Wke

Hur att le för lycka

Smiles (eller vad som verkar vara leenden) är smittsam. Du kan lätt stå ut från mängden genom att le, och på samma gång, förbättra din lycka. I själva verket bidrar leende att du känner dig mycket bättre känslomässigt, eftersom det frigör endorfiner, kemikalier i hjärnan som lindrar smärta och öka dina känslor av förnöjsamhet. Dessutom, leenden är smittsam, vilket innebär att du kan öka andras lycka omkring dig genom att helt enkelt dela en, oavsett om du känner personen. Om du vill ha ett mycket enkelt och effektivt sätt att lätta ditt eget humör och atmosfären runt omkring dig, försöka le mer, allt till förmån för lycka.

Steg

Hur att le för lycka. Betrakta neurovetenskap bakom leendet.
Hur att le för lycka. Betrakta neurovetenskap bakom leendet.
 1. 1
  Betrakta neurovetenskap bakom leendet. Människor lockas till andra människor som ler. Vi är tvungna att tillbringa mer tid runt någon som ler och dela i må-bra-kemikalier deras leende inducerar i oss. För en rynka pannan kommer att tränga undan andra, för vi är rädda för att fånga deras negativitet, som är smittsam för. Och vilka skulle du fånga hellre - blues eller en känsla av lycksalig glädje? Skratt, en förlängning av leenden är smittsam också och de som älskar tenderar att locka oss till deras sida också. Har du någonsin märker att i TV-program, du hör bakgrund skratt i delar av showen som inte ens det roligt? Det beror på att producenterna vet att skratt är smittsam, och när publiken hör skratt, saker verkar än de egentligen är.
 2. 2
  Smile att vara positiv. Smiles ökar vår känsla av välbefinnande och känsla av positivitet. Ett test för att visa dig hur ler håller dig positiv är att le, och sedan försöka tänka på något negativt, men fortsätta att försöka att le. Du kommer snart att se att det är svårt, oftast för svårt att göra! När du ler, är din kropp och själ att skicka ett meddelande till dig om att allt är okej, och att livet är bra. Leende kan hjälpa till att få lindra känslan ner och deprimerad, ja, övade regelbundet, det fungerar bättre än någon typ av medicinering för att befria dig av stress.
  • Smiling humörsvängningar. När du känner dig ledsen, börja le. Ditt humör kommer att höjas. Leende lurar kroppen till att förändra ditt humör till det bättre.
 3. 3
  Smile att göra själv verkar mer framgångsrika. Människor som ler verkar mer självsäker, och är mer benägna att bli befordrad. Detta verkar hända eftersom din glada leende kommer att sätta din chef i ett glatt humör, och du är mer sannolikt att bli kontaktade av många människor, vilket gör att du på arbetsplatsen social fjäril, den "go-to" person som håller moralen hög. Dessutom kan le runt din chef gör honom eller henne att känna sig mer välgörande (se nedan), vilket gör honom eller henne mer benägna att se dig som marknadsföring-värdig material. Smile under, och du kommer att se att folk kommer att reagera på dig positivt (naturligtvis göra det inom ramen - det kommer inte att bli så fall efter en halvårsskiftet uteblivna vinst precis har aviserat).
 4. 4
  Le till. Leende kan göra dig verkar mer ungdomlig och kan även ta år av ditt riktiga ålder. Den används för att le lyfta upp ditt ansikte, vilket är ett sätt att göra dig verkar mycket yngre. Dessutom, bara genom att le du verkar mer ungdomlig än att anta en buttre, ned-möter ser hela tiden. Naturligtvis inte tvinga saker - en onaturlig och dramatisk leende kommer att orsaka människor att oroa sig för vad du håller på med! Försök bara att le hela dagen naturligt, tänker på trevliga saker och skickar ut kärlek till andra som du ler. Några sätt att öka kraften i ditt leende (och förhoppningsvis din ungdomliga glimten) inkluderar:
  • Att lära sig.
  • .
 5. 5
