ett tillfälle då du var tvungen att fatta ett beslut men saknade alla fakta. Kanske du blir ombedd att utforma en marknadsföringsstrategi för en del av världen du vet ingenting om. Hur reagerar du?
  • Om du går vidare och fatta beslut utan att invänta att samla all information, kan din styrka är att vidta konkreta åtgärder som ett sätt att göra en situation. Din svaghet kan vara närsynthet.
  • Å andra sidan, om du väntade tills du fått mer fakta innan beslutet, kan din styrka vara i analys och säkerhet, samtidigt som din svaghet kan vara över-försiktighet.

Lista 2 tyckte övningar

 1. 1
  Överväg dina önskningar nästa. Dina önskningar eller längtan säger en hel del om dig, även om du har spenderat en hel del tid att förneka dem. Det finns många berättelser om personer som ägnar en viss karriär kurs eftersom det är vad deras familj väntat, och bli läkare eller advokat när de hellre skulle ha varit en balettdansös eller ett berg Trekker istället. Liksom tidigare, göra en lista (List 2) av dina önskningar eller livets längtan.
 2. 2
  Fråga dig själv: Vad är dina önskningar i livet Oavsett om du söker ditt första jobb eller har just satt i pension, bör du alltid ha mål och längtan i livet. Bestäm vad som driver dig och vad som gör dig lycklig.
  • Fundera på varför du vill slutföra dessa verksamheter eller mål och vad det kommer att ta för att nå dem. Chansen finns, dessa är dina passioner och drömmar i livet - områden med stor styrka.
 3. 3
  Fråga dig själv: Vilka aktiviteter tycker du uppfyller eller lockande för vissa, är oerhört tillfredsställande att sitta vid elden med sin Labrador Retriever vid deras sida?. För andra, sittande brasan med en hund låter oundvikligen tråkig - de hellre skulle vara bergsklättring eller ta en road trip.
  • Gör en lista på de aktiviteter eller saker som du som gör dig glad och ger dig med glädje - mest troligt, de är några starka områden för dig.
 4. 4
  Fråga dig själv: När känner du dig strömförande och motiverade Tänk gånger i ditt liv när du känner dig redo att ta världen på med storm eller inspirerade att gå till nästa nivå De områden som inspirerar och motiverar dig är oftast där du är starkast?..
  • Observera att många människor känner önskar mycket tidigt i livet, vilket indikerar den barnsliga självkännedom som många kommer att förlora när familjen, kollegiala och sociala förväntningar eller ekonomiska påfrestningar driva de ursprungliga önskningar ner djupt.
  • Tänk på Grandma Moses, någon som inte måla förrän hon var 78 år gammal på grund av olika omständigheter. När hon äntligen låta henne verklig talang komma igenom, tillbringade hon 23 år målar upp en storm. Det rekommenderas inte att du vänta så länge för att frigöra dina talanger!

Lista 3 tyckte övningar

 1. 1
  Skriv ner delar av ditt arbete och liv som du tror eller tror är dina starka och svaga områden. Denna gång du blir ombedd att medvetet fokusera på att göra val om hur du för närvarande se dina egna styrkor och svagheter. Detta bör baseras på vad du gör i ditt liv just nu, både personliga och professionella, snarare än att se till det förflutna eller till dina önskningar. Och kom ihåg, ingen gradering detta "test" eller döma dig baserat på dina svar, så var ärlig! Det kan hjälpa att upprätta två kolumner, med rubrikerna "Styrkor" och "Svagheter" och att skriva ner dem när de kommer till dig. Kom ihåg att detta är List 3.

