Wke

Hur förbereda sig inför en orkan


Orkansäsongen (vanligtvis varar från 1 juni till 30 november i Europa) kan vara en nervpåfrestande tid för alla. Orkaner är inte bara en angelägenhet för dem vars hem är i vägen för en, men för släktingar och vänner som kan oroa dem. Beredskap är inte bara nödvändig för att hantera de fysiska utmaningarna i orkansäsongen, men ha en plan kommer att hjälpa dig och dina nära och kära håller sin sinnesfrid under denna stressiga tid.

Steg

Hur förbereda sig inför en orkan. Tänk på att många orkaner är långsamma resenärer.
Hur förbereda sig inför en orkan. Tänk på att många orkaner är långsamma resenärer.

Del ett: när du hör en orkan kan vara på väg till dig

 1. 1
  Tänk på att många orkaner är långsamma resenärer. När du hör om det, är chansen att du har flera dagar att slutföra dina planer. Var försiktig dock, vissa orkaner kan gå upp till 80 km / t, speciellt nära Atlanten provinserna i Kanada.
 2. 2
  Var noga med att samla mat och vatten, eftersom en orkan kan pågå ett tag. Konserver är den enda sorten acceptabelt för en händelse som en orkan, återigen, se till att maten är färsk.
  • Koka alla rått kött i ditt kylskåp och frysa dem. De kommer att hjälpa till att hålla den andra maten kall och du kan ta ut dem en i taget för måltider som inte kräver tillagning.
  • Se till att du har en BBQ och massor av träkol eller propan så att du kan laga mat och värma mat för måltider. Små propan flaskor kan också fungera som värme-och ljuskällor.
  • Lägg all is som du har i frysen i plastpåsar. Fylla alla utrymmen i frysen med påsar av is. Frys vattenflaskor, alltför.
 3. 3
  Se till att du är väl försedda med alla receptbelagda läkemedel som du eller din familj tar på en regelbunden basis. Detta kan vara en svår uppgift eftersom vissa försäkringsbolag inte kommer att hedra påfyllnad till sista refill är nästan urladdat eller har tagit slut. Om det behövs, skall läkemedel kan köpas utan försäkring, veckor kan gå utan möjligheten att få påfyllnad, sätta din hälsa (eller ens ditt liv) i riskzonen.
 4. 4
  Placera alla dina värdesaker till tydliga plastpåsar eller högt från golvet. Detta bör vidare försäkra att de håller sig torra i händelse av översvämning.
 5. 5
  Håll koll på nyheterna. Hur ofta du tittar på Weather Channel är upp till dig, men om du börjar känna dig överväldigad eller panik, stänga av den. Du kan alltid vända nyheterna igen när du känner dig bättre.
  • Fråga en betrodd granne så att du vet när en orkan kommer sannolikt leda din väg så att du kan veta när nyheter tittande är absolut nödvändigt. Det kan vara en bra idé att evakuera ditt område förväg, eftersom trafiken kommer att vara ett problem under en obligatorisk evakuering ordning.
 6. 6
  Bestäm om du ska evakuera. Det är bäst att komma ut ur staden innan det blir obligatoriskt, eller ens rekommenderas. Om du väntar till sista minuten, kommer en timme har gått innan du få ut av din uppfart.
  • Informera din familj och vänner om ditt beslut. De kommer att vila lättare om de vet vad du tänker göra och varför.

