Wke

Hur du tar en bekväm och avkopplande bad

När du verkligen vill ta en avslappnande och lugnande bad, släppa alla dina världsliga bekymmer, glida in och låt dig nedsänkt i fred och värme.

Steg

Hur du tar en bekväm och avkopplande bad. Håll ditt badrum ren och varm.
Hur du tar en bekväm och avkopplande bad. Håll ditt badrum ren och varm.
 1. 1
  Håll ditt badrum ren och varm. Detta gör det en mycket trevlig plats att vara och var du vill vara.
 2. 2
  Förbered en tvål som har en god doft och tvätta din kropp väl. Söta dofter hjälper dig att slappna av ordentligt.
 3. 3
  Fyll badkaret med vatten och tillsätt en kropp tvål som kanske gör rika såpbubblor. Du kanske även gillar att ryckas med bubblorna som vår modell ovan i hennes badkar!
 4. 4
  Håll din kropp i badkaret tills du svettas lite. Femton till tjugo minuter är en bra tid.
 5. 5
  Förbered en liten handduk som har en grov yta och skrubba kroppen smidigt som du sitter i badet. En facecloth är en perfekt storlek.
 6. 6
  Tvätta. När du är klar gnugga din kropp, kan du tvätta din kropp med kroppen schampo eller bara duschtvål. Lavendel är trevligt och avkopplande.
 7. 7
  Skölj kroppen med kallt vatten.
 8. 8
  Badda själv torr gnugga inte torr.
 9. 9
  Gnid bodylotion eller body butter på huden efter badet.

Tips

 • När du sköljer din kropp med varmt vatten i slutet av badet, kommer en del smuts kvar på kroppen. Så du bör använda kallt vatten när du är klar med ditt badkar.
 • Även hålla dörren låst skulle ge avskildhet, gör det inte. Detta betyder inte familjemedlemmar kan komma in när de vill! Om du glida, och dörren är låst, kan du drunkna när du är under vattnet med ingen att rädda dig. Vid tiden din familj inser detta, kommer det att vara för sent. Det låter fånigt, men det är sant.
 • Det är en bra idé att få bort smutsen från ett avlopp-uttag efter bad.

Varningar

 • Var försiktig med temperaturen. Sitter i vatten som är mycket het kan öka din kroppstemperatur vilket gör att du känner dig yr, illamående eller svimmar under extrema förhållanden. För att undvika detta farliga problem att se till att vattnet är på en behaglig temperatur, om det känns för varmt då det nästan säkert är!
 • Inte sätter bara varmt vatten i badet, kan du få skållas.
 • När du skrubba kroppen med några grova handdukar, måste du vara försiktig med din hud. Om du skrubba för hårt, kommer din hud blir väldigt torr och kanske lossnar.