Wke

Hur får man nykter med ett 12 stegs program

Varje uppgift som verkar så överväldigande som att få och hålla sig nykter är mycket mindre skrämmande när delas upp i steg. Här är hur man får ut det mesta av ett tolv steg program, och vad du gör om du inte är omedelbart framgångsrika i att uppnå nykterhet. Vägen till ett hälsosamt, meningsfullt, och böjelse-fritt liv börjar med den enklaste av stegen. Den första och ofta svåraste steget är att erkänna för dig själv att du är helt maktlösa att sluta dricka eller droga när du har börjat. Pride är din fiende här. Att ha någon chans att lyckas måste du överlämna dig själv helt till uppfattningen att du har ingen kontroll över din drog eller alkoholintag när du har börjat.

Steg

Hur får man nykter med ett 12 stegs program. Titta på nätet för en relevant 12-stegs program -. Anonyma alkoholister, anonyma narkotiskt preparat, kokain Anonymous, etc.
Hur får man nykter med ett 12 stegs program. Titta på nätet för en relevant 12-stegs program -. Anonyma alkoholister, anonyma narkotiskt preparat, kokain Anonymous, etc.
 1. 1
  Titta på nätet för en relevant 12-stegs program -. Anonyma alkoholister, anonyma narkotiskt preparat, kokain Anonymous, etc. Webbplatsen bör peka dig till listor med möten i ditt område. För att hålla "ren" från en antidepressiva substansen, bör du avstå från all kemikalieanvändning, en dag i taget.
 2. 2
  Lära sig att mycket få narkomaner inte också dricker alkohol. De missbrukare som ägnar sig åt att dricka alkohol kan ha svårt att hålla sig borta från tunga droger, för alkohol är en inkörsport drog för många. Lyckligtvis, "det enda villkoret för medlemskap i AA är en önskan att sluta dricka" (från "Anonyma Alkoholister," Big Book of AA). Det kommer alltid att finnas några AA-grupper som avskräcker diskussion om andra problem än att dricka, såsom narkotika eller sexmissbruk. Bara fortsätta leta, det kommer att finnas grupper som välkomnar dig, eller överväga att gå NA, CA, eller CMA möten istället.
 3. 3
  Delta i en mängd olika möten, och planerar att stanna nykter (fri från alla antidepressiva ämnen) mellan mötena. Vissa möten kommer att uppfylla dina behov bättre än andra. Ta vad du behöver och lämna resten bakom.
 4. 4
  Få en sponsor - en person av ditt kön med betydande drogfri tid. Prata med honom eller henne varje dag och följ de råd du får. När du har lust att dricka eller använda droger, ring din sponsor istället.
 5. 5
  Sticka de 12 stegen med din sponsor. Stegen är i stort sett desamma i alla program och är ett recept för lycklig living.In Förutom att delta i möten, kan din sponsor ber dig att läsa program litteratur, be eller meditera.
 6. 6
  Identifiera en "home group" - ett visst möte där du känner dig särskilt bekväm, att du deltar utan att misslyckas. Medlemmarna i denna grupp kommer att vilja kolla upp på dig om du är oväntat frånvarande.
 7. 7
  Kom ihåg att beroende är ett mycket socialt handikappande åkomma. Du kommer förmodligen känna dig väldigt obekväm i sociala situationer under tidig nykterhet. Detta är helt normalt och också ganska tillfällig. En enorm del av läkningsprocessen är att återta förmågan att skapa, upprätthålla och förbättra sunda relationer. Detta kommer att vara skrämmande i början, men blir mindre så med varje sund relation du forma och utveckla.

