Wke

Hur bli av mul svamp

Eliminera fot svamp är notoriskt svårt, särskilt på grund av överflödet av desinformation. Oavsett om du har fotsvamp eller tånagelsvamp, läs dessa tips för att bli av med din fot svamp.

Steg

Hur bli av mul svamp. Bär ordentliga skor.
Hur bli av mul svamp. Bär ordentliga skor.
 1. 1
  Bär ordentliga skor. Svamp trivs i fuktiga, dåligt ventilerade utrymmen, så bär lätt, andas skor och växla dem ofta. Byt strumpor två gånger om dagen om dina fötter är benägna att svettas. Bär naturmaterial som bomull eller ull och, såvida de är särskilt utformade för att transportera bort fukt från bäraren, undvik syntet, speciellt vinyl, gummi och plast. När det är möjligt, gå barfota.
  • För att hålla huden mellan tårna torra, särskilt om din infekterad hud gråter, vrida en ansiktsservetter (dvs. Kleenex) i en sladd och vira den runt tårna så det fyller de luckor som drabbats av svamp. Ändra Detta förband flera gånger om dagen. Omslaget bör vara tillräckligt tunn för att undvika obehag samtidigt bär skor. När luckorna mellan tårna torka ut, kan huden börja läka. Processen kan ta några dagar. Alternativt, pulver det drabbade området så ofta du kan.
 2. 2
  Stärk ditt immunförsvar. Ett försvagat immunförsvar gör att du löper stor risk att utveckla fotsvamp och andra opportunistiska infektioner.
 3. 3
  Motion. Eftersom fötterna har minskat blodcirkulation i förhållande till andra delar av kroppen, är det svårare för kroppen immunförsvar att upptäcka och eliminera fotinfektioner. Men istället för att ta upp en ansträngande aktivitet som producerar massor av svett eller kräver tjocka skor, börja gå för motion. Detta kommer att öka din blodflödet, förbättra immunförsvaret, och inte kräver tjocka, icke-andas skor.
 4. 4
  Ansök tea-tree oil. En lokal applicering av 10% tea-tree olja har visat sig vara lika effektiv som tolnaftat kräm för att lindra fotsvamp, medan en 25 till 50% ansökan har visat att både lindra och klara upp infektionen i hälften av användarna under en fyraveckorsperiod. En 100% applikation två gånger dagligen har visat sig förbättra utseendet på tånagelsvamp av 56% av patienterna efter tre månader och 60% efter sex månader, dessutom har det också botas 18% av användarna under sex månader. Ta inte tea-tree olja (som inte har någon relation till drycken) oralt, vilket kan orsaka förvirring, utslag, koma, ostadighet, och oförmåga att gå.
 5. 5
  Applicera vitlök. Vitlök innehåller svampdödande föreningen ajoene och har visat sig vara effektivt mot ett antal svampinfektioner inklusive fotsvamp och Candida. Tillämpade i praktiken en 1% ajoene lösning två gånger i veckan under två månader visade sig ha en 100% bota av fotsvamp (jämfört med en 94% bota för en 1% lösning av Lamisil). Observera att ajoene lösningar inte är kommersiellt tillgängliga. Istället fint krossa flera vitlöksklyftor, lägga till dem i ett fotbad, och blöta foten i 30 minuter. Alternativt, blanda färska hackad vitlök med olivolja och gnid den på det drabbade området med en bomullstuss.
 6. 6
  Bjuder inte återinfektion. När du behandlar din fot svamp, undvika att dela skor, handdukar och mattor bad. Gå inte barfota i allmänna utrymmen som omklädningsrum, simbassänger, gemensamma duschar, etc.

Fotsvamp

 1. 1
  Ta en over-the-counter medicinering. Exempel inkluderar Butenafine (Lotrimin Ultra), klotrimazol (Lotrimin AF), mikonazol (Desenex, Zeasorb, andra), terbinafin (Lamisil AT), och tolnaftat (Tinactin, Ting, andra).
 2. 2
  För svåra fall, få ett receptbelagt läkemedel. Utvärtes läkemedel inkluderar klotrimazol och mikonazol, orala läkemedel inkluderar itrakonazol (Sporanox), flukonazol (Diflucan) och terbinafin (Lamisil). Observera att dessa orala läkemedel kan störa andra läkemedel såsom antacida behandlingar och vissa antikoagulantia.

Tånagelsvamp

 1. 1
  Blötlägg fötterna i en ättika lösning. Experter rekommenderar att blanda en del vinäger med två delar vatten och blötläggning fötterna i 15 till 20 minuter per dag (om det behövs). Om din hud blir irriterad, men minska dina suger till två till tre gånger i veckan.
 2. 2
  Bär inte nagellack. Även nagellack kan verka som ett bra sätt att dölja och / eller kväva tånagelsvamp, kan det fälla faktiskt fukt mot nageln, vilket gör infektionen värre.
 3. 3
  Ta medicinering. Orala läkemedel mot nagelsvamp inkluderar terbinafin (Lamisil) och itrakonazol (Sporanox). (Notera att resultaten från oral medicinering är inte synliga förrän nageln växer helt ut.) Du kan också använda utvärtes läkemedel i kombination med oral medicinering, men de är vanligtvis inte effektiva när de används ensamma. Alternativt, titta in en svampdödande lack såsom ciclopirox (Penlac), som appliceras på naglarna och omgivande hud dagligen.
 4. 4
  För svåra fall opereras. I detta förfarande, kommer en läkare ta bort helt och hållet en spik, vilket kan ta upp till ett år för att åter växa. Din läkare kan välja att samtidigt behandla nagelbädden med en svampdödande. Detta rekommenderas för smärta och / eller extrem infektion.

Tips

 • Väteperoxid är ett bra sätt att behandla bakterier. Använd en ren bomullstrasa att gälla för fötterna, mellan tårna och runt naglarna. Den väteperoxid för hemmet och skönhet bruk säljs 3,0% styrka och upp till 3,3% styrka. Väteperoxid är tillgänglig från någon hårdvara eller lagrar måla på starkare koncentrationer än detta, så först, späd med vatten till mindre än 3,3% om du ska använda den på huden.
 • Se till att dina pedikyr verktyg är rena och desinficeras. Om möjligt, ta med egen steril utrustning när du besöker din pedicurist.
 • För att undvika spridning tånagelsvamp till naglarna, tvätta händerna efter hantering infekterade tånaglar.

Varningar

 • För andras skull, inte gå barfota på offentliga platser eller i ett hus där andra människor gillar att gå barfota. Om dina möjligheter att gå barfota är begränsade, sitta på ryggen veranda eller uteplats och låt dina fötter andas för en stund.
 • De biverkningar av svampdödande läkemedel inkluderar vanligtvis hudutslag och leverskador.

Källor och citat