Wke

Hur får flexibel för cheerleading

Är du någon som vill vara en cheerleader, men du är ungefär lika flexibel som en tandpetare, medan de andra tjejerna är så flexibla som en Barbiedocka? Tja, har du tur! Här är hur du ökar din flexibilitet för cheerleading.

Steg

Hur får flexibel för cheerleading. Som tiden tillåter, upprätta en rutin för dig själv.
Hur får flexibel för cheerleading. Som tiden tillåter, upprätta en rutin för dig själv.

Skapa en rutin

 1. 1
  Som tiden tillåter, upprätta en rutin för dig själv. Arbeta på din varma-up rutin en gång på morgonen och en gång på kvällen varje dag.
 2. 2
  Var noga med att värma upp först... stretching kalla muskler kan orsaka mer skada än nytta.
 3. 3
  Noggrant planera din rutin. Exempel Rutin... Håll varje stretch allt från 30 sekunder - 1 minut. Sträck inte alltför länge, eftersom du kan skada dig själv. Gör en gädda, Splits bredbent (vänster, höger, mitten), smör fluga, bridge (se till att driva igenom dina axlar), (vänster, höger, mitten)... Om du har din split till marken och sedan är det dags för dig att sätta din främre foten upp på en högre nivå. Om du tumlande alltid tänja dina handleder och vrister samt.

Värm upp

 1. 1
  Om du är på väg att utföra eller träna vara säker på att inte "over-stretch." Detta kan leda till en förlust av styrka och stabilitet för tiden strax efter sträckning.
 2. 2
  Var försiktig vid sträckor. Du vill inte studsa, orsakar detta tårar och drog muskler. Stretching gör ont och är obehagligt men inte mer än göra det och skadar dig själv.

Stretch för split

 1. 1
  Sitt på golvet. Böj båda benen så att knäna står inför vänster och höger. Tryck ned på båda knäna tills du känner stretch.
  • Hamstring Stretch: Ligg på golvet med böjda knän. Räta ena benet och sakta dra den mot dig, knäppte låret, vaden eller ankeln. Håll knäet lätt böjt.
  • Utfall Stretch: I utfall position, vila ryggen knä på golvet, med främre knäet i 90 graders vinkel, abs i. Tryck försiktigt framåt tills du känner en sträckning i framsidan av benet / höften. Växla ben.

Leg stretch

 1. 1
  Sitt på golvet i en bredbent ställning. (Ej split) Nå framåt och försöka röra tårna.
  • Med din ben utsträckt rakt framför dig, möter benet och böj det lite. Placera händerna runt bollen på foten och dra försiktigt bakåt så att du tvingar dig själv att böja foten så mycket som möjligt.
 2. 2
  Håll denna sträcka i ca 20 sekunder. Glöm inte att andas.

Kom i en klass

 1. 1
  Försök att registrera dig för cheerleading klasser på din lokala gymnastik anläggning. De klasser lär dig hur man kan tänja ordentligt.

Tips

 • Ställ dig själv några mål. Om du gör det kommer att ge dig enheten att få mer flexibla!
 • Stretch innan du gör några hopp, trumling eller dvärgväxt. Detta kommer att hjälpa dig att förebygga skador!
 • Kom ihåg att det är också viktigt att stretcha efter träningen så att dina muskler inte blir stel och öm.
 • När du gör fjärilen stretch se till att inte studsa benen.
 • Alltid svalna om du känner annorlunda eller behöver ligga ner.
 • Arbetet med armstyrka att lätt göra stunts och tricks.
 • Alltid värma upp innan stretching. Till exempel kör i två minuter.

Varningar

 • När du gör något nytt, se till att du har en kvalificerad tränare att upptäcka dig tills du lär dig rätt teknik och utveckla styrkan att göra det på ett säkert sätt!:)