Wke

Hur du begränsa ditt intag av mättat fett

Mättat fett är en ohälsosam fett som inte är bra för dig, även med måtta. Det täpper dina artärer och är dåligt för ditt hjärta. Om du inte vill få hjärt-kärlsjukdomar, är den här artikeln för dig.

Steg

Hur du begränsa ditt intag av mättat fett. Minska konsumtionen av kött, särskilt rött kött.
Hur du begränsa ditt intag av mättat fett. Minska konsumtionen av kött, särskilt rött kött.
 1. 1
  Minska konsumtionen av kött, särskilt rött kött. Att ge upp kött bara en dag i veckan kan bidra till att minska intag av mättat fett med 15%. Denna förändring kan inte bara hjälpa till att bekämpa fetma, men det kan också sänka din risk för hjärtsjukdom, diabetes och cancer.
 2. 2
  Växla till fettfri mjölk. Jämför etiketterna av fettfri med en slags sjuklig mjölk - och med bara 1%! Lägg märke till hur fettfri mjölk har ingen Mättat fett, färre kalorier, och fortfarande protein, fosfor och kalcium - allt du behöver för att växa.
  • Om du inte kan stå intetsägande smak av fettfri mjölk, förvandla den till chokladmjölk eller har det med en hela korn av spannmål.
 3. 3
  Gå lätt på skräpmat. Glass kan göra anspråk på att vara "låg fetthalt" på lådan, men att om något helt annat än "fettfri". Bara inte har något i första hand. Om du tror att "lite skadar inte", frågar om det gör något bra? Kom ihåg, är det godaste snacks veta att du är frisk. Lite kan lägga upp till en hel del. En skiva tunn skorpa ost pizza kan packa 5 gram mättat fett!
  • Det finns nonfat brownies, tillverkad av nonfat yoghurt och den torra blandningen, och om tillagas i en nonstick pan i stället för oljor kan vara mycket friska och tillfredsställande med mjölk.
 4. 4
  Ät magert kött. Turkiet, kyckling och fisk är den lägsta i fett. Nötkött, griskött och lamm är hög i mättat fett. Se till att ta skinnet av kycklingen och försöka undvika att ha det med en sås, som är höga i natrium. Det finns också en del kött, liksom vissa skinka, det som har allt det fett bort. Ta bort eventuella synliga fettbitars.
 5. 5
  Ta reda på det näringsrika info om allt du äter. Läs etiketterna om det säljs. Som samhället börjar att få mer hälsa samvete, är fler och fler restauranger släppa sin näringsmässiga info. Kolla på deras hemsida för att se om de har det.
 6. 6
  Håll räkna av det mättade fettet du har varje dag. Den dagliga högsta för någon på en 2.000 kalori diet är 20 gram. Sikta på att aldrig konsumera, vid speciella tillfällen, mer än 15 gram. På en daglig basis, skulle mindre än 10 gram inte vara ett hårt mål.

Tips

 • Motion hjälper spola ut några saker som täpper till dina artärer. Men, är det mycket bättre att inte få dem i första hand.
 • Med bättre cirkulation och ett bättre hjärta kan förbättra dina resultat i utövandet och uthållighet också.

Varningar

 • Bra fetter, som exempelvis vanligt och omättade fetter, är bra för dig, och minst 30% av dina kalorier bör komma från dem. Att äta fettfri mat att undvika mättat fett kan beröva dig av de goda fetterna.
 • Raffinerat socker är inte ett hälsosamt alternativ till mättat fett heller - påskyndar celldelning processen, vilket gör att du åldras snabbare.
 • En kost rik på mättade eller / och transfetter kan orsaka bröstsmärtor och hjärtesorg när energiskt utöva.