Wke

Hur att övervinna passiviteten

Tycker du ofta själv vill göra något, men aldrig har modet att bara göra det? Är du trött på att känna alltför svag för att göra ens de mest grundläggande saker? Verkar det som något alltid stoppar dig från att göra vad du vill, eller du är alltid väntar på någon eller något för att ge dig en "push" innan du agerar? Att vara alltför passiva kan hindra dig från att ta livet i den riktning du vill se det gå. Här är några sätt att övervinna passiviteten och göra din egen väg i världen.

Steg

Hur att övervinna passiviteten. Förstå varför du tenderar att agera passivt.
Hur att övervinna passiviteten. Förstå varför du tenderar att agera passivt.
 1. 1
  Förstå varför du tenderar att agera passivt. Passivitet har olika orsaker: brist på viljestyrka, brist på hopp, brist på uppmuntran från andra människor, negativitet, lättja, brist på nödvändiga medel. Tänk på hur du brukar agera när du är på väg att göra något. Om det finns något som hindrar dig från att utföra denna handling, tycker om den första tanken som kommer till ditt sinne. Lägg märke till de subtila skillnaderna mellan dessa orsaker. Akta, ibland dessa orsaker kombineras. Ju fler situationer du befinner dig i, desto svårare är det för dig att göra något.
  • Om du tror att "jag vet att jag kan inte göra det, så det är ingen idé att försöka i första hand", då du saknar viljestyrka. Du bara inte kan samla tillräckligt kommer att göra det, även om du faktiskt kan göra det där.
  • Om du tror att "Det fungerar inte det aldrig gör,. Den förmodligen inte kommer att fungera nu heller", saknar dig hopp. Du tror att bara för att du inte kunde göra något i det förflutna, kan du inte göra det i detta heller, glömmer att du har samlat mer erfarenhet nu och att du inte kan förutse om något fungerar eller inte arbete, du är den som får det att hända.
  • Om du tror att "jag inte kan göra det själv, och det finns ingen där att stötta mig", då du inte får tillräckligt med uppmuntran från andra människor. Du känner att du inte kan göra något utan att få hjälp från andra.
  • Om du tror att "det inte kommer att sluta bra. Jag helst inte skulle vilja ändra någonting än att riskera ett ännu sämre resultat", då är du att vara negativ. Du bygger upp scenarion i huvudet, att övertyga dig själv om att om något dåligt kan hända, det säkert kommer. Du tror alltid att oavsett hur bra en åtgärd i sig, konsekvenserna är alltid dåligt.
  • Om du tror att "jag kan inte göra det eftersom att göra det där kräver att ha något som jag inte har", saknar du nödvändiga medel för att göra det. Det kan vara en objektiv synvinkel... eller inte. Vissa människor saknar verkligen möjlighet att göra något, men andra bara inte är villiga att arbeta för att uppnå det. Och här går vi till nästa orsaken.
  • Om du tror att "Det kräver för mycket ansträngning... och för vad? Det är inte värt alla ansträngningar. Saker kommer att gå bra ändå", är du bara för lat för att göra det! Du tror starkt på ödet och tror att om något är tänkt att hända, det kommer, oavsett vad du gör för att uppnå det.
 2. 2
  Gain. Viljestyrka är att förmågan att styra dina tankar och handlingar för att uppnå vad du vill göra, med andra ord, möjligheten att gå för dina drömmar och göra vad du verkligen vill. Du kan få det genom att följa dina impulser och att vara spontan. Viljestyrka är en förmåga du vinna bara genom att öva, ju mer du tränar, desto mer du njuta av det och hitta anledningar att träna det ytterligare.
  • Välj "Nu eller aldrig" som ditt motto från och med nu. Övertyga dig själv att göra något rätt när det slår dig, och tänka som annars något hemskt ska hända. Det är mycket effektivt för att få mer mod att göra saker.
  • Börja med att uppnå kortsiktiga mål, som att övertyga dig själv att göra tvätten i dag och inte vänta tills i morgon eller studera i 15 minuter för ett viktigt test. Efter att du kommer att kunna åstadkomma dessa små saker, kan du gå vidare till något större, som att flytta till en plats som du alltid har drömt om att leva i, eller spara för att handpenning som hjälper dig att få den bil du vill ha, eller vad stora drömmar du kan ha.
 3. 3
  Gain. Sluta övertyga dig själv att du inte kan göra något innan du försöker, du kan aldrig veta hur det kommer att gå. Prova några små, men mycket användbar mentala övningar: När du vet att det finns stora chanser att något ska hända, önska det. När det händer, kommer du att må bättre bara för att veta att du hade rätt. Det kanske låter dumt, men det är väldigt nyttigt att få mer hopp. Öva detta ofta, det ökar dina förväntningar att något ska hända, och därför förbättrar ditt hopp.
 4. 4
  Få motiverade. Du har viljestyrka, du har hopp-nu allt du behöver är en anledning att göra något. Tänk på dina största önskningar och bild med dem uppfyllda. Ställ några mål du vill uppnå, och fokusera på att uppnå dem. Ständigt siktar någonstans upprätthåller din motivation.
  • Ställ några rimliga mål och några belöningar och automatiska straff för dem också. Belöna dig själv om du så småningom nå målet, och "straffa" dig själv om du inte gör det. Ställ en tidsgräns om du måste. Till exempel, om du avslutar din läxa innan 18:00, belöna dig själv med en chokladkaka, och om ni inte gör det, ingen TV för dig i kväll. Detta gör att du känner dig mer motiverad att nå ditt mål, oavsett om det är på grund av att tänka på glädje av belöningen eller rädsla för straff.
