Wke

Hur försvara dig mot en angripare

Med de kunskaper du lär dig på denna sida, kan du lära dig att försvara dig själv.

Steg

Hur försvara dig mot en angripare. Anledning med angriparen.
Hur försvara dig mot en angripare. Anledning med angriparen.
 1. 1
  Anledning med angriparen. Fighting en individ bör endast ses som en sista utväg för metoden. Uttömma dina alternativ innan du fysiskt försvara dig.
 2. 2
  Om angriparen inte kommer att sluta, då anta en riktig fighting stance. Förvandla din kropp åt sidan så att din högra axel [eller vänster, beroende på din dominanta hand] står inför din angripare. Höj era nävar i luften för att skydda din kropp - inte för högt, så att du inte hamnar blockerar din siktlinje, men inte för lite som att erbjuda något skydd för huvudet.
 3. 3
  Vet hur man kan blockera en attack. Om du vill blockera en punsch, använd en öppen hand och skjut näven ur vägen nog så att det inte slår dig någonstans att det kan orsaka skador, såsom ditt huvud, mage eller ljumsken.
 4. 4
  Vet hur man motattack. Undvik att använda "vilda krok" slag, där man kastar hela din arm och skuldra i ett slag på ett sätt som liknar en stor C. Från en kämpande hållning, bör en punch komma ut från mitten av kroppen. Du vill att din punch för att komma in snabbt och snabbt återgå - lämna inte din arm hänga ut där angriparen kan ta tag i den. Du kan också sparka för att göra skada. En spark bör komma från foten som är tillbaka i striderna hållning. Ta upp benet och piska ut föra den tillbaka i så angriparen har ingen chans att ta tag i den.
 5. 5
  Vet hur man gör en ordentlig knytnäve. Detta kan låta som en dum och trivial sak att tänka på, men att veta hur man kastar en punch med en ordentlig näve kan rädda dig från att skada dig själv. Du kommer att vilja hålla din knytnäve stängd och tät. Tummen ska placeras på eller under din pek-och långfingret [se bild] Placera inte tummen insidan av din knuten näve -. Kan du bryta din tumme om du träffar en person tillräckligt hårt. Om du håller tummen ut, kan du också bryta det. Var säker på att du håller handleden rak när du kastar en punch, eftersom detta också kan bidra till att förhindra dig från att skada dig själv.
 6. 6
  Appear stark. Posture är allt: hålla en rak rygg, rättvis promenadtakt (men inte för snabbt eller du verkar misstänksam och rädd), håll huvudet högt och om du är särskilt promenader genom ett dåligt område, motstå frestelsen att titta bort från de omkring dig. Se alla i ögonen utan hålla fokus på din destination. Detta gör tre saker: låter folk veta att du är alert, kan du identifiera någon, kan du säga hej om du vet någon.
 7. 7
  Vara medveten om din omgivning. Angripare kommer ofta närmar sig sina offer, försöker spela det oskyldiga eller att hota dig för pengarna. Detta kommer främst att ske i en lugn plats där du kan förvänta sig att människor ska t.ex. väg på natten. Håll utkik efter personer som skulle kunna närma dig.
 8. 8
  Var på defensiven. Om någon närmar dig, sedan stå med fötterna lätt isär, ryggen och huvudet rakt, och skjut armarna rakt ut framför dig, handflatorna framåt som om att driva bort dem. Kommandot "STOPP!" högljutt. Denna pose gör att du ser stark, säker och säker på vad du gör - en annan avskräckande för en attack. Om approacher slutar, men inte gå bort, då bestämt be honom eller henne frågor som "är du efter mig?" "Varför är du efter mig?" "Vad vill du?". Ifrågasätta hans eller hennes motiv, och försöka ta reda på deras avsikter, men fortsätter att hålla denna hållning. Flytta inte från denna pose. Genom att göra detta kan du också ta reda på mer om din fiende och vad han eller hon försöker göra, är som alltid en bra sak att veta. Om han eller hon svarar, kan det vara möjligt att förmå honom eller henne ifrån sina ursprungliga mål och komma till en kompromiss. Du kan även behöva att erbjuda honom eller henne pengar för att lämna dig ensam, så länge du har en rimlig mängd på dig (han eller hon förmodligen inte skulle acceptera ett fickan av Loose Change - ungefär 40€ kan bara vara acceptabelt). Det är bättre att förlora pengar än ditt liv.
 9. 9
