Wke

Hur du ser på roller derby

Hur du ser och förstår vad som händer vid en platt-track roller derby bout, eller, spärra det, hur man har en bra tid att göra det.

Steg

Hur du ser på roller derby. Ta reda på om någon i ditt område.
Hur du ser på roller derby. Ta reda på om någon i ditt område.
 1. 1
  Ta reda på om någon i ditt område. Börja med en Google-sökning på din stad namn + Roller Derby.
 2. 2
  Många roller derby ligor utfärda "biljetter", vilket gör att du kan delta i deras anfall, och byta dem mot "pengar". Utför denna primitiva byteshandel, helst i god tid före evenemanget, så många anfall sälja ut.
 3. 3
  När du anländer, gör en bea-line för öl monter, ta en öl och drick. Notera placeringen av öl monter, eftersom du kommer att behöva några fler genom natten för att undvika att bli MEST NYKTER på efterfesten.
 4. 4
  Sitt på golvet, precis vid kanten av banan, om möjligt.
 5. 5
  Välj ett lag att heja på. Om du inte redan är ett fan, basera ditt beslut på något helt godtyckligt, till exempel "Jag vill att en flicka strumpor."
 6. 6
  Köp t-skjortor, knäppas och klistermärkear som presenterar din nya favoritlag.
 7. 7
  Cheer högt och lustily under introduktioner. Boo ditt lags fiender.
 8. 8
  Förstå grunderna i spelet. Den är indelad i ett godtyckligt antal "sylt", som varje sist upp till två minuter. Poängen med spelet är för varje lag att få sin poängplockare, eller "jammer", förbi alla de motstående skridskoåkare, så många gånger som möjligt. Den "pack" av åkare blocket mot varandra, försöker rensa utrymme för sin jammer, samtidigt som de får i vägen för motståndarlaget jammer.
 9. 9
  Cheer högt när en domare meddelar en "lead jammer". Detta händer när en av störsändare framträder först från förpackningen i sin första varvet igenom. Denna jammer har nu befogenhet att avsluta jam innan två minuter förflutit (maximal tid per sylt). Detta kan vara en stor strategisk fördel för hennes team.
 10. 10
  Om det finns delar av spelet som du inte förstår, var inte blyg om att chatta med domarna mellan perioderna. De brukar inte bita och förmodligen uppskattar den positiva uppmärksamhet. Ännu bättre, eftersom en ref kanske inte minns varför han skickade att skridskoåkare till boxen, be era fans, även om de är bär T-shirts, knappar eller tatueringar av olika favoritlag, de inte bita heller och är oftast glada att förklara en finare punkt - så länge du vänta tills den nuvarande sylt ändarna.
 11. 11
  Låter kunnig med att gratulera spelarna på deras "piskor" (sling-shotting sin jammer genom förpackningen) och "bootie block" (få "sin bakdel i jammer ansikte).
 12. 12
  Om ett slagsmål bryter ut, stanna sittande, men vrålar uppskattande. Om en match inte bryter ut, vråla uppskattande precis densamma.
 13. 13
  Applådera segrarna och trösta det förlorande laget. Ta reda på var spelarnas efterfest är, och köpa drycker för spelare från båda lagen efteråt. Glöm inte att köpa drycker för domarna också.

Tips

 • Ta reda på vad alkoholpolitiken kommer att vara på matchen. Om öl inte kommer att säljas på matchen, överväga att dricka öl (eller öl surrogat) innan du kommer till matchen. (Över 21 endast)
 • Få ett program, du kommer att vilja veta vem som är vem, och du bör göra en punkt att nedlåtande de sponsrande företagen.
 • Gå med vänner. Derby avnjuts bäst i grupp.

Varningar

 • Sitt så nära som är tillåtet, såvida medicinska förutsättningar begränsar din förmåga att undvika fallande Roller Girls. En skridsko till munnen skadar aldrig någon.
 • Någon skrek glåpord eller ropar måste vara smart, entusiastisk, energisk, och "inte dum." Ett exempel på ett "smart" shout kan vara något enkelt och uppmuntrande, som "Faster, Faster, Kill Kill Kill!" Ett exempel på en "dum" shout skulle vara något sexistisk, såsom "Trevlig Tits, Ladies!"
 • Inte krypa inte ut rullen flickor. (Eller, för den delen, några tjejer.) Följ inte dem runt efter en match. Gör inte tyst "svävar" nära eller bakom dem i baren efteråt. Gratulera dem till särskilda träffar de gjort eller fastnar de rockade. De kommer oftast prata med dig så länge du vill, så länge du inte är obehagligt.
 • Följden, lookee, ingen touchee. I ingen annan sport kan du gå har en öl efteråt med spelarna. De åkare får "tart upp" med nätstrumpor, korta kjolar, låga uniformer skurna och suggestiva namn, men det är en del av deras personlighet. Blanda inte ihop det med licens. Först, du är omgiven av män, pojkvänner och tjänstemän som kommer att göra livet mycket obehagligt för dig om du försöker något otillbörligt, dels kunde det heta rullflicka mycket väl vara en polis eller biträdande distriktsåklagaren i hennes verkliga livet.