Wke

Hur att montera en cykel

Bara att lära sig att rida? Det första steget är att få på. Här är några instruktioner om hur du kommer igång. Snart kommer du att rida iväg i solnedgången på tio-hastighet.

Steg

Hur att montera en cykel. Stå på vänster sida av din cykel.
Hur att montera en cykel. Stå på vänster sida av din cykel.

Nedan finns tre alternativ du kan välja mellan. Det kan vara en god idé att ta ner sitsen så att båda fötterna kan vara platt på marken medan du sitter. För nybörjare, underlättar denna rädsla för att falla eftersom du lättare kan använda fötterna för att hindra dig från att falla åt sidan. Det är inte klokt att försöka montera en mycket hög cykel från början. Som ni få erfarenhet, justera sätet så att endast tårna nuddar marken när du sitter.

Side mount metod

 1. 1
  Stå på vänster sida av din cykel.
 2. 2
  Placera den vänstra pedalen vid 10: 00 ställning (som på en klocka).
 3. 3
  Placera din vänstra fot på den vänstra pedalen.
 4. 4
  Skjut upp två gånger på marken med din högra fot, eftersom detta kommer att ge dig tillräckligt med fart för att svänga höger ben över sätet utan att falla av.
 5. 5
  När din cykel börjar röra Sväng höger ben över.
 6. 6
  Sitt ner på cykelsadeln och trampa iväg.

Obs: Om du känner dig bekväm med början på höger sida av cykeln och trampa först med höger fot, det är också bra.

Ready mount metod

 1. 1
  Kasta dina ben över mitt baren och stå handfallen med en fot på varje sida av cykeln. Du bör stå precis framför cykelsadel, och inte sitter ordentligt ännu.
 2. 2
  Placera en pedal vid 10: 00 och placera foten på pedalen medan stödd lite till andra sidan. Din andra foten som fortfarande är platt på marken kommer att hjälpa dig att hålla balansen.
 3. 3
  Tryck ner med foten på pedalen, och stå upp för det på samma gång. Detta kommer att höja dig upp och gör att du kan sitta på sätet.
 4. 4
  Placera din andra foten på pedalen, driva och du rider!
 5. 5
  Förmodligen vill tillämpa vissa bromstrycket så att cykeln inte kommer att springa iväg

Cykel-cross mount metoden

 1. 1
  Bära hjälm. Denna metod är inte lätt.
 2. 2
  Börja med den vänstra pedalen klockan tio och stå på vänster sida av cykeln, hålla i styret.
 3. 3
  Kör tillsammans med cykeln, skjuta cykeln med styret tills du får upp farten.
 4. 4
  När du är redo att montera, hoppa av vänster fot och svänga höger ben över cykeln. Du ska landa med din högra lår på sätet.
 5. 5
  Tryck ned den vänstra pedalen och fånga rätt pedalen på väg upp.

Tips

 • Den sidomontage Metoden används ofta av barn när de först börjar cykla, liksom tonåringar som har bråttom... som en hel del av dem är. Den andra metoden är ett mycket säkrare sätt att montera en cykel. Den tredje metoden är det snabbaste sättet att montera en cykel, men det tar skicklighet och samordning. De första och tredje sätt är roliga sätt att montera, men inte lika säkert som det andra sättet.

Varningar

 • I början, behöver dessa inte vara cykelhandskar. Arbetshandskar eller handskar vinter skulle göra fint (så länge de inte är så tjock, annars kan du inte få ett bra grepp om styret). Poängen är att försöka undvika att få dina händer skavs bör du falla. Om du senare känner att handskar är viktiga för din ridning, sedan gå vidare och investera i ett par bra.
 • I början, hitta ett område som gör att du kan gå rakt ca 5 meter (15 fot) eller så medan monteringen. Om du måste vända så snart efter att få sittande, kan du förlora kontrollen över cykeln. Senare kommer du att upptäcka att du inte behöver en så lång bana för start.
 • Var mycket försiktig när du försöker montera en cykel på en trafikerad gata. Om du känner dig osäker, gå med din cykel tills du kommer till en mindre upptagen område. Inte otillbörligt pressa dig själv. Det finns inget häftig om promenader med din cykel.
 • Håll något avstånd från fotgängare.
 • Håll något avstånd från taggiga buskar, vassa föremål, öppna gropar, eller andra farliga föremål / områden.
 • Om du tänker uppförsbacke, kan det vara klokare att gå med din cykel tills du hittar en mer plan yta. Pushing en pedal ner från 10 klockan kommer att vara lite svårare om du ska upp. Som ni få erfarenhet (och starkare muskler på rätt ställen), kommer du att hitta dig själv att bli bättre på detta och du kommer inte behöva gå din cykel alls. Du får också lära dig att använda din vikt för att få ned pedalen. Det tar bara lite övning.
 • På din första försök, kanske du vill ställa en betrodd person att hjälpa till fånga dig om du faller.
 • Kom ihåg att alltid bära din hjälm och några handskar och benskydd!