 5. 5
  Be om hjälp om du behöver. Ibland känns det bättre att bara ha någon som förstår och stöder dig, och du känner att du kan göra mer. Det måste finnas någon som är nära dig och du kan lita på, prata med dem om dina önskemål och förväntningar och berätta för dem att du vill ha dem där för dig. Även om personen inte kan göra mycket för att hjälpa dig, bara veta att du är inte ensam får dig att må bättre. Berätta för dem vilken typ av stöd du behöver, om du måste, en del människor kommer inte att förstå att bara för att du pratar med dem om något du vill ha verklig, inte bara moraliskt stöd från dem.
 6. 6
  Vara mer positiv. Sluta oroa så mycket om allt och tänker att saker och ting inte kommer att sluta bra. Om inte hela universum konspirerar mot dig (och det är inte), kommer positiva åtgärder oftare än inte har positiva resultat, också. Du kanske inte vara den lyckligaste personen runt, men det finns sätt att förbättra din lycka.
  • Sluta leva ditt liv enligt Murphys lag. Förstå kraften i självuppfyllande profetia. Oavsett om vi har gett upp oss till en dyster framtid eller närt en fruktbärande, livsförändrande tro i vår makt för att utforma en positiv framtid, oddsen är överväldigande i vår favör - vilket betyder att vi skördar vad vi sår, vi kan styra vår framtid. Talesättet "vara försiktig med vad du önskar" (eller, vara försiktig med vad du antar) är praktiskt här. Det mänskliga sinnet utövar extraordinär makt. Den enkla sanningen är att vi blir vad vi förväntar oss. Annat än lycka och slumpartat omständighet, vår förmåga att föreställa oss att göra bra val, samarbetar med en vilja att "låtsas" att vi är fast beslutna att nå användbara mål, tills låtsas blir bekant nog att utvecklas till entusiastiska vana, är en ganska solid recept för att bli den person som vi har tillbringat en sådan tid och ansträngning att övertyga oss var inte en möjlighet. Tur är något att räkna med eller faktor i varje mix. Vad är viktigt? Inse att människor, som är bättre på att organisera sina liv, är bättre på att påverka sina öden.
 7. 7
  Förstå vad du behöver för att göra något, och försöka få det. Skjut inte för stjärnorna, till exempel, inte drömma om att vara den bästa basketspelare någonsin om du är kort eller tjäna mer pengar än Bill Gates om du är smuts fattiga. Var realistisk i dina förväntningar. Om du inte har möjlighet att göra något, men de är fortfarande uppnåeligt, tveka inte och börja arbeta för att skaffa dem.
 8. 8
  Få av din rumpa. Det är ganska uppenbart, att vara en soffpotatis kommer inte att få dig någonstans. Varje åtgärd kräver minimal ansträngning, även för promenader du behöver flytta dina ben-ingenting kan göras utan ansträngning. Naturligtvis är det lättare att acceptera allt rätt när det kommer i stället att göra en insats för att påverka den. Men framhärda i denna mentalitet kan leda ditt liv i fel riktning. Bli inte förvånad om det efter 10 år kommer du att hamna pank, begravd i skulder, singel / frånskild, och att behöva sälja din dyrbara TV att betala räkningarna, allt detta eftersom du inte röra ett finger för att förbättra ditt liv! Lämna inte hela ditt liv i ödets händer, inse att alla människor som är kända för något de hade gjort i deras liv inte har allt från början-någon lysande politiker, till exempel, var tvungen att klättra upp till toppen, de inte redan är födda valdes, vet du.
 9. 9
  Var självsäker. Du måste tro på dig själv för att uppnå vad du vill. Döm inte dig själv för hårt, varje människa är bra på något. Gör en lista över alla dina tidigare prestationer. De behöver inte vara imponerande meritförteckningar, även en liten verksamhet som diska räknas.
 10. 10
  Lär känna den positiva sidan av förändring. Förändring gör våra liv mindre tråkigt, tillåter oss att uppleva nya saker, gör oss förstå olika livsstilar och olika synvinklar, får oss ur trubbel och fräschar oss, gör oss levande och energisk. När du får njuta av en stor förändring i ditt liv, kommer du att frestas att göra andra ändringar.
 11. 11
  Bli mer. Om du är disciplinerad, har du en lägre chans att inte göra vad du vill / behöver. Om du inte kan övertyga dig själv att göra något, skulle det vara bra för dig att vara tvungen att göra det av yttre omständigheter.
  • Registrera dig för något. Vad som helst. Att veta att du bara måste vara någonstans vid någon timme tvingar dig att bli mer disciplinerad i ditt schema. Passiva människor ofta inte gör saker rätt när de borde göra dem, de brukar sätta dem.
  • Be en medlem av hushållet att ständigt påminna dig om att göra några vanliga aktiviteter. Du måste varnas nu, det är väldigt irriterande. Men det är just den punkten, du kommer att börja göra dessa saker bara för att undvika att bli utsatta av den personen.
  • Gå med i armén (eller annan väpnad styrka) Om du tror att du kan hantera det. Det är den mest disciplinära sak alla kan göra.
 12. 12
  Aldrig tror att du inte kan göra något (om inte, naturligtvis, har ingen någonsin gjort det innan dig och det finns ingen säkerhet du kan göra det). Var stark, djärv, självsäker och i dina försök.
 13. 13
  Gör ditt liv mindre tråkigt. Om du har inget liv, det är förståeligt varför du agerar passivt, någon som är så uttråkad med sitt eget liv saknar entusiasm och försörjning. Prova att krydda ditt liv lite, få ett nytt socialt liv, oftare, prova en ny hobby.

