Wke

Hur gå upp i vikt för magra eller återvinna anorektiska personer

Underviktiga människor och återhämtar anorektiska behöver ofta hitta hälsosamma sätt att gå upp i vikt snabbt och permanent. Följ stegen nedan för att lägga på pounds.

Steg

Hur gå upp i vikt för magra eller återvinna anorektiska personer. Ät energirika livsmedel.
Hur gå upp i vikt för magra eller återvinna anorektiska personer. Ät energirika livsmedel.

Öka ditt kaloriintag

 1. 1
  Ät energirika livsmedel. Energirika livsmedel innehåller ett stort antal kalorier och näringsämnen i förhållande till portion. Friska exempel på energirika livsmedel innehålla nötter, avokado, mörk choklad, hela pasta spannmål och bröd, fet fisk och kött. Andra energitäta livsmedel innehålla snabbmat, feta snacks och efterrätter, och helfet mejeriprodukter, pommes frites och kakor kan hjälpa lägga vikt snabbt, men för stort intag av dessa livsmedel kan orsaka andra hälsoproblem och gör det svårt att upprätthålla en hälsosam vikt När du har nått ditt mål viktökning.
 2. 2
  Lägg dips, uppslag, och topping till mat. Kryddor och dips kan vara utmärkta sätt att lägga kalorier till din dagliga kost utan att känna som du lägger obekväm volym till dina måltider.
 3. 3
  Överväg att lägga till extra dressing till sallader eller pasta, ketchup och majonnäs till grillat kött eller smörgåsar, gräddfil till mexikanska rätter eller råa grönsaker, och jordnötssmör med kex eller rätter frukt. Andra kaloririka pålägg inkluderar vispad grädde, kola dip, alfredo eller pastasås, olivolja och sirap.
 4. 4
  Dricka drycker med kalorier. Istället för att smutta på vatten eller osötad te, prova att dricka 100% fruktjuice, 2% mjölk, sportdrycker, smoothies och shakes, och även en tillfällig läsk eller alkoholhaltiga drycker (om du är myndig).

Ändra din inställning om att äta

 1. 1
  Öva mindful äta. Mindful eating innebär fokus på varje tugga av mat och njutning och hälsa fördelar den ger. Med professionell vägledning och en patient strategi för att bygga en förståelse för mat och hälsosam viktökning, kan du göra det mesta av varje måltid och cement ditt engagemang för stadig viktökning.
 2. 2
  Utveckla en sund inställning till mat och ätande. Om du är en tillfrisknande anorektiker, kan din kamp med mat och kroppsuppfattning gör det svårt att engagera sig i viktökning och ytterligare äta.
  • Genom att arbeta mot en positiv inställning till mat, kan du lindra din väg till viktökning och en friskare, mer permanent kost och kroppsvikt som är lämpligt för din ålder, kön, kroppsbyggnad, och fysisk aktivitetsnivå.
 3. 3
  Söka hjälp från en ätstörning kurator eller dietist. Vårdpersonal kan se till att du tar hälsosamma steg mot gå upp i vikt och bibehålla en hälsosam inställning till mat och kroppsuppfattning.
 4. 4
  Överväg en övning regimen, speciellt vikt och styrketräning. Motion och styrketräning kan lägga vikt genom att bygga muskler. Dessutom kan delta i sunda mängder av fysisk aktivitet förbättra din självbild och hjälpa dig att motivera att äta oftare eller konsumera större portioner.

Ändra dina matvanor

 1. 1
  Snack oftare. Påminna dig själv att äta oftare, till mellanmål mellan måltiderna, och att äta när du känner dig hungrig kan du lära dig att följa ledtrådar från magen. Genom att få in vanan att småäta hela dagen på små hälsosamma saker, som bär. Du kan öka din dagliga kaloriintag utan att överbelasta magen vid varje måltid, så att du kan gå upp i vikt snabbt och hälsosamt.
 2. 2
  Öka portionsstorleken. Även om du äter energirika livsmedel och konsumera kaloririka drycker, kanske du inte kunna gå upp i vikt utan att öka portionsstorleken. Du kan behöva successivt och medvetet öka