Wke

Hur att lindra tandvärk


Tandvärk har två huvudorsaker. Den första, är när en hålighet äventyrar insidan av tanden och exponerar en nervänden innan den är död. Den andra är när fibrerna som håller tanden i sin sockel blivit smittad (kallas en abscess). Detta kommer att hjälpa dig att behandla smärta från båda.

Steg

Hur att lindra tandvärk. Ta några värktabletter.
Hur att lindra tandvärk. Ta några värktabletter.
 1. 1
  Ta några värktabletter. Om smärtan är svår, sedan ta några smärtstillande för att lindra smärtan innan du hittar en mer permanent lösning.
 2. 2
  Boka tid med en tandläkare. Chansen finns att du inte kan bota tand problem hemma, bara lindra smärtan från det.
 3. 3
  Köp några Kryddnejlikknopp och tops. Du hittar tidigare på de flesta ört butiker. Den levereras i en liten flaska med en liten dropper inbyggd Wal-Mart och stora apotekskedjor inte bär den. Om du inte kan hitta den, köpa kryddnejlika på din lokala livsmedelsbutik. Det är inte så koncentrerad, så det är inte alls lika effektiv. Det kommer att medföra en viss lättnad.
 4. 4
  Köp några Listerine - Inte mint urvattnat slag.
 5. 5
  Applicera några droppar Kryddnejlikknopp på bomullspinnar. Ansök direkt till området som gör ont liksom runt det. Tandvärk smärta är ofta förskjuts, vilket gör det verkar som om det kommer från någonstans är det inte. Endast ett fåtal droppar av kryddnejlika knopp behövs. Det kan brinna. Det är normalt eftersom det dövar nervändar genom att övermanna dem. Den brännande varar mindre än en minut och är inte lika dålig som tandvärk.
 6. 6
  Ta en klunk av Listerine och håll den i det drabbade området under två minuter. Detta kommer att brinna, men det kommer att fungera. Listerine kommer vanligtvis måste appliceras på nytt varje 1/2 timme till en timme.
 7. 7
  Prova några andra metoder, om du är oförmögen eller ovillig att köpa ingredienserna för ovanstående metod. Nämligen:
  • Prova "First Aid", en retail produkt med Kryddnejlikknopp i det.
  • Prova att använda mentol, kanel, vanilj, eller sköljning med saltvatten. Salty vatten, åtminstone, bör bidra till att förhindra infektion.
  • Skölj värkande området med bakpulver upplöst i varmt kokt vatten.
  • Använd starka alkoholdrycker. Ta en klunk whisky, whisky, vodka, gin, eller någon annan sprit du har satt runt. Håll den i munnen nära det drabbade området så länge du kan tolerera, sedan spotta ut det. Svälj inte det, det ska vara ganska otäck efter att ha i munnen i flera minuter. Detta kommer inte att pågå särskilt länge, kanske några minuter. Det kan bedöva det tillräckligt länge tills du kan få till en tandläkare, eller tillräckligt länge för att tillåta dig att sova.
  • Omdirigera smärtsignaler, genom att gnugga is på baksidan av din hand, mellan index och tummen (på banan mellan de två spridda fingrar).
  • Ta en smärta mördare. Over-the-counter medicin kan hjälpa till med varbölder.
 8. 8
  Gå till din tandläkare vid första tillfälle. Tro inte att bedöva smärtan är ett bra substitut för en tand möte.
 9. 9
  Själv hypnos. Om ovanstående var alltför många steg för att hantera, sedan bara prova själv hypnos. En mycket enkel, men effektiv metod är att meditera en kort stund, sedan säger själv att du inte kan öppna dina ögon. Upprepa detta i ditt sinne för ett par repetitioner, sedan försöka. Om du inte kan, intala dig att din mun känns bra, frisk och ren. Var noga med att säga någonting negativt i ditt sinne.

Varningar

 • Aldrig konsumera alkohol när du använder smärtstillande.
 • Använda Kryddnejlikknopp flera gånger om dagen i månader kan orsaka bestående nervskador. Så om smärtan varar längre än en vecka, se en tandläkare.

Saker du behöver

 • Bomullspinnar
 • Kryddnejlikknopp
 • Kleenex
 • Tandkräm
 • Alkohol
 • Smärtstillande medel