Wke

Hur att lugna nerverna

Du går ner en lång korridor mot stora dubbla dörrar som håller tycktes röra sig längre bort. Din andning missöden och du känner att du är på väg att börja hyperventilera. Du är upprörd att dina nerver har kommit till dig. Ända kändes det? Även om du inte går mot mycket skrämmande snygga dörrar, vill vi alla att hitta ett sätt att lugna våra nerver.

Steg

Hur att lugna nerverna. Lyssna på musik med en lugnande melodi.
Hur att lugna nerverna. Lyssna på musik med en lugnande melodi.

Lugnande nerverna

 1. 1
  Lyssna på musik med en lugnande melodi. Det bör distrahera dig från vad har din mage i en knut. Långsam, avslappnade musik brukar göra susen, men se till att det är något du skulle njuta. R & B kommer inte att hjälpa dig om du hatar R & B. En snabb google-sökning för avkopplande spellistor kan skjuta dig i rätt riktning. Klassisk musik och folklig musik är populära val.
 2. 2
  Andas in. Den mest använda metoden för att lugna nerverna. Ta ett djupt andetag med ögonen stängda och sedan långsamt släppa ut det. Bara hålla upp det i några minuter. In, ut, in, ut. Successivt sakta ner din andning, men inte andas så långsamt att göra bröstet känns obehagligt. Komplettera dessa andningsövningar med sträckor om så önskas, se till att inte överanstränger dig. Arbeta långsamt. Djupandning sänker ditt blodtryck och förbättrar cirkulationen, fysiologiskt hjälpa kroppen slappna av - det är därför det fungerar så bra! När du är stressad eller oroande, tenderar kroppen att spänna upp som en överlevnadsinstinkt - detta gör att du kan flytta snabbt när ett hot upplevs. Därför, avslappnande dina muskler är avgörande för att koppla ditt sinne.
 3. 3
  Visualisera. Sitt någonstans tyst, blunda, och tänk dig själv i en lugn plats, kanske på en äng. Med ögonen stängda föreställa dig om i gräset. Föreställ dig hur din hud känns mot gräset och doften av blommor. Vilka ljud skulle du höra? Vad skulle du se? Ju mer du förlorar dig själv till det, desto mer avslappnad blir du. Kombinera detta steg med några av de tidigare kan göra din avkoppling speciellt effektivt.
 4. 4
  Ta en tupplur. Även om du har mindre än 15 minuter, blunda och försöka få lite sömn. När du vaknar ska du känna pigg och full av energi. Det hjälper din hjärna tänker lättare och bör hjälpa dina nerver. Under sömnen, med undantag för djupa REM-sömn, dina hjärnvågor och kroppsliga ämnesomsättning sakta ner, igen fysiologiskt avkopplande hela kroppen. Se till att du är bekväm, men - du inte vill vakna upp med en nacke värker från att sova i en konstig ställning. Dessutom, är det bästa sättet att ta hand om din kropp för att få tillräckligt med nattliga sömn i första hand.
 5. 5
  Stå upp och sträck! Stela muskler behöver inte lugna nerverna. Få upp, gå runt i rummet, gör hopp-uttag, eller bara nå upp till himlen. Försök att slappna av dina muskler. Lång, upprepad stimulering till hjärnan på grund av längre perioder av repetitivt arbete eller stress kan bekämpas med enstaka andra stimulans, som rörelse och dans. Detta vaknar andra delar av hjärnan mestadels inaktiva under ditt arbete, och hjälp att plocka upp ditt humör.
 6. 6
  Få lite frisk luft. Gå ut, in i en annan omgivning, även om det är bara för en minut. Gulp in lite frisk syre. Bara en snabb förändring av atmosfären kan koppla dig. Detta är en fråga om att utsätta dig för nya stimuli som en snabb pick-me-up.
 7. 7
  Ta en lång promenad. En bra promenad kan ta dig bort dina bekymmer, åtminstone tillfälligt. Observera och uppskatta din omgivning när du tar allt i. Kom ihåg att kroppen evolutionärt inte vana vid längre perioder av sittande. Få din kropp i rörelse gör din kropp en tjänst.
 8. 8
  Ät något hälsosamt. Frukt är bra. En full mage hjälper alltid, även om det är bara lite full. Att äta söt mat är dåligt, eftersom det kan göra dina nerver ännu värre. En väl balanserad måltid kan hindra dig från att känna groggy, trött, eller allmänt dåligt humör.
 9. 9
  Om du har tid, ta en trevlig varmt bad. Vattnet kommer att hjälpa slappna av dina muskler och kanske bli av med dina nerver. Om du har tid, skäm bort dig själv! Ta ut de tjusiga badsalt och din favoritbok och koppla av när du blöt.

Tips

 • Att vara nervös är en naturlig reaktion. Alla blir nervösa.
 • Låtsas vara på bra humör kan faktiskt sätta dig i ett.
 • Smile, även om du inte känner för det.
 • Meditera eller prova yoga.

Saker du behöver

 • En lugn plats
 • Lugnande musik
 • Säng eller soffa
 • Hälsosamma mellanmål
 • Backyard eller en park att vandra i
 • Badkar eller dusch