Wke

Hur får din näsa att sluta köra med allergier

Allergier orsaka en mängd obehagliga fysiska symptom, inklusive en rinnande näsa. En rinnande näsa kan orsakas av andra förhållanden också, dock, såsom förkylning och andra typer av virusinfektioner som påverkar andningsorganen. Några av förslagen i den här artikeln kan motverka en rinnande näsa som orsakas av dessa sjukdomar, men de flesta är specifika för allergisymtom bara.

Steg

Hur får din näsa att sluta köra med allergier. Använd en saltlösning nässpray.
Hur får din näsa att sluta köra med allergier. Använd en saltlösning nässpray.

Del ett: stoppa en existerande snuva

 1. 1
  Fukta din luft. Köp en luftfuktare, eller två. Även om det verkar bakvända, allergier tenderar att hämma kroppens processer som håller näsgångarna fuktig. När du först kommer i kontakt med din allergiska avtryckare, producerar kroppen kemikalier som kallas histaminer som orsakar slemhinnorna sväller och torka upp. Och sedan, när mer luft-födda partiklar in denna torra miljö-ofta samma partiklar såsom pollen som utlöste den allergiska reaktionen i första hand-kroppen startar den rinnande näsa i ett försök att utvisa dem och återupprätta systemets jämvikt. Detta är den onda cirkeln som allergiker är, tyvärr, mycket bekant med. Luftfuktare fördela fukt i luften som hjälper till att hålla näsan fuktig.
  • De flesta luftfuktare är inte tillräckligt kraftfull för att behandla hela huset. Placera dem i rummet eller rum där du tillbringar mest tid i syfte att få den största effekten. När du avslutar fuktig miljö, dock kommer dina slemhinnor börjar torka upp igen.
 2. 2
  Använd en saltlösning nässpray. Saline nässprayer kan hjälpa till att hålla slemhinnorna fuktiga, men inte överanvändning dem som många människor gör. Överanvända sprayer kan leda till andra problem. De är tillgängliga över disk utan recept, och de arbetar båda för att hålla slemhinnorna fuktiga och spola irriterande ur din näsgångarna.
  • En del människor föredrar att göra sina egna koksaltlösning botemedel. Strö lite salt i ett kokkärl med ett par koppar vatten och koka upp. Sätt ditt ansikte över pannan, en handduk över huvudet och andas in de stigande ångorna. Lägga lite eukalyptus olja / salva till brygden kan öppna upp bihålorna ännu mer.
 3. 3
  Ta ett antihistamin. Som namnet antyder, antihistaminer förhindra att kroppen producerar histaminer, som torkar ut slemhinnorna i din näsgångarna. Du kan prova en over-the-counter antihistamin som innehåller ämnen såsom loratadin eller difenhydramin. Läs etiketterna på flaskorna. Om over-the-counter mediciner inte fungerar, kan en läkare ge dig ett recept-styrka antihistamin med mer punch. Kom ihåg att även om receptbelagda styrka medicinering är faktiskt starkare, också oftast kommer med starkare biverkningar såsom ångest och även sömnlöshet.
 4. 4
  Drick mycket vatten. Även näsan förmodligen inte kommer att sluta köra den andra du sätter ner den tomma vattenglas, är det viktigt att stanna hydrerade när du upplever allergiska symptom. Blåser näsan om och om igen och ta medicin med uttorkande biverkningar kommer att torka ut de besvärliga slemhinnor. Dricka en 16 ounce glas vatten varje par timmar kan bidra till att återupprätta systemets jämvikt.
 5. 5
  Försök naturläkemedel och huskurer. Till exempel, äter spiciest mat du kan stå! Du har märkt att din näsa rinner när du äter en maträtt som innehåller, säg, jalapeño, så ta detta naturliga fenomen och använda det till din fördel vid behandling av rinnande näsa från allergier. Principen är att kryddstark mat reaktionen kommer att blåsa ut din rinnande näsa på samma sätt som en stor explosion blåser ut ett ihållande olje-och brand. Den kompressormatade rinnande-näsa reaktion orsakad av den kryddiga maten slår ut befintliga rinnande näsa, sätta dig på vägen till återhämtning.
  • Senapsolja. Ta en klick senap och värma upp det i ett kök kastrull med lite vatten. När lösningen är tillräckligt tunn för att sugas in i en pipett, överför en liten mängd i en av näsborrarna. Breath i. Eftersom senap har en så stark doft, kan det ta ett par sekunder för att återhämta sig från den initiala explosionen. Gör en näsborre i taget för att undvika att slå ut båda bihålorna samtidigt.
  • Timjan. Bladen av timjan anläggningen kan krossas till ett fint pulver. Inandning en liten mängd av detta pulver har varit en huskur mot snuva i århundraden. Det kanske fungerar för dig!
  • Gurkmeja. Denna ört har länge varit uppskattad av indisk kultur för såväl sina kulinariska och medicinska egenskaper. Blötlägg en liten mängd av gurkmeja pulver i ren linolja, som kan köpas i de flesta hälsokostbutiker. Håll linolja-spetsad Gurkmeja över en värmekälla tills den börjar pyra. Försiktigt andas in en del av röken.

Del två: att förhindra en rinnande näsa från att starta upp

 1. 1
  Ta reda på vad du är allergisk mot. Många människor har gått till läkaren att avgöra vad de är allergiska mot och har kommit fram tom. Det är notoriskt svårt att peka ut den exakta källan till symtomen, och för det mesta du sluta med flera möjliga kandidater. Ju mer information du kan samla om din allergi, men desto bättre. När du har en allmän uppfattning om vad som är att starta din rinnande näsa, kan du börja undvika exponering för dessa allergener.
 2. 2
  Undvik triggers. Miljö irriterande och allergener som pollen, sällskapsdjur ilska och hår, damm och cigarettrök kan alla torka ut nässlemhinnan och starta rinnande näsa cykeln. Använd en luftrenare i ditt hem för att ta bort dessa irriterande från luften, men inser att det är nästan omöjligt att undvika alla triggers såvida du försegla själv inuti en lufttät behållare.
  • En av de vanligaste luftburna allergener i Europa ambrosiapollen, och det finns över 17 sorter! Även om det är nästan omöjligt att undvika exponering för ambrosia helt, kan du lära dig var höga koncentrationer är sannolikt att placeras i din närmiljö. Undvik dessa platser så gott du kan.
 3. 3
  Rådgör med dina vänner. Fråga runt bland din grupp av vänner och bekanta om deras allergiska symptom. Lägg vad de vet om de olika allergener i ditt område för att din kunskapsbas. Denna typ av anekdotisk information kan gå långt i att förbereda en plan för angrepp mot rinnande näsa under de mest besvärliga säsonger.
 4. 4
  Täck ditt ansikte. Detta är förmodligen den mest brute force sätt att skydda dig från de allergener som producerar rinnande näsa och andra symptom. Om partiklarna inte kan komma in i din kropp, kan de börja inte rinnande näsa cykeln. Om du går utanför när irriterande är vanligast, bära en halsduk över näsan och munnen. En skyddande ansiktsmask kan göra ett ännu bättre jobb.