Wke

Hur får man perfekta tänder

Tänder ser härlig om du tar hand om dem, det kommer att visa dig hur.

Steg

Hur får man perfekta tänder. Borsta tänderna minst två gånger om dagen i två minuter.
Hur får man perfekta tänder. Borsta tänderna minst två gånger om dagen i två minuter.
 1. 1
  Borsta tänderna minst två gånger om dagen i två minuter. När du borstar tänderna, vara försiktig. Sätt en ärta mängd tandkräm på tandborsten.
 2. 2
  Använd munvatten för att döda bakterier. Fyll munvatten lock med en liten dos av munvatten. Vanligtvis finns det en linje, men om det inte finns, fylla den ca 1/4 av vägen fullt. Nästa, häll den i munnen och vips runt, vara noga med att inte svälja det eftersom detta kan leda till sjukdom.
 3. 3
  Tandtråd tänderna. Det spelar inte särskilt roll vilken typ av tandtråd du har så länge det är effektivt. Se till att få in mellan alla dina tänder att bli av med överblivna mat.
 4. 4
  Ät hälsosamt! Äta godis hela dagen är skadligt för både din kropp och dina tänder. Syror och socker från livsmedel kan bära bort emalj. Som alltid, borsta tänderna efter att du äter och vara uppmärksam för att äta godis med måtta.
 5. 5
  Drick inte för mycket juice. Syrorna i apelsinjuice, äppeljuice, etc. kan bära bort på din emalj över tiden. När du dricker juice, är det en bra idé att fylla glaset 1/4-1/3 av vägen med saft och resten med vatten, vilket är bra för både din hälsa och dina tänder.
 6. 6
  Du kanske vill överväga att få hållarna eller hängslen om du inte redan har. Trotjänare hjälpa dig att undvika slipning tänderna på natten. Om dina tänder är inte så rak som du vill att de ska vara, då kan du överväga att få tandställning. Även om de kan vara ganska dyra och ett smärtsamt ibland, om du har resurser, är slutresultatet värt.
 7. 7
  Smile! Vad är poängen med allt detta arbete om du inte ens le?:)
 8. 8
  Borsta inte för hårt! Borstar för hårt kommer också bära emaljen ner.
 9. 9
  Borsta tandkött och tunga. Lätt att borsta tandköttet kommer att förhindra tandköttsinflammation. Borsta tungan kommer att hjälpa att bli av otäcka, gul uppbyggnad och förhindra dålig andedräkt.
 10. 10
  Gå till tandläkaren. Du bör besöka tandläkaren var 6 månader. Tillsammans med normal rengöring som tar bort och plack och tandsten som du inte kan ta bort på egen hand, kommer tandläkaren även kontrollera dina tänder för karies och andra defekter. Jag vet att gå till tandläkaren är inte det roligaste i världen, men om du tar väl hand om dina tänder, kommer hela upplevelsen vara mycket trevligare. Kom ihåg: tandläkaren är din vän.
 11. 11
  Inte alla tänder är en pärlvit färg även om du tar hand om dem ordentligt. Om du fortfarande missnöjd med färgen på dina tänder, så du kanske vill överväga whitening tandkräm / munvatten, blekning strips, eller en professionell blekning behandling.

Tips

 • Starta tandvård unga har en stor fördel, så börja så snart som möjligt!
 • Gå till en tandläkare ofta för hälsokontroller!
 • Berätta för din tandläkare om du känner att det är något fel, inte vänta på att åka iväg.
 • Om dina tänder är sneda (se # 5), sedan besöka en ortodontist om hängslen. Det är möjligt att få kalla färger för gummiband och ramar.
 • Blöt inte din tandkräm, detta kan göra fluorid mer utspädd.

Varningar

 • Även hälsosamma livsmedel såsom äpplen kan bära bort emalj. Det är en naturlig process. Kom bara ihåg att borsta tänderna efter att ha ätit, och du kommer att minimera skadan.
 • Svälj inte MUNVATTEN! Detta kan leda till blindhet, svimning och andra faror. Om du gör svälja munvatten, se till att ringa Poison Control och skölja munnen med vatten.

Saker du behöver

 • En tandborste
 • Tandkräm
 • Tandtråd
 • Munvatten
 • Hälsosam mat
 • Whitening Agent (remsor, tandkräm)
 • Ett leende!