Del två: i fall du bestämmer dig för att evakuera

 1. 1
  Bestäm när och hur du kommer att evakuera. Om du inte har en bil, inte vara för stolt för att be andra om hjälp. Om du gör, lämnar vid en off-timmars såsom 2:00 är det bästa sättet att säkerställa minimal trafik.
 2. 2
  Konsultera en karta i enlighet med de råd som ges på nyheterna. Till exempel, om du bor i Florida eller Louisiana och orkanen sägs vara på väg nordväst, men du vill ha en väg som leder nordost eller norr, beroende på vad man är säkrare och kortare.
  • Kontakta några vänner eller familj som du kan behöva för att bo med under denna tid. Låt dem veta att du kommer.
 3. 3
  Packa din bil. Lager är inte bara med nödvändigheter såsom mat (som bör vara i din Hurricane beredskap Kit) kläder och medicin, men bilder och viktiga papper såsom födelseattester och register sköt lämnar, packa saker som du inte skulle vilja vara utan både för din tid borta från hemmet och i händelse av allt är förlorat.
  • En bra tumregel är att planera om en veckas borta-tid (glöm inte tvätt tvål, etc. ifall det är längre). Välj noga. Du har förmodligen ett begränsat utrymme i bilen och utrymme för människor behövs också.
  • Kontrollera att du har extra olja och överväga att ta en extra bensintank om du kan säkert bära en på eller i bilen (bensinstationer på utrymningsvägar ibland slut på gas).
 4. 4
  Skydda ditt hem och trädgård, och sedan lämna så långt i förväg av landföring som är möjligt och ansvarsfull. (För steg på att skydda hem, se nedan).
 5. 5
  Ha kontanter till hands. Om du ska bo med vänner, familj, eller i ett hotell (inte räkna med det, ha en back up plan även om du har gjort reservationer i förväg) återkalla tillräckligt med kontanter för två veckor.
  • Uttagsautomater och banker får inte vara verksamma i efterdyningarna av en stor orkan och vissa kreditkort maskiner kommer att vara nere.
  • Om du förväntar dig att förskjutas, behöver en familj på fyra ungefär 375€ för att pågå en vecka om du ska vistas i hotell. Du behöver mindre än att om du vistas med vänner, släktingar eller i ett härbärge.
 6. 6
  Se till att din mobiltelefon och extra batterier telefon (få dem om du inte redan har några) debiteras innan de lämnar eller innan strömmen kan gå ut. Du kan ladda upp dem med kraften från din bil om du har en DC-AC-omvandlare.
 7. 7
  Håll dig lugn och samlad, speciellt när du är runt små barn som kanske lätt bli rädd när föräldrarna är stressade. Runt små barn, gör orkanen förberedelse / evakuering i en oväntad semester eller äventyr.
 8. 8
  Dubbelkolla för sista minuten detaljer. Se till att allt är i sin ordning, att det bästa av din förmåga, innan du lämnar.
  • Är makt, gas och vatten avstängt?
  • Har du allt du behöver? Tog du med alla dina husdjur tillsammans?
  • Är den första föraren utvilade eller skulle ytterligare ett par timmars vila gör honom eller henne en värld av bra? Lämnar vid 04:00 istället för 02:00 om du behöver kommer fortfarande hålla dig ur det huvudsakliga flödet av trafik, så det finns ingen anledning att stressa eftersom varje förare måste hålla koll på saker, särskilt under en utrymning.

Del tre: i fall du bestämmer dig för att stanna

 1. 1
  Ta ansvar för ditt beslut. Innan du bestämmer dig för att du inte kommer att evakuera, ta fullt ansvar för beslutet. Många gånger folk olydiga varningsskyltar eller order evakuering tänker att om något dåligt händer kommer de att bli räddade.
  • Förutom folks vinnande Darwin Award detta sätt akuttjänstpersonal (en "bristvara" under en katastrof) sätta i onödan i skymundan. Många potentiella räddare har dött eller skadats i sina försök att rädda människor. Det är mycket säkrare att förbereda och följa varningar.
  • Om du får höra att evakuera och besluta att inte göra det, erkänner ditt ansvar för dina beslut, och förvänta dig inte att räddas senare.
 2. 2
  Vidta alla åtgärder för att skydda ditt hem och egendom. Det är inte bara dina grejer du skyddar men dig själv och din familj som har stannat kvar.
  • Om du har avtagbara orkanen fönsterluckor, försöka sätta upp dem minst två dagar innan landfall. Innehar en 25-pound aluminium slutare samtidigt balansera på en stege i 74 mph vindar är inte roligt och kan leda till dåliga saker. Om du använder plywood, få din trä och spik tidigt.
  • Det finns en liten risk för mindre än ideala folk vandrade runt kvarteret eventuellt söker ett tomt hem till Rob. Lås alla dörrar och fönster, placera tunga, ogenomskinliga draperier framför fönster för att förhindra att utomstående ögon från att titta på, och om du har dem och om du bor i USA, ladda upp på flera patroner för dina gevär, hagelgevär, handeldvapen och pistoler före orkanens ankomst. Annonsera att det finns vapen i närheten. Försök inte detta i Kanada men - du blir arresterad.
 3. 3
  Flytta in i ditt hem eller garage alla krukor, utemöbler, grillar och allt annat som kan blåsa runt. Inte sjunka några möbler i en swimmingpool, är detta en gammal-fruar-sagan och en mycket dålig idé.
 4. 4
  Gör en lista på allt du behöver om du är strandsatta och utan ström i två veckor. Se "Du behöver" nedan.
 5. 5
  Utse en "säker plats" ifall ditt hem integritet äventyras. Den "säkra rum" bör ha några fönster eller ytterdörrar och helst bara en innerdörr.
 6. Ta in en madrass att luta upprätt mot dörren och pre-lager det med en radio, batterier, ficklampa och tillräckligt med mat, vatten och förfuktas servetter till senaste 12 timmarna. Se till att alla i hushållet vet att de är att köra till det här rummet när vinden börjar rusa in i hemmet. Alla husdjur, om du har dem, måste gå även här under orkanen. Håll all utrustning ditt husdjur kan behöva, dvs vatten eller kattsand i det här rummet också.
Om orkanen är bara kategori 2 eller lägre, kommer du sannolikt inte behöver gå in i ett "säkert rum" i mitten av ditt hus. Men det är en klok idé att hålla sig borta från stora fönster eller borda dem precis samma. Observera att det i byggnader av stål och / eller armerad betong kan överleva starkare orkaner än trähus.
6
Håll dig så långt borta från fönster och dörrar från det ögonblick landfall. Om strömmen har gått ut, lyssna på vind och regn som stadigt ökar när orkanen närmar sig.
7
Släck alla ljus när regnet och vindarna når åska nivåer. Detta för att försäkra att de inte av misstag lämnat tänds när och om vindarna börjar piska igenom ditt hem.
Ett säkert sätt att använda ljus är att sätta dem i en kastrull, är djupare än ljuset höga, med blanka sidor. Ljuset kommer att spegla av taket och insidan av krukan, och ljuset kommer att skyddas från att välta. En tum eller så av vatten i grytan är inte en dålig idé heller. Men om du känner gaslukt, höra gas, eller ens misstänker en gasläcka, använd inte ljus. Använd lysstavar.
8
Håll en radio på när orkanen närmar sig. Ofta kommer de stora radiostationerna har särskild täckning i de lokala programmen om en orkan är på väg.

