Wke

Hur blir längre naturligt

Kanske du känner dina vänner har plötsligt drabbats en tillväxt spurt och du släpar långt efter. Kanske resten av din familj är verkligen högt och du undrar om du kan göra något att komma ikapp. Sanningen är att en persons längd oftast bestäms av saker utanför deras kontroll - deras gener - även om det finns faktorer som påverkar höjden. Om du fortfarande växer och du vill påverka hur lång du är, läs den här artikeln för några naturliga hjälp.

Steg

Hur blir längre naturligt. Ha en balanserad kost.
Hur blir längre naturligt. Ha en balanserad kost.

Att bli högre

 1. 1
  Ha en balanserad kost. En person kommer att se mycket kortare när man har en fyllig kropp. Inte bara det, kommer att vara i form genom att äta rätt gör dig längre och må bättre!
  • Ät mycket magert protein. Magert protein, såsom vitt fjäderfäkött, fisk, soja och mejeriprodukter, hjälper främja muskeltillväxt och friska ben. Enkla kolhydrater såsom pizza, kakor, godis och läsk, är grejer att hålla sig borta från.
  • Ät mycket kalcium. Kalcium, som finns i gröna bladgrönsaker som spenat och grönkål, och i mejeriprodukter (yoghurt och mjölk), bidrar till att främja friska ben.
  • Få tillräckligt med zink. Studier, även om de har varit resultatlösa hittills, peka på en möjlig koppling mellan zink brister och hämmad tillväxt hos pojkar. Bra källor till zink är ostron, vetegroddar, pumpa och frön squash, lamm, jordnötter, och krabba.
  • Få tillräckligt med vitamin D. D-vitamin främjar ben och muskler tillväxt hos barn, samt en brist har visat sig hämma tillväxten och orsaka viktökning på tonårsflickor. Vitamin D finns i fisk, alfalfa, eller svamp ofta.
 2. 2
  För tonåringar i puberteten, förbättra din längd blygsamt genom att utöva. Gör hoppövningar ofta, som att hoppa över. Var aktiv. Få ut och omkring och arbeta dina muskler i minst 30 minuter varje dag.
  • Gå med i ett gym. Ansluta till ett gym kommer att bidra till att ge dig tillgång till en massa bra träning och muskelbyggande maskiner. Det kommer också att hålla dig motiverad att träna (du kommer att känna dig dum om du inte tränar på gymmet).
  • Gå med i ett idrottslag. Människor som går med idrottslag kan använda sin naturliga konkurrenskraft att bränna extra kalorier och förhoppningsvis få sina kroppar längre. Det fina med lagsporter är att halva tiden, behöver du inte ens inser att du tränar.
  • Om inte annat, gå runt. Om du inte kan hitta tid att göra något annat, gå upp och gå runt. Promenera till mataffären. Promenera till biblioteket. Promenera till skolan.
 3. 3
  Har gott om sömn varje dag. Sova är den tid när kroppen växer, så har massor av sömn är detsamma som att ge kroppen mer tid för tillväxt. Få mellan 9 och 11 timmars sömn per natt om du är en preteen eller ännu yngre än 20.
  • Den mänskliga tillväxthormon (HGH) produceras naturligt i våra kroppar, speciellt under djup eller långsam våg sömn. Att få god, god sömn kommer att uppmuntra produktionen av HGH, som skapas i hypofysen.
 4. 4
  Förstå att en majoritet av din längd ska förutbestämt av genetik. Forskarna räknar med att 60% till 80% av din längd bestäms av gener. Tyvärr, antingen du har den långe genen eller inte. Det är inte att säga att du inte kan växa hög om man har föräldrar som är på den kortare sidan, det betyder bara att ha kortare föräldrar innebär att du är mer sannolikt att vara på kortsidan.
 5. 5
  Försök att inte hämma din tillväxt. Det kanske inte mycket du kan göra för att öka din längd, men du kan ta flera steg för att se till att din naturliga höjd inte förkortas med miljöpåverkan. Droger och alkohol är båda tros bidra till hämmad tillväxt, om de är intagna medan du är ung, och undernäring kan hålla dig från att nå din fulla längd, liksom.
  • Har koffein verkligen stunt ditt tillväxt? Vetenskaplig studie visar att, nej, inte koffein inte hämma tillväxten. Koffein har dock ha en större chans att hålla dig från att sova gott och regelbundet. Barn och ungdomar behöver ca 9-10 timmars sömn, och koffein kan skada din förmåga att få så mycket sömn.
  • Har rökning verkligen stunt din tillväxt? Effekterna av rökning och passiv rökning på body mass index (BMI) är ofullständiga. Enligt Columbia University Internet Health Resource, "Även om de studier som gjorts är till stor del ofullständiga, tyder tillgängliga forskningen att barn som röker eller som utsätts för passiv rökning är kortare än de som inte röker eller är barn till icke -rökare. "
  • Gör steroider verkligen stunt din tillväxt? Absolut. Anabola steroider hämmar bentillväxt hos barn och tonåringar, tillsammans med att sänka spermieantalet, minskande bröst, öka blodtrycket och sätter dig på högre risk för hjärtinfarkt. Barn och tonåringar som lider av astma och användning inhalatorer att avstå små doser av steroiden budesonid är i genomsnitt en centimeter kortare än de som inte behandlats med steroider.
 6. 6
  Räkna med att vara i tjugoårsåldern när du slutar växa. Många unga barn ser på sig själva och frågar, "Har jag vuxit färdigt ännu?" Om du är under 18, är svaret antagligen "nej!" Om du inte har stoppat puberteten ännu, då du inte har slutat växa. Försök att vara tacksam att du har lite tid att växa längre i stället för att oroa dig för hur lång du kommer att bli.

