Wke

Hur du ökar din koncentrationsförmåga

Det finns enkla sätt att öka din koncentrationsförmåga utan droger. Här är två - en för att öka ditt totala uppmärksamhet span och en för att utföra en specifik uppgift.

Steg

Hur du ökar din koncentrationsförmåga. Hitta en bekväm plats att sitta.
Hur du ökar din koncentrationsförmåga. Hitta en bekväm plats att sitta.

Meditation

 1. 1
  Hitta en bekväm plats att sitta. Sitt med rak ryggrad - Om det stöds, hittar du själv sover. Stäng av alla enheter som kan störa dig.
 2. 2
  Ställ en timer av något slag. När du väljer en timer, undvika en som tickar hörbart, det kommer att distrahera dig. Om det är en timer som kommer att göra ett högt eller galler ljud när den slocknar, dämpa ljudet genom att sätta den i en låda eller inslagning tyg runt den. Det finns några utmärkta timers du kan ladda ner från webben gratis och antingen hålla på datorn, bränna på en skiva eller ladda ner till en MP3-spelare.
 3. 3
  Bestäm hur mycket tid du vill meditera. Försök inte för stora siffror, initialt. Ställ din timer eller larm så att dina första sessionerna är bara 10 minuter lång. Bygg in fem minuters intervall när du känner dig redo. Skjuta i 20 minuter en session, två gånger om dagen.
 4. 4
  Välj en bild, färg, eller ord och tänka på det. Tror inte på variationer av det eller betydelser det kan ha - tänk bara på bild, färg eller ord. Om du tänker på en blomma, till exempel, gör det en som är enkel och stilla och oföränderligt. En populär form av meditation innebär att fokusera på andningen, speciellt känslan runt näsborrarna när den kommer in och lämnar kroppen.
 5. 5
  Döm inte din meditation upplevelse medan mediterar eller efteråt. Sinnet kommer att göra uppror och vandrar ofta. När den gör det och du blir medveten om det, helt enkelt försiktigt påminna dig själv att gå tillbaka till andningen eller bild som du har valt.
 6. 6
  Ha tålamod. Det kan ta månader, även många år, för att bli skicklig

Att få saker gjorda

 1. 1
  Ställ in en timer för en viss tid. Om det är att studera ett svårt ämne, prova 20 minuter. Om det är städning en smutsig kök, gå i 40 minuter.
 2. 2
  Gör regler. Säg till dig själv att du inte kommer att titta upp från boken tills timern slocknar.
 3. 3
  Belöna dig själv, inom rimliga gränser. Efter 20 minuter med boken, ge dig själv 10 minuter att läsa en bok eller en tidskrift för nöjes skull, kolla din e-post eller ha ett lätt mellanmål. Håll dig till din förutbestämda 10 minuters regeln, och gå tillbaka till uppgiften så snart som de 10 minuter är upp till ytterligare 20 minuter, eller längre.

Tempolopp

 1. 1
  Ställ in en timer så att det piper på bestämda tidsintervall. Till att börja med låt oss säga fem minuter.
 2. 2
  Börja ditt arbete.
 3. 3
  När allt timern piper, dubbelkontrollera om du var distraherad eller inte i fem minuter.
 4. 4
  Om du blir distraherad, få tillbaka ditt sinne för att fortsätta ditt arbete.
 5. 5
  När du inte bli distraherad, kan du öka långsamt tidsintervall till 10, 15 eller 20 minuter, och så vidare.