Del fyra: i början av orkansäsongen

 1. 1
  Dubbelkolla att säkerställa leveranserna i din orkanen beredskap kit är både välsorterad och fräsch. Blås luft sängar så att de inte behöver lapp eller byte. Kontrollera utgångsdatum på konserver. Använd ett batteri testare så att du vet att de kommer att fungera när du behöver dem (de flesta batterier har en testare redan fäst på förpackningen, men du kan köpa en separat om du vill).
 2. 2
  Inse att din varmvattenberedare innehåller 50 till 75 liter rent dricksvatten. Vattnet i en varmvattentank kan hålla en person vid liv och hälsosam för mer än en månad.
  • Bifoga en trädgårdsslang till tömningsventilen. Kör vatten ut ur tanken för att avlägsna eventuellt byggt upp sediment som har samlas i botten av tanken.
  • För att få ut vattnet ur tanken efter en storm måste du öppna VVS-system genom att öppna en varmvatten kran i huset. Detta kommer att frigöra vakuumet i tanken. Du måste stänga av den elektriska brytaren till varmvattenberedaren eller koppla ur den för att undvika skador om elektriciteten återställd innan vatten tjänsten.
 3. 3
  Köp en generator. Generellt bör en generator vara tillräckligt stor för att driva ditt kylskåp, en lampa eller två, några fans, och någon särskild varaktig medicinsk utrustning som behövs av en medlem av din familj. Om din familj har särskilda hälso-eller medicinska behov, eller om du absolut måste ha luftkonditionering, vara beredd att betala generöst för en generator som kan hantera det. Det bästa alternativet i det senare fallet är att ha generatorn fast i ditt hem makt så generatorn startar när strömmen går. Med denna försiktighetsåtgärd är ännu viktigare om bara en person i hemmet vet hur, eller är tillräckligt stark, för att starta generatorn. Sök på webben för räknare generator wattal att se till att du inte köper fler generator än du behöver - din plånbok kommer att tacka dig på gas pump.
  • Köp flera 5-liters burkar gas. Bränsle är vanligtvis knappa efter en orkan, och många stationer även begränsa den mängd gas som du kan köpa efter att ha väntat i linje. Att ha flera burkar gör att du kan fylla. Köp en flaska bränsle stabilisator för när strömmen kommer tillbaka. Blanda detta med din gas så att det kommer att hålla tills du har möjlighet att använda den. Också, fylla och köra generatorn med blandningen i ca 10 minuter så att bränslesystemet inte tuggummi upp under förvaring. Byt olja och / eller filtret innan du sparar det, så det är trevligt och fräsch nästa säsong.
  • Om du redan har en generator, se till att den är i skick innan orkansäsongen. Det finns inget värre än att ta reda på att din generator investering behöver reparationer när du behöver använda den.
  • Om du inte kan köpa en generator, köpa en DC-AC-omvandlare för din bil. Med det kommer du att använda din bil som en bärbar elektrisk generator. De kostar 20€ till 75€ och finns inom fordonsindustrin avsnitt i varuhus. Om du skulle förlora makten till ditt hus, kommer du att kunna köra en radio, tv, ljus, kylskåp, eller andra låga apparater watt från din bil. Du kommer att behöva en tung sladd plikt förlängning köra makten i ditt hus.
  • Kör inte bil eller någon bensin generator i garaget som kolmonoxidförgiftning kan döda dig.
 4. 4
  Skär ner träd nära ditt hus, bil och andra byggnader, eller åtminstone trimma sina grenar. Om ett stort träd faller på ditt hus, kan det slå ett stort hål i taket. Om ett stort träd faller på din bil, det kan lätt krossas platt. Spindly evergreens är särskilt benägna att falla i händelse av en orkan.
 5. 5
  Utför underhåll på bilen kommer du att evakuera med om det blir nödvändigt. När är sista gången du bytt olja eller filter? Är batteriet fulladdat? Har du bytt ut extra att du var tvungen att använda den senaste gången du evakueras? Eftersom orkansäsongen händer under de varmare månaderna, se till att din kylvätska är toppad liksom.
 6. 6