  Få in en kämpande hållning om personen bara inte kommer att lämna dig ensam. Om du är högerhänt, sedan steg höger fot bakom dig. Om du är vänsterhänta, steg vänster fot bakom dig. Trampa inte din fot för långt bakom dig eller detta kommer frysa dig från att röra om en hel del, det vanliga regeln sätta din fot på ett axelbrett bakom dig. Foten bakom dig ger en pelare ifall angriparen driver dig, som kommer att stoppa dig från att falla på ryggen. Eftersom när du är på din rygg, är det över. Denna hållning liknar en boxning hållning, men du sätter din fot bakom dig lite mer. Den bakre foten kan användas för att sparka motståndaren. Efter från fot i hållning, håll din motsatt arm från din naturliga preferensen dvs högerhänta håller din vänstra arm upp, knöt nävarna, framför ditt ansikte. Detta är ditt försvar arm, som du använder för att avleda en attack. Din höger / vänster arm bör balanseras något lägre för attack, så att varje näve syftar på ditt ansikte kommer att blockeras av ditt försvarande arm och sedan kan du slå in gapet på angriparen.
 10. 10
  Ta din angripare i håret / huvudet med din attackerande handen, och ta med din försvarar foten upp så att du kan få ner angriparens ansikte och krossa den på din böjda knän. Om detta följer framgångsrikt då det kommer att chockera honom eller henne tillräckligt för att ge dig tid att springa iväg.
 11. 11
  Punch - Hard - Med din starka arm rakt in i motståndarens näsa. Detta kommer att förvirra din motståndare, bryta hans eller hennes näsa, och att du kan komma undan. När du punch, skrika högt, detta tjänar till att stärka din punch och överraskningar motståndaren. Den tjänar också till att väcka uppmärksamhet. Om du behöver slå för att försvara dig själv, gör det inte halvvägs hårt - en svag punch, även om den ansluts, kommer inte att göra jobbet och kan bara ilska din motståndare. Punch som om ditt liv berodde på det, eftersom det kanske.
 12. 12
  Om du hoppade på bakifrån, med angriparen inslagning hans eller hennes armar runt midjan och bröstet, ryck armarna fria och med den arm som är på samma sida som angriparens huvud är på din axel (de behöver göra detta att komma närmare er), krossa en armbåge i hans eller hennes ansikte. Med din fria hand ta hans eller hennes arm på den sidan och stega en fot ut så att du kan dra bort efter påverkan.
 13. 13
  Om du tog den bakifrån, steg framåt och sedan flytta bakåt och åt sidan samtidigt, bör detta kasta angriparen ur balans och du kommer bokstavligen kasta honom eller henne över axeln. Detta fungerar bättre om angriparen är längre än du är. Prova detta på en kompis först att öva.
 14. 14
  Om han eller hon tar tag i din arm med hans eller hennes hand, räta fingrarna som om du försökte göra din hand så platt som möjligt, och dra mot var hans eller hennes fingrar är. Göra din hand platt styvar benet i armen, vilket gör det lättare att komma ur någons grepp, även om han eller hon är starkare än du.
 15. 15
  Om du får hoppade, försök att inte bli kastad på marken eller du kommer att få svårt att försvara dig mot angriparen.

Tips

 • Bär en mobiltelefon och ringa efter hjälp om du behöver det
 • Undvika att vistas styv och stel medan en kämpande hållning. Du vill vara flytande och smidig, så att du kan blockera och / eller undvika en attack snabbt.
 • En armbåge i ansiktet kan göra honom / henne att sluta tillfälligt, möjligen tillräckligt länge för att få till ett mer tätbefolkat område.
 • Du kanske vill använda din underarm för att hjälpa till att blockera en attack också. Detta är i allmänhet bra för att försvara mot "vilda krok" stansar, som lämnar gott om utrymme för att placera din arm i mellan.
 • Om du inte behöver för att attackera, sedan inte. Om du får en chans att komma undan, så ta det. Ingen kommer att tro att du är feg för att undvika onödig konfrontation.
 • Tänk innan du gör något, vad kommer resultatet bli att stansa denna angripare? Kommer det att köpa dig tillräckligt med tid att fly? Eller kommer du att kasta en annan slag eller en spark?

Varningar

 • Friskrivningsklausul: Använd inte den här tekniken om du inte måste. Du kan ta ett självförsvar klass.