Att sätta ihop allt

 1. 1
  Jämför listorna mot varandra. Har de matchar upp och hittade du några överraskningar?
  • Till exempel, visste du att du var stark i ett område, men i din gut reaktion lista (List 1), som inte verkar vara fallet? Denna typ av obalans uppstår när du säger till dig själv att du är en väg, men en utmanande situation visar din verkliga karaktär istället.
  • Vad sägs om obalans mellan lista 2 och lista 3? Denna obalans kan hända där man har försökt att göra saker med ditt liv utifrån andras förväntningar eller på dina egna idéer om vad som borde göras, medan dina önskningar och faktiska reaktioner har varit betydligt annorlunda.
 2. 2
  Fundera några överraskningar eller obalanser över de listor som du har gjort i de föregående stegen. Reflektera över varför du tror att några av de kvaliteter och svagheter du har upptäckt har visat sig vara annorlunda. För att sammanfatta, den första listan är baserad på din "gut," den andra listan är baserat på dina "önskningar" och den tredje listan baseras på vad du "tror". Är det möjligt att du tror att du tycker om vissa saker eller att du är motiverad av vissa saker, men i verkligheten kan du inte eller du inte?
  • Fokusera på de områden som skiljer sig och försöka identifiera situationer som behandlar området. Till exempel skrev du på lista 2 som du strävar efter att bli en sångerska, men den tredje listan du sa att du ville bli läkare? Medan en sjungande läkare kan vara en nyhet, de två yrkena skiljer sig avsevärt. Räkna ut vilket område verkligen motiverar dig på lång sikt.
 3. 3
  Har en nära vän eller familjemedlem ge dig feedback. Även om själva undersökningen kan leda dig till några svar, kommer att få en utomstående åsikt hjälpa dig antingen stelna dina observationer eller kan krossa några illusioner också.
  • Välj någon som kommer att ge dig sanningen och inte sugarcoat eller släta över dina svagheter. Hitta en extern, neutral person, företrädesvis en peer eller en mentor, för att ge dig ärlig feedback.
  • Be om feedback på dina listor. Ha din utomstående person granska och kommentera dina listor. Nyttiga kommentarer och frågor kan omfatta, "Vad får dig att tro att du inte agerar snabbt i akuta situationer?" En utomstående betraktare kan återkalla en instans där du var hjälten för dagen i en nödsituation även om du kanske har glömt.
 4. 4
  Be en professionell för att hjälpa dig att bestämma dina styrkor och svagheter. Det finns hela företag baserade på psykologisk profilering, ofta knutna till rekrytera byråer. För ett pris, kan du ta tester för att ha på-personal psykologer granska din personlighet och professionella profiler.
  • Från denna, bör du ta reda på vad de anser vara dina styrkor och svagheter. Ett bra test bör vara lång för att dra ut de upprepade aspekter av din personlighet. Efter att ha tagit ett test som detta, se till att tala direkt med psykolog för att arbeta ut svagheter och avslöja styrkor.
  • Det finns online-tester som du kan vidta för att bedöma dina styrkor och svagheter. Leta efter tester som är på välrenommerade webbplatser och som har sammanställts av licensierade psykologer eller liknande kvalificerade yrkesmän. Om det finns en kostnad inblandad, göra en del efterforskningar om företaget tillhandahåller testerna först, se till att du får valuta för pengarna.
 5. 5
  Reflektera och bestämma hur du känner för din identifierade styrkor och svagheter. Bestäm om du behöver eller vill arbeta på någon av dina svagheter och begrunda vad du behöver göra för att attackera eller ändra några svagheter.
  • Värvning i en klass eller hitta aktiviteter som kommer att behandla dina svagheter. Till exempel, om du upptäcker att du blir ett rådjur i strålkastarna när de konfronteras med en spontan situation, sätta dig i situationer där spontanitet inträffar. Exempel inklusive gå en vuxen community teater, delta på ett idrottslag, eller ens gör karaoke i baren.
  • Tänk terapi eller sätt att tala om rädsla eller oro. Om att ta en klass eller gå med i en teatergrupp inte verkar göra susen, och du har djupt rotade rädsla eller ångest som hindrar dig från att gå vidare, överväga att tala med en terapeut.
  • Se till att inte bli hängde på svagheter. Några av dem är bäst accepteras stället arbetas på. Du kan spendera alltför mycket tid på att försöka over-rätta en svaghet på bekostnad av att fira en styrka som kompenserar för den svaga.
 6. 6
  Förneka inte "Heureka" ögonblicken i ditt liv. Dessa är de tider när du gör något du aldrig gjort förut, det bara "klick" och du upptäcker att du är en total naturlig på det. Detta kan vara sport, konst, kreativa sysselsättningar, interagera med djur, stå i för någon som är borta och gör sitt jobb, etc. Om du plötsligt upptäcker en brand inuti dig själv och en förmåga att göra något som om du är född att göra det, är det mycket troligt att du har fallit på en tidigare oupptäckt styrka. Inte alla kommer att uppleva detta fantastiska ögonblick, men om du gör, arbetar med att förbättra ditt liv och nå din sanna potential.

Tips

 • Ändra svagheter tar tid, så ge dig själv en paus om du inte kan göra omedelbara beslut. Också, inte spendera all din tid på att försöka vända en svaghet till en styrka. Du kan inte ändra en leopard fläckar men du kan borsta pälsen så att det ser glansigare, leta efter lösningar först genom att bygga din kompetens upp (detta är vad du kan ändra), och sedan leta efter sätt att hålla bygga dina styrkor, vilket är vad du vill glänsa mest eftersom de är naturligt för dig.
 • Flödet state (när du djupt är inbäddade i att göra något som du älskar att du inte ens märker tiden flyger) är en indikator på en styrka som används. Se om du kan identifiera dessa tider i ditt liv när du är i detta flöde tillstånd - det är mycket möjligt att du kommer att hitta minst en, om inte mer, styrkor involverade i att få dig till detta tillstånd.
 • Var försiktig när du identifiera dina önskningar som du inte lägga till "falska önskningar". Dessa är de önskningar som drivs med en felaktig tro att du är avsedda för att arbeta i utrikespolitiken eftersom du får leva i Paris, London och Rio eller att du vill vara en filmstjärna så att du kan delta glamorösa parter och träffa en rik make. De är inte önskningar eftersom de missar ämne märket att göra något meningsfullt med ditt liv och är helt enkelt om att fantisera. Vet skillnaden, eller du kunde göra en extrem misstag i att bygga en karriär kring en fantasi snarare än runt din inneboende styrka och målmedvetenhet.

Varningar

 • I en intervju situation, aldrig skryta om dina styrkor eller gnälla över dina svagheter. Vara enkel och föreslå sätt att arbeta runt din påstådda svaghet. När det gäller styrka, hålla dem verkliga och vara tillräckligt ödmjuk för att undvika Touting din horn för högt.
 • Undvika att falla i fällan att tro att om du inte är alla starka och inga svagheter, att du är dömd. Undermåliga människor är riktiga människor och är mycket mer sympatisk än de som försöker sätta sig över så perfekt. Föreställ dig själv som en intervjuare (vara om ett jobb, media, sociala skäl, etc.) och hur du skulle känna om någon gjorde ingenting men skryta hur felfri de är - you'd vara benägna att googla sina missöden bara för att bevisa de är riktigt mänsklig. Det viktiga i relationer, är både arbete och socialt, som visar hur du övervinna dina svagheter och hur pålitlig du är.