Wke

Hur du skyddar dina ögon

Med de nya upptäckterna numera av skadliga strålar vi är mer försiktiga än någonsin när det kommer till att skydda våra ögon. Här är några sätt att vara säker på att dina ögon förbli friska under hela din livstid (med tanke på hur mycket du behöver dem)!

Steg

Hur du skyddar dina ögon. Investera i ett par av god kvalitet solglasögon.
Hur du skyddar dina ögon. Investera i ett par av god kvalitet solglasögon.
 1. 1
  Investera i ett par av god kvalitet solglasögon. Dina ögon är värda det. Polariserade (selektivt blockerar direkt solljus och dess reflektioner) solglasögon är bättre än bara mörka solglasögon.
 2. 2
  Stirra aldrig i direkt solljus eller på något föremål reflekterar solens strålar. (Shiny metallföremål, sand / vatten, etc.)
 3. 3
  Även om du bär solglasögon, aldrig titta direkt på solen.
 4. 4
  Det är också viktigt att inte stirra in i mörkret, det kan skada dina ögon. Var noga med att antingen blunda eller använd en ficklampa i mörkret.
 5. 5
  Gå till din läkare och få ett syntest ungefär var 6 månader.
 6. 6
  Använd ögondroppar enligt anvisningarna för kliande, rinnande, torra eller röda ögon. Se en läkare om du tror att du kan ha rosa öga.
 7. 7
  Skydda dina ögon från ögonen när vid datorn eller titta på tv. Om du tittar på TV, är du på ett bra avstånd från skärmen. När det gäller datorn, försöka bo på ett avstånd (som kan bidra till att minska, undvika eller mildra närsynthet över tid), se till att hålla blinka och titta bort då och då. En bärbar dator ska vara på knä eller en bit bort på en låg skrivbord, gled tillbaka på ett skrivbord eller på ett tangentbord låda, inte nära framför ansiktet liggande liggande på en säng. En separat bildskärm bör vara mot baksidan av ett skrivbord, med tangentbordet vid den främre kanten av ett bord eller i ett tangentbord låda. En större skärm och större teckenstorlek är bra för detta.
 8. 8
  När man läser hålla lite avstånd från en bok, vilket kan minska belastningen eller mildra närsynthet. Stöttas upp på varven såsom med hjälp av en kudde, eller på en låg skrivbord stöttas i en vinkel på något, är bra. En dator kan vara bättre för läsning på att det håller i sig upp.
 9. 9
  LCD-skärmar är mindre hårda att titta på än CRT-skärmar.
 10. 10
  Om du använder en CRT-skärm se uppdateringsfrekvensen ligger långt över 60 Hz, till exempel vid 85 hz.
 11. 11
  När du gör något som kan få partiklar eller ångor i dina ögon, se till att bära skyddsglasögon / glasögon. Se till att det finns en vattentäkt i närheten för att tvätta bort föroreningar som får i ögonen. Bär inte kontaktlinser i dessa situationer som de kan hålla föroreningar i.
 12. 12
  Bär skyddsglasögon i poolen för att förhindra de kemikalier de rengöra poolen med ur ögonen.
 13. 13
  Rengör dessa ögon. Om något som inte är helt steril / rent i ögonen, skölj dem omedelbart med vatten.
 14. 14
  Se till att få tillräckligt med sömn så att dina ögon inte anstränga sig för att hålla öppet under dagen.
 15. 15
  Aldrig gnugga ögonen. Detta är vad som normalt orsakar ögoninfektioner, eftersom bakterier på dina händer / fingrar får mellan dina ögonlock.

Tips

 • Ät mycket frukt och grönsaker. Gillar morötter.
 • Ta massor av vitamin A!
 • Investera i bra kvalitet solglasögon.
 • Designer solglasögon är inte alltid hög kvalitet skydd skyddsglasögon.
 • Var medveten om att 3-D-glasögon inte blockerar skadliga strålar som solglasögon gör.

Varningar

 • Även med solglasögon på, aldrig tittar direkt mot solen.
 • Lek inte med vassa föremål eller sätta dem i dina ögon.
 • Placera inte salt eller peppar i ögonen.