  Le att vara mer och mer tolerant för frustration. Det har visat sig att olyckliga människor tenderar att vara mer antagonistiska än glada människor. För att minska denna känsla av inre ångest och passiv frustration, täcka stör med ett leende. När du är intolerant av frustration, kan det visa sig utåt på ditt ansikte som syrlighet och stela kroppsrörelser. Dessutom förorsakar den förödelse med din känsla av frid och lämnar dig i en otäck stämning som dröjer sig kvar. Naturligtvis bör ler dig igenom tider av frustration inte förväxlas med andra för att vara en barnlek eller likgiltig - vara hänsynsfull av lämpligheten av leende vid sådana tillfällen. Och använd aldrig ler för att täcka upp dina inre känslor av missnöje över den riktning som relationsproblem tar - ler inte ske av lämpliga kommunikationer och arbeta ut saker tillsammans.
 6. 6
  Smile vara mer vänliga och välgörande för andra. Använda leenden att öppna dig för andra och verkar välkomna att bidra till att öka dina känslor av vänlighet mot andra. Rättmätiga rättfärdighet innebär att vara lycklig när du hjälper andra, så att du kan tolka ler som ett sätt att hjälpa andra, eftersom det leder dem att le och må bra om sig själva också! Gå den extra milen, låta kassören att hålla förändringen, låt kvinnan bakom du skär dig i linje, undvika road rage, och göra allt du kan för att handla snyggt och rättfärdig mot andra. Och hela tiden, bara le.
 7. 7
  Smile runt din make. Lycka spelar en stark roll i äktenskapet och dess framtidsutsikter livslängd, eftersom makarna lätt påverkas av varandras humör. En ökning av en makes positiva utsikter kan enkelt öka de positiva känslor av den andra maken (precis som det omvända också kan gälla). Närheten av makar till varandra har positivt bevisats påverka varandra utsträckning på detta sätt. I händelse av ett fenomen som kallas enbart som "vård överensstämmelse", hälso beteenden partner tenderar att påverka varje partner "goda eller dåliga vanor bland. Som sådan, syftar till att påverka varandra på det mest positiva sätt som möjligt. Som nämnts tidigare men inte täcka upp dina känslor av frustration eller missnöje genom att låtsas att le bort saker - alltid lämna dörrarna kommunikationen öppen. Ett leende kan lindra din väg in i en svår men nödvändig konversation...
 8. 8
  Le till. Ler kan användas som en snabb befrielse från stress och som stadigvarande svar att avvärja stressen långsiktigt. Lätt som visas på våra ansikten, kan stressen etsa sig in i rynkor och linjer rynka pannan permanent om vi inte hittar konstruktiva vägar runt det. Leende hjälper till att hindra dig från att titta utmattad eller överväldigad. När du är stressad, samt att finna sätt att minska de stressfaktorer, försök att sätta på ett leende. Ler kanske inte lösa problemen (du behöver för att ta itu med källorna klart), men det kommer att öka din känsla av välbefinnande, och du kommer att visas lycklig. Dessutom signalerar du till din hjärna att du mår bättre än stressen vill att du ska känna. Det kan snabbt minska dina känslor av stress, och hindrar dig från att flytta din stress till andra, som kan ta en mer positiv cue från dig istället. Det är en god cirkel - när andra är glada, blir du lyckligare också, och så vidare. Du kan även börja skratta, och sedan andra kanske också. Sikta på att vända stressen varje gång och slutar i leenden och skratt i stället.
 9. 9
  Leende för bättre hälsa. Det kan kännas svårt att le när du känner dig fysiskt sjuk, men ett leende kan stärka ditt immunförsvar också genom att förbättra din allmänna känsla av välbefinnande. Dessutom har ler goda effekter på blodtrycket, minskar det avsevärt (vilket också bidrar till att minska känslor av stress). När du ler du blir mer avslappnad, vilket medför en mätbar minskning av blodtrycket. Och som redan nämnts, ler frigör endorfiner, din hjärnans naturliga smärtstillande och serotonin. När dessa två kemikalier i hjärnan arbetar tillsammans, de ökar din tolerans för smärta och hjälpa till att öka dina känslor av välbefinnande. För dem som verkligen kan utnyttja detta, kan den känslan vara bättre än smärtstillande läkemedel! Och om detta inte varit tillräckligt för att övertyga dig om hälsoeffekterna av en bra leende, anser att smilers lever i genomsnitt sju år längre än icke-smilers! Så le varje dag! Självklart måste du träna, äta rätt, och leva en hälsosam livsstil, förutom att le. Övertygelsen om att du kommer att leva längre kan göra dig lyckligare, eftersom du tror att du har fler år att vara glad och njuta av livet.