Tips

 • Inte agera som ett litet bortskämt barn som förväntar sig alla andra att göra saker för dem. Om någon erbjuder sig att göra något för dig, då kan du mycket väl, artigt avvisa den personen och förklara för dem att du inte behöver hjälp på det. Det kommer att hålla dig från att göra detta till en vana. Lita inte på andra människor för saker du kan göra själv.
 • Analyserar inte en situation för mycket innan de agerar. Gör det rätt när det inträffar till dig.
 • Gör några aktiva, översvallande vänner. När du börjar agera passivt, kan de vara de som uppmuntrar dig att komma över dig själv och göra vad du verkligen vill.
 • Slösa inte tid på att oroa vad eller vem du tror att du borde vara - att vara vem du är motsatsen till passivitet är att besluta att leva ditt liv till fullo!
 • Du kan ge dig själv med ett extra mått av motivation genom att använda bästa me technque av självhypnos på förhand uppleva frukterna av ett långsiktigt mål, vilket minskar eller eliminerar behovet av "viljestyrka."
 • Hitta en rival. När det finns någon som konkurrerar med dig på ett visst sätt (till exempel någon som gör bättre än du i skolan / jobbet) kanske du känner dig mer motiverad att förbättra dig själv, om du är den konkurrensutsatta typ.
 • När du hör / läser några råd, försöka följa den. Bara att veta att det inte kommer att hjälpa, att ta den här artikeln till exempel. Om du är riktigt passivt, kommer du troligtvis inte följa denna. Kanske har du läst många andra artiklar om Google som skulle ha varit riktigt bra för dig, men inte följt råden.
  • Prova detta: att hålla reda på hur mycket råd du faktiskt följa genom att skriva i en dagbok. Skriv Googles artikeln (om detta är källan till rådgivningen) eller skriva ner de råd och sedan skriva ner vad du har gjort på den dagen, med anknytning till ämnet. Också lägga ner vad du inte gjorde och jämföra de två listorna. Vilken är längre? Den ena med mål du har uppnått eller den med de du har inte?
 • Slösa inte alltför mycket tid förhala. Det kommer att få dig någonstans, om du fylla din tid med aktiviteter som inte ens fråga, kommer du att vara mycket mindre sannolikt att kunna bryta denna vana (eller någon annan vana, för den delen).