Överdriva din längd

 1. 1
  Ha en bra hållning. Alltid stå rakt istället för hunching ryggen. Sprid ut dina axlar en aning bakåt. Att ha en bra hållning gör att du ser mycket längre!
 2. 2
  Bär åtsittande kläder. Hårdare kläder accentuerar linjer av din kropp. Om du bär säckiga kläder, dessa linjer försvinner, vilket gör att du ser mindre ut. Ha tajta kläder som gör dig att må bra om dig själv, emellertid inte de du är nervös om att bära eller obekväm i.
 3. 3
  För flickor, kan du alltid bära höga klackar för att öka din längd. Undvik att bära lägenheter eller flip-flops istället ha skor med klackar.
 4. 4
  Visa de bästa funktionerna i kroppen. Om du har långa ben, bära shorts eller mini-kjolar för att lyfta benen. Försök att undvika att bära benvärmare eller leggings som visuellt kommer att förkorta benen och gör att du ser kortare.
 5. 5
  Bär mörka kläder. Ibland ser längre handlar om att se smalare. Om du kan se smalare, det finns en god chans att du också kommer att se längre. Färger som svart, mörkblå, och skogsgrönt kan alla bidra till ser både smalare och längre, speciellt om du går mörkt på både toppen och botten.
 6. 6
  Använd kläder med vertikala ränder. Det gör att du ser längre. Horisontella ränder gör det motsatta.

Tips

 • Att vara säker är viktigare än du tror. För utan självförtroende, kommer du inte ha självkänsla, som du omedvetet kommer att ha en dålig promenader hållning med huvudet nedåt och ryggen sänks.
 • Vår höjd är huvudsakligen baserad på våra gener. Därför, försök inte alltför hård mot dig själv. Acceptera vem du är och vad du har. Ta fram det bästa av dig själv för att dölja din ogillar din kropp. Ni kanske inte har höjden av en modell, men tänk på det, ingen är perfekt. En bättre personlighet kommer före höjder och det är säkert.