Tips

 • Var opimistic. Optimism och ler går hand i hand, optimism ökar positivt tänkande, vilket i sin tur leder till en ökad känsla av lycka.
 • Sidestep. Folk kan se rakt igenom falska leenden som de alltid ser tvingade. En riktig leende kräver (a Duchenne leende). Läs artikeln för hjälp om hur man ler autentiskt.
 • också gör människor lyckligare när de är ledsna, eftersom det ger människor en känsla av kärlek, värme och trygghet. Lägg till några kramar till dina leenden när de försöker muntra upp en ledsen vän eller familjemedlem.
 • Bär kläder som leende. Lägg till ditt positiva kroppsspråk färgen på lycka:
  • Gult är färgen för driftsäkerhet. En mjuk gul är ofarlig och vänlig. Varma färger från gul familjen är välkomna.
  • Guld, brunt, guld-apelsiner, är alla pålitliga färger av vänskap. Blues är passiva och lugna färger.
  • I det visuella språket, mjuka blues projicera en lugn och tyst lugn.
  • Undvik reds som kan komma ut som aggressiv eller hotfull.
 • Om fastnat i ett känsligt ögonblick, le! Det kommer att visa att du bara kan skratta saker, och att du inte tar allt på allvar.
 • Skratta. Skratta är smittsam ungefär som ler, så se till att lägga till skratt till din dag. Och aktien att skratt runt - som Dr Sophie Scott, från Institutet för Kognitiv neurovetenskap, UCL, säger, "det är helt sant att" skratta och hela världen skrattar med dig '".
 • Ha regelbundna djupa och meningsfulla samtal för att stanna lycklig. En studie av en psykolog vid University of Arizona har visat att spendera mindre tid att delta i småprat och mer tid med djupa, meningsfulla samtal kan leda till en ökad känsla av lycka.
 • En smiler lättar upp rummet som de befinner sig i, förändrar stämningar andras till det bättre, och gör saker glad bara genom att le, eftersom det faktum att skratt och leende är smittsam. En leende person som ger lycka med dem. Smile lott och du kommer att dra folk till dig.

Varningar

 • Inte Le att utnyttja människor. Om du gör någon göra allt du ber bara genom att le, sluta. Det betyder, och folk kommer att fånga den och kommer inte gillar dig så mycket.
 • Aldrig le för att öka toleransen för relationsproblem, eftersom detta kan täcka upp de verkliga problemen och kan resultera i en trasig relation eller orsaka depression.
 • Ler varenda gång du är frustrerad kan få folk att tro att du är en push-over. Som nämnts ovan, är leenden inte tänkt att användas för att ställa sig in dig själv eller för att dölja sina verkliga känslor långsiktigt.
 • Var medveten om att även om leende kan hålla dig frisk och förebygga sjukdom, är ordentlig medicinsk vård obligatoriskt, liksom att ta konstruktiva, aktiva metoder att hantera din vardag problem. Ler inte göra saker och ting går bort, det gör bara det lättare för dig att förbättra din motståndskraft att klara av och göra vad som behöver göras.
 • Ett falskt leende kan få dig att se falska, nervös, eller till och med farlig, så att inte bara försöka sätta på ett leende utan att först öva eller sätta dig i en glad sinnesstämning. Du kan upptäcka en falsk leende från ett äkta (eller Duchenne) leende - en falsk leende är en där mungiporna inte dök upp, eller munnen är enbart leende, med ingen förändring alls i ögonen. Du vet det när du ser det som du plocka upp subtila ledtrådar kroppsspråk som förvirrar dig till smiler avsikt, och om det är du som gör falska leende, kontrollera dina känslor för att veta om du menar det leendet.
  • Enligt en färsk undersökning, fejka lycka (och underförstått kanske ler) kan leda till sorg och depression. Falska leenden har visats för att göra ditt humör negativt och leda till att du förhala och dra sig tillbaka från de uppgifter som för närvarande till hands. Kvinnor är generellt mer drabbade genom att sätta på ett modigt ansikte trots känslan fruktansvärt inuti än män, eftersom de är "mer känslomässigt uttrycksfulla" på grund av sociala normer, och skära sig själva från detta utlopp kan vara mycket skadligt känslomässigt.