Wke

Hur gå tyst i skogen

Walking ljudlöst genom en skog golv täckt med torkade, spröda blad tar tålamod och omsorg. Här är några förslag för att göra din promenad lite mer tyst.

Steg

Hur gå tyst i skogen. Välj din väg där löv och pinnar är inte så tjock på marken, titta på nakna fläckar av jord eller sten, eller ens fallna stockar du kan balansera och gå.
Hur gå tyst i skogen. Välj din väg där löv och pinnar är inte så tjock på marken, titta på nakna fläckar av jord eller sten, eller ens fallna stockar du kan balansera och gå.
 1. 1
  Välj mjuka skor. Mockasiner är inte obligatoriska, men mjuka sulor smala profilerade skor kommer att ha mindre effekt än stora, hårda sulor stövlar.
 2. 2
  Välj din väg där löv och pinnar är inte så tjock på marken, titta på nakna fläckar av jord eller sten, eller ens fallna stockar du kan balansera och gå.
 3. 3
  Promenad tidigt på morgonen eller på kvällen efter att daggen har fallit. Fukten kommer mjuka upp löv och kvistar, vilket gör dem mindre spröda och benägna att knäppa, knastra, och pop under fötterna. Promenader i tjocka blad efter ett kraftigt regn är mycket tystare än att gå på torra löv.
 4. 4
  Använd kläder som inte är trolig att prassla med varje rörelse. Mjuk bomull eller ull gör inte ett skrapande eller gnugga ljud när den snuddade själv eller filialer.
 5. 5
  Placera varje fot sakta ner på hårda eller lämna täckta ytor, driver bladen ner försiktigt i stället för att krossa dem blankt.
 6. 6
  Använd en käpp för att försiktigt "sweep" fläckar fot steg framför dig, men detta måste göras försiktigt och långsamt, eller det kan generera mer buller än en enda droppfot.
 7. 7
  Lyssna på de omgivande ljudet av skogen och försöka att falla inom intervallet av dem. Skogar fyllda med vilda djur, fåglar och även insekter är inte tysta, utan dynamisk, bullriga platser, och om du använder dessa bakgrundsljud, kan de maskera bruset du är skyldig att göra. Ett exempel skulle vara att göra ett steg medan en kråka kraxa, eller en Cicada ljuder ut, så deras buller täcker din egen.
 8. 8
  Lär dig att följa spelets spår. Över tiden, vilda djur etablera linjer som de följer från utfodring, sängkläder, och vattning områden, och dessa spår är ofta distinkta, kala vägar.
 9. 9
  Var särskilt försiktig med torkade grenar, kvistar och gräs - kan bryta eller trampa på dem att vara mycket högre än knaprande löv.

Tips

 • Använd varje kala fläcken på marken för att göra din resa så tyst som möjligt. Walking en ås eller sluttning ger dig mer barmark, eftersom vinden tenderar att sopa löv ner för backen.
 • Promenera etablerade stigar där de finns tillgängliga.
 • Gå långsamt, och bryta din rytm.

Varningar

 • Ljudet av din passerar genom skogen är en varning för vilda djur, och gå tyst innebär att det är mer troligt att du kommer att skrämma djur du möter, vilket kan i sin tur reagerar oförutsägbart.
 • När man går i avlägsna områden, planera en rutt, och låta någon veta var du kommer att vara, och när du kommer tillbaka.

Saker du behöver

 • Mjuka skor och kläder
 • En bra käpp.
 • Kartor och kompass är valfria, beroende på de stora avstånden i området du vandrar.
 • Om du vandrar tyst att observera naturen, kan en bra kikare och en kamera vara händig.