Wke

Hur du gör din mat björn trygg vid camping

Om du camping i Bear land, vidta lämpliga försiktighetsåtgärder för att hålla din campingplats så ointressant att björnar som möjligt. En viktig del här är att hålla din mat utom räckhåll för björnar, oavsett om du lagar mat, äter, snacking, utföra andra camping arbetsuppgifter eller sover.

Steg

Hur du gör din mat björn trygg vid camping. Lägga maten bort i en lämplig härbärge eller container.
Hur du gör din mat björn trygg vid camping. Lägga maten bort i en lämplig härbärge eller container.
 1. 1
  Lägga maten bort i en lämplig härbärge eller container. Detta är den enklaste metoden, förutsatt att den plats där du sätter din mat är säker och björn-bevis. Exempel på metoder för förvaring av livsmedel som förhindrar björnen tillgång inkluderar placera din mat:
  • I metall mat skåp. Vissa campingplatser erbjuder skåp metall mat. Använd dem. Om de är fulla, frågar närliggande campare om de kan dela lite utrymme.
  • I en stuga. Vissa campingplatser erbjuder stugor med hyllor eller skåp mat och en låst dörr. Placera all mat här och se till att luckan är ordentligt stängd. Label mat om i ett gemensamt område.
  • I en björn-resistent behållare. Observera att vissa parker nu kräver användning av björn resistenta matbehållare. Om du är vandring, kan dessa kapslar vara ett utmärkt köp, eller de är ofta tillgängliga för uthyrning på populära vandringslederna. Placera alla livsmedel i behållaren och skruva ihop. Håll borta från sovrummet.
 2. 2
  Skapa en björn hang. Om du inte har tillgång till antingen ett härbärge eller container, är en björn hang det bästa alternativet i många fall, men vara medveten om att tänkandet har förändrats i många parker att gynna bear-resistenta kapslar eftersom björnar har arbetat ut tricket bakom björnen hänger på många ställen. Om det fortfarande är okej att använda en björn hänga i det område du är camping i, kan du göra det genom att:
  • Välja en lämplig plats mellan två träd, minst 100 fot (91 meter) från ditt tält. Inte hänga den över bär fläckar, spår uppenbar björn etc.
  • Stretching ett rep mellan två träd som inte är alltför nära varandra. För att få linan upp tillräckligt högt, bifoga en liten sten eller annan vikt i ena änden för att tillhandahålla drivkraften för att kasta den uppåt. Björnen hang bör vara minst 12 meter hög (4 meter) och 4 fot (1,4 meter) från varje träd.
  • Fästa en förseglad säck till mitten av repet.
  • Dra repet upp och knyta det ordentligt till andra träd.
 3. 3
  Hantera livsmedel med omsorg. För bästa bear-avskräcka åtgärder, lyder denna lista inte ska göra:
  • Koka minst 100 meter (91 meter) från ditt tält.
  • Byt kläder efter tillagning och hålla dessa kläderna vidare från din sovplats.
  • Har aldrig lämna mat obevakad, inte ens för tillfället att gå till bäcken för att hämta vatten. Se till att den vaktas av andra på campingen eller tas bort.
  • Ta aldrig mat i tältet. Detta är avgörande eller en björn kan frestas att slita upp tältet till grovfoder. Kontrollera barnens ryggsäckar, fickor och andra behållare för att se till att inga godis eller kakor har smugit in eller helt enkelt glömt bort. Det är mycket lätt att förbise starkt doftande godis, tuggummi och choklad utan att inse.
  • Ät inte eller laga mat i tältet.
 4. 4
  Undvik matlagning starkt luktande livsmedel. Livsmedel med starka lukter kommer att vara mycket attraktivt för björnar. Bacon är ett välkänt björn lockmedel. Förmodligen vad mat gör du dregla på doften av det är en indikator på att det kommer att locka björnar. Var försiktig i val av mat som du gör, speciellt när uppvärmningen intensifierar lukten.
 5. 5
  Släng alla matrester, matrester, matrester och behållare ordentligt.
  • Använd bear-bevis soptunnor.
  • Tvätta plattorna, grytor och redskap minst 100 meter bort från lägret och helst fånga alla matbitar och kassera dem i björn-bevis soptunnor.
  • Lämna en ren camping. Lämna inte matrester, matrester, sopor eller tomma burkar osv på campingen. Lämna det som ren, om inte renare, som du fann den.

Tips

 • Som med campingen, inte någonsin lämna en ryggsäck utan uppsikt! På många områden, bär numera förknippar ryggsäckar med mat och om de ser en obevakad ryggsäck, kan de frestas att utreda. Undvik uppmuntra dem genom att hålla din förpackning med dig hela tiden.
 • När vandring, glöm inte att vidta försiktighetsåtgärder. Lämna inga matrester ljuga om. Detta kommer bara att locka björnar och förmodligen lura dem på vandringsled till menace andra vandrare genom att lära dem om potentialen för livsmedel från lata vandrare.
 • Alla dessa regler gäller lika för alla sällskapsdjur. Lämna inte hundmat om - som att be om problem. Och inte mata fåglarna. Det kan vara frestande, men någon mat lockar björnar - fröer, nötter, torkad frukt etc.
 • Placera toalettartiklar (tandkräm, deodorant, etc.) med maten också, även silvertejp - doften i sådana produkter lockar björnar och de anser att dessa potentiella källor i kosten.
 • För att minska risken för skada på egendom från björnar till non-food/non-cosmetics innehåller objekt, är det rekommenderat att när du lämnar ett fullt set-up camping att möjliggöra enkel åtkomst genom att lämna föremål, till exempel, lämna tält klaffar knuten öppen att låta nyfikna bär en chans att hålla ett huvud i, och lämnar öppna väskor och andra behållare. Björnar är naturligt nyfikna och om de vandrar in din campingplats, vilket ger dem möjlighet att kontrollera obehindrat kan hålla din campingutrustning i ett stycke.

Varningar

 • Svart björnar som har börjat äta på er camping kan vara svårare att jaga bort. (Se Camping med björnar för ytterligare information om denna aspekt.)
 • Bilen är en sista utväg. Se till att låsa dörrarna och inte har någon mat i sikte. Mest troligt om björnen är hungrig nog det bara kommer att bryta dina fönster och riva upp din dörr för att komma till maten (särskilt godis) i bilen, oavsett om han kan se det han kommer att kunna t luktar det. också se till att rensa ut barnstolar bil av någon doftande godbitar bebisar brukar släppa in dem som björnar kan och kommer att bryta sig in i en bil bara för att det luktar det kunde finnas något gott att äta där. (Detta hände mig och mina vänner en gång när camping.) Men om han inte är ute efter mat bör det inte vara ett problem.
 • Mata aldrig en björn. Kasta inte mat på det för att lura det närmare för foton eller någon annan anledning. Ett matade björnen är en död björn eftersom mat-betingade björnar är ofta aggressiva och förlorar sin naturliga rädsla för människor.
 • Var inte självbelåtna. Björnar kan vandra in i lägret som helst på dagen eller natten, så aldrig lämna mat obevakad för ett ögonblick. Alltid tänka lagring först.
 • Var medveten om att i vissa parker, har björnar lärt sig att krossa bilrutor för att få tillgång till mat. Alltid hålla mat ur sikte och hålla alla fönster rullas upp. Be park myndigheter för eventuella andra åtgärder som kan vara nödvändiga.
 • Lämna inte is kistor eller kylare ut. Björnar vet vad is kistor och kylare är för och bita eller klo dem öppna med stor lätthet. De är attraherande, inte avskräckande.