  Köp en cykel, om du inte redan äger en, så att du kommer att ha en backup transportmedel. Efter en stor storm hits det inte kan finnas någon bensin för dagar eller veckor på grund av elavbrott och pumpar gas inte fungerar.
  • Om din stadsdel förstörs kommer du att kunna gå för leveranser eller ens rida ut ur området. Förvissa dig om att cykeldäck pumpas upp före en storm träffar.
  • Har ett inre kit rör plåster och en luftpump eller kompressor som rinner av batteriet i din bil händig, liksom.
 7. 7
  Titta eller lyssna på nyheterna att lära sig när en orkan närmar sig. Detta kommer att hjälpa dig att skapa en handlingsplan.
 8. 8
  Fortsätt att hålla kontakten med vänner och familj. De kommer att få tröst bara att veta var du är, hur du mår, och hur nära stormen är till dig. Om du är i ett område som ligger i utkanten av stormen, berätta. Försäkra dem om att ni alla mår bra.
  • Kom ihåg, de vet bara vad de säger på TV: n och sin fantasi går vild. Om du förlorar din telefon makt, kalla dem minst en gång med din mobiltelefon, för att berätta för dem att du inte har telefon, och att du kommer att ringa så snart den är återställd. Detta gör att du inte behöver använda upp din mobiltelefon minuter som bör sparas för nödsituationer.

Del fem: hela året

 1. 1
  Håll ett kit orkan beredskap packad (se "saker du behöver"). Detta försäkrar att du kommer att minska mängden saker du måste göra när det är dags. Kom ihåg enkla saker som mat, medicin och vatten.
 2. 2
  Skapa en "ta box". Den take lådan bör ha allt du behöver för att rekonstruera ditt liv i fall du evakuera och allt är förlorat. Pass, födelse, bröllop, adoption, skilsmässa, och vapentjänst certifikat separation, kopior av försäkringar, hypotekslån information, hus och bil titel, stora kvitton, etc.
  • Om du har en skanner, spara utrymme och sorg genom att skanna familjealbum och bilder av andra minnessaker, bränna dem till CD och behålla en kopia på din ta rutan, eller göra en kopia av alla dina bilder, videoklipp, musik och dokument på en extern hårddisk som du kan ha i din ta rutan.
  • Kom ihåg att skivor kan krångla. Se till att du ta med de ursprungliga dokumenten, om möjligt, göra kopior av dem. CD-skivan är bara för bekvämlighet när visas för tjänstemän.
  • Var noga med att ta all dokumentation och identifiering relaterat till någons militärtjänst, om tillämpligt.
 3. 3
  Diskutera och öva en katastrofplan med din familj. En av de viktigaste lärdomarna från orkanen Katrina för att se till att alla i familjen vet vem du ska kontakta (och hur man kontaktar dem) som ett av area kontakt.
  • Kontrollera ungar känner tillräckligt med information så att en vuxen kan komma i kontakt med den personen bör plötslig evakuering bli nödvändig när du inte är i närheten av dem. Öva detta, och göra andra back up planer.
  • Det kan vara så delaktig som du vill, men tänk på åldrar och temperament av individer att försäkra allt flyter smidigt i fall du har att genast evakuera. Se tips nedan för exempel på hur man gör en genomgång.
 4. 4
  Lär dig att stänga av gasen och strömmen till ditt hem och se till att alla verktyg som behövs för jobbet är lätt åtkomliga. Om du är osäker, tala med gas eller el bolag för instruktioner. Du vill inte att springa runt i sista minuten att försöka lista ut hur man gör dessa saker.
 5. 5
  Se till att försäkringsärenden hålls aktuell. Orkansäsongen är inte rätt tid att köpa översvämning försäkring eftersom det är antingen inte tillgänglig eller skandalöst dyrt. Obs: de flesta vanliga hemförsäkringen inte omfattar översvämning täckning i politiken, så du måste köpa detta separat.
 6. 6
  Gör planer på att bo med vänner, om möjligt. Håll kontakten med vänner och familj som är av den potentiella katastrofområdet, och vidta åtgärder för att bo med dem, i fall du måste evakuera.
 7. 7
  Ta bort döda träd och buskar. Ha en arborist bort döda träd och döda trädgrenar och utvärdera hälsan hos några träd i närheten av tillräckligt för att falla på din (eller din grannes) hus.