Tips

 • Ta det en sekund, en minut, en timme, en dag i taget. "Ta det lugnt."
 • Om du gör allt ovan och fortfarande inte kan hålla sig nyktra, anser öppenvårdsbehandling och rådgivning, eller slutenvården. De flesta av dessa kommer också att vara 12-steg-baserade, och ge ytterligare former av stöd.
 • Det är okej att byta sponsorer om du behöver en annan strategi, men gör det inte lätt.
 • Nykter alkoholist främlingar över hela världen kan vara oerhört användbart för alla som kämpar för att hålla sig nykter. Var du än är, kan du förmodligen hitta ett möte.
 • Det finns även online "möten."
 • Om du inte omedelbart lyckas, fortsätta att försöka. Du kan hitta ett sätt att göra detta arbete åt dig.
 • Stöd till anhöriga är tillgänglig genom rådgivning och / eller Al-Anon och Nar-Anon familjegrupper.
 • Du kommer förmodligen att behöva bli av med alla antidepressiva substanser i ditt hem.
 • Om standard slutenvården inte är tillräcklig, kan du behöva "långvarig" behandling - bosatt i tillfälligt boende, eller flera månader till ett år eller mer för sjukhusvård i en bostadsområde.
 • Medlemmar av 12-stegs program kommer ofta ge dig en åktur om du behöver en.
 • Nästan var som helst i landet, kan du hitta stöd genom att ringa numret som finns i telefonkatalogen under "Anonyma Alkoholister", även i mindre städer du kan behöva lämna ett meddelande till någon att ringa dig.
 • Även om du kanske vill gå ut och köpa alkohol eller andra substanser, sätta en "inget återfall" påminnelse i plånboken så att du kommer att se det när du gräver i det för att få pengar.
 • Din primära läkare och även många psykiatriker kanske inte vet mycket om missbruk. Det finns MDs som styrelse-certifierade missbruk medicin ("addictionists" eller "addictionologists"). Narkotikamissbruk läkare säger att 10-15% av oss föds med en genetisk predisposition att vara missbrukare, och att alkoholism är inte annorlunda från alla andra missbruk. En vetenskaplig artikel om genetik av missbruk refereras i diskussionen sida (se nedan).
 • Kom ihåg att du är i kontroll.
 • Även om det är "Gud språket" i 12-steg litteratur, du behöver inte vara religiös för att återhämta sig. Din sponsor kan hjälpa dig att identifiera en högre makt för din förståelse.

Varningar

 • Medan du återhämtar sig från ett beroende, akta er för alternativa beroenden som kan ange ditt liv - shopping, mat, sex, etc. Det finns 12-stegs program för dessa problem också.
 • Att ha en affär med någon i din stödgrupp är så vanligt att det kallas "trettonde stepping." Gör inte det. Det är inte bra för din återhämtning. Människor i tidig återhämtning är känslomässigt sårbar. Om din avsikt är att bli nykter * och * underhålla ditt äktenskap, göra det klart för den gruppen, och håll dig till ditt mål.
 • AA och övriga tolv program steg försöker ofta att distansera dig från dina vänner. De försöker övertyga dig om att det är nödvändigt, ibland är de korrekta, andra gånger denna politik i onödan förstöra sunda relationer. Vi brukar få höra "hålla sig borta från fuktiga platser och våta ansikten". Detta kan ibland betyda att vi måste distansera oss från våra närmaste familjemedlemmar, om de aktivt använder.
 • Du kan behöva läkarvård för säker avgiftning från ett fysiskt beroende. Alkoholabstinens kan orsaka kramper, hallucinationer, eller båda (dvs., delirium-tremens), och kan vara dödlig. Söka medicinsk hjälp, kontakta din läkare och / eller en pålitlig och kunnig program ledamot.
 • Narkotikamissbruk kan vara livshotande.
 • AA har många kritiker. Det är ingalunda det enda sättet att bli och förbli nykter och annat program kan fungera bättre för dig. Vissa personer som dricker alcoholically kan "bara sluta." Om en metod inte fungerar för dig, hitta modet att prova ett annat program eller metod. Kombinationsbehandlingar med läkemedel och samtalsterapi (t.ex. tar antidepressiva och gå till gruppen eller enskilda möten) adress både de fysiska och psykologiska aspekter av missbruk, och verkar ha god framgång priser.
 • AA och NA är inte dejta tjänster. Visserligen har det funnits några vackra relationer växer ut ur rum men fråga en gamling om '13th Step ". En sann medlem övar bara den första 12.
 • Alkohol är en depressiv. Många människor som får diagnosen vara kliniskt deprimerad eller bipolär är "botade" av dessa sjukdomar när de blir nykter. Andra har livslångt depressiva sjukdomar som kommer att bo med dem. Ge dig själv en lång period av ren tid innan du försöker att gå utanför psykiatriska mediciner, och sedan bara göra det under ledning av din läkare.