Wke

Hur att sluta vara själviska

Alla är skyldig att vara självisk från gång till gång. Även om många delar av vårt samhälle kan uppmuntra det, ont själviskhet bara andra människor, ibland vid liten eller ingen personlig vinning. En självisk människa hamnar också förlora vänner eller nära och kära eftersom oavsett hur charmig eller intressant en självisk person kan vara, en relation med en självisk person som är svår att upprätthålla. En riktigt självisk person skulle aldrig överväga möjligheten att de är själviska. Många tror att egoism och stolthet är bra saker, och att sätta andras behov framför dina egna är för suckers.

Steg

Hur att sluta vara själviska. Leta efter sätt att hjälpa, förutse behoven och andras känslor.
Hur att sluta vara själviska. Leta efter sätt att hjälpa, förutse behoven och andras känslor.
 1. 1
  Försök att utveckla empati för andra människor och levande varelser. Tillåt dig själv att föreställa sig hur de känner, det gör ont vad dem eller gör dem lyckliga. Öppna ditt hjärta.
 2. 2
  Leta efter sätt att hjälpa, förutse behoven och andras känslor. Gå med andra som är snäll och återgälda vänlighet. Att vara med andra själviska människor, inte kommer att hjälpa dig att bli en bättre människa. Vi är mycket definieras av företaget vi håller.
 3. 3
  Lyssna. Det finns en stor skillnad mellan att uppfatta något, och faktiskt medvetet vad folk har att säga. Agera som om du ser problemet genom att vara i hans eller hennes egna skor.
 4. 4
  Avbryt inte folk. Låt dem avsluta sin mening. Kom ihåg att dina poäng alltid kan vänta. Om det är akut (som om du måste lämna) säga "ursäkta mig".
 5. 5
  Sätt behoven hos andra människor innan din egen. Var uppmärksam på människor i ditt liv för att ta reda på vilka dessa behov är.
 6. 6
  Tänk om den andra personens personlighet. När du väljer presenter eller kort, köpa något som speglar personligheten hos den andra personen. Inte bara köpa något för att det är bekvämt.
 7. 7
  Kom ihåg födelsedagar. Någons känslor är bundna att skadas om du råkar glömma sin speciella dag. Lyckligtvis kan du alltid göra det upp till dem om du glömmer.
 8. 8
  Håll kontakten med dina vänner, familj och släktingar.
 9. 9
  Volontär.
 10. 10
  Var ärlig och lojal.
 11. 11
  Tänk på råd människor i ditt liv ger dig. Ta den om det är vettigt.
 12. 12
  Om du måste be någon om en tjänst, erbjuda sig att göra något för dem i gengäld.
 13. 13
  Komplimang andra människor. Inte bara gå på om hur bra du är.
 14. 14
  Se till att vara hänsynsfull och inkludera alla du känner och gillar när du bjuder in folk till fester och evenemang. Ingen gillar att lämnas ut.
 15. 15
  Inte butt inte framför människor i raden. Dessutom, om du ser någon i en rullator eller rullstol, bromsa eller hjälpa dem istället för att bara klippa framför dem.
 16. 16
  Kom i tid. Om det alls är möjligt, ring om du vet att du kommer att bli sent.
 17. 17
  Ge din tid eller vänlighet mot andra som behöver det. Slumpmässiga handlingar av vänlighet gör även du känner dig nöjd.
 18. 18
  Ta inte saker som folk säger eller gör så personligen.

Tips

 • Använd färre ord som "jag" eller "mig".
 • Ändra vem du är kommer att ta tid, men erkänner att du har ett problem med ditt beteende är ett stort steg.
 • Förvänta dig inte att bli ett helgon över en natt.
 • Om det bara finns en kaka kvar på en fest och någon annan vill det, låt dem ha det eller erbjuda sig att dela den med dem.
 • Hata inte dig själv för att du tror att du inte kan ändra. Du kommer dit.
 • Krama andra som behöver det. Inte hålla tillbaka tårarna eller känslor på grund av ditt ego.

Varningar

 • Var inte skarpa med människor bara för att du är stressad.
 • Gnugga inte dina goda gärningar i andra människors ansikten. Poängen med volontärarbete och vara hänsynsfull gör rätt sak, att inte få härlighet.