Tips

 • Om du har ett uthus eller en mulltoa, använd den.
 • Håll dig borta från flygande och vassa föremål.
 • Om du är riktigt lågt på färskvatten och behöver få lite direkt, kan du göra en sol ändå. För att göra detta kan du gräva ett hål i marken, lägg en stor kastrull med saltvatten eller odrickbart vatten i sig, sätta en liten behållare inuti krukan, täcka allt över med en plastpåse och lägg en vikt på mitten. Vattnet i den lilla behållaren kommer att vara ren och drickbart.
 • En 5 liters hink fodrad med en sopsäck gör ett bra akut toalett. Men denna metod kommer att använda upp mycket soppåsar i en kort tid, ett alternativ är att gräva ett hål på gården och använda den för en nödsituation toalett. Du kan också strö kattsand i 5 liters hink mellan användningarna. Detta kommer att absorbera vätska och att flera användningar av en påse innan borttagning på utsidan av huset. Alternativt, kan män kissa in i en stor förslutningsbar plastflaska, t.ex. en mjölkkanna, och tömma den i toaletten när den är full. Detta sparar mycket vatten.
 • Kommunikation och lagarbete är nyckeln. Håll ihop, samarbeta och lyssna instruktioner säkerhets tjänstemän.
 • Du kan plocka upp en bil kylskåp för under 40€. Det rinner av ditt bilbatteri. Även om inte stora, kan en bil kylskåp lagra minst en dags förberedelser och kan givetvis fyllas efter behov.
 • Fyll ditt badkar upp innan orkanen om du planerar att stanna, för att försäkra att du har en tillförsel av vatten för att spola i toaletten, dricka och matlagning, etc.
 • Inte alla har att göra alla dessa steg eller tips, om du inte är direkt eller nära ögat av stormen. I det här fallet, det mesta du kan förvänta dig är kraftiga regn, och winds.gsrtbh
 • Använd inte en vattentoalett om det inte finns något vatten i tanken för att tömma den. Avfallet lämnade det kommer att producera en lukt som är mest obehagligt i ditt hem. Varje flush tar över en liter vatten. Istället kan du linje skålen med en plastpåse och sedan använda den för att ta bort avfall från hemmet.
 • Se till att du har tillräckligt med tid att komma ur riskområdet, med hänsyn tagen till rådande trafikförhållanden baserat på nyhetsrapporter. Det sista du vill är att vara instängd i bilen medan stormen kommer iland. Få ut tidigt med den snabbaste vägen möjligt.

Varningar

 • Ju långsammare en orkan rör sig, desto mer sannolikt blir att inkludera kraftigt regn, vilket kan leda till översvämningar. Om en orkan är sannolikt att röra sig mycket långsamt och du bor i en dal, chef för högre mark. Om orkanen rör sig mycket snabbt, kommer det mesta av skadorna vara vinden relaterade.
 • Gör inte vad Torontonians gjorde 1954 när orkanen Hazel kom till stan, som bortser från varningar. Om det finns en orkan varning eller titta utfärdas för ditt område, tro det, oavsett var du bor.
 • Under hela den förberedande fasen och stormen själv, låt inte din kärlek för äventyr överväldiga ditt sunda förnuft.
 • Kom ihåg, kan orkaner slå någonstans från Västindien till östra kusten av Kanada.
 • Följ alla riktningar både Röda Korset och regeringstjänstemän.
 • Du ska inte tänka två gånger om att lämna om: (a) du är under en obligatorisk evakuering ordning, (b) en kategori 3-5 orkan är troligt och du är inom 100 miles från kusten, (c) du bor i en tillverkad hem eller husbil och en orkan oavsett alkoholhalt är på väg till dig, eller (d) kan du inte slutaren eller styrelse-upp ditt hem.

Saker du behöver

 • Batteridrivna ficklampor är bra om strömmen är ute för en kort tid. De nya LED-ficklampor fungerar bra, så länge som en spotlight inte behövs. Target och andra butiker har bra sådana i 10€ sortiment som droppe i fickan och köra på AA och AAA-celler. De är bra för personliga lampor, och batterierna senaste fem till tio gånger så länge som med vanliga glödlampor ficklampor. Dessutom, LED konvertering lampor finns tillgängliga på Internet för mer populära märken av ficklampor.
 • Efter ett par dagar kommer du att behöva ljus för ljus. Köp stora dekorativa ljus som brinner i flera dagar. Håll lyktor / ljus i ofta använda platser, såsom räknaren badrum, bredvid dörren, och på ditt sovrum nattduksbordet. Om det finns gasläckor, explosiva kemikalier i ditt område, använd inte ljus. Vid användning av ljus, titta på dem för att förhindra brand, särskilt om barn är med dig.
 • "Självförsörjande Lights" och "Självförsörjande Radios". Denna utrustning är antingen solcellsdriven, och / eller har en "skruva upp" generator inbyggd i ljuset och radion. Detta kommer att spara pengar på batterier. Några av dessa modeller kommer också ladda mobiltelefoner.
 • Glow sticks. Säkrare än stearinljus, i fall det finns gasläckor, explosiva, brandfarliga kemikalier i ditt område.
 • Soldrivna trädgård lampor. Du kan ladda upp dem i solen på dagen och använda dem inomhus för belysning nattetid.
 • Batteridriven radio
 • Konserver och konservöppnare, frukt och grönsaker och andra livsmedel som inte kräver kylning.
 • Vatten (minst en liter per dag per person med en sju-dagars leverans). Du kan också fylla upp badkar om du stänger eller täta avloppet.
 • Bleach. I händelse av att vatten kommer in ditt hem, kommer du behöver för att få ut det och sedan döda alla mikrober som finns kvar.
 • Ta högt värderade föremål med dig eller, för de poster som bor i hemmet, wrap i plast eller plats i plastpåsar. Även om du rider ut stormen, överväga att placera foton, papper försäkringar och andra viktiga papper i förslutna påsar.
 • Telefon med sladd. Även om din el är ute, kan din telefon fungerar fortfarande. Sladdlösa telefoner kräver fortfarande el, så koppla in en sladd telefon, och du kan bli förvånad.
 • Mobiltelefon och extra laddade batterier om telefonen tillåter deras användning. Observera att om mobiltelefon torn skadas eller förstöras i stormen, kan din mobiltelefon inte fungerar.
 • En DC till AC inverter.
 • Förfuktade towelettes.
 • Batteridrivna fans kommer att vara mycket uppskattat om strömmen är ute.
 • Massor av batterier i alla storlekar (du kan alltid använda senare vad som inte används under stormen). Överväg att köpa ett bilbatteri till manövrerad batteri enheter i hemmet.
 • Se till att varje person har sin egen ficklampa och batterier försörjning, i fall du måste separera.
 • Ett bra utbud av alla receptbelagda läkemedel.
 • En förbandslåda.
 • Valfritt men hjälp är ett par vada byxor för varje medlem i familjen, eller åtminstone de vuxna i hushållet. Om du bor i ett område utsatt för översvämningar, vill du inte att gå runt med din hud utsätts för förorenat vatten, om det finns ett behov, efter stormen, att gå från hemmet.
 • Massor av stora plast soppåsar att avyttra mänskligt avfall och annat skräp.
 • Leverans av toalettpapper, och andra toalettartiklar efter behov.
 • Minst en 5-liters hink och kattsand (den biologiskt nedbrytbara slag) för toalettpapper användning.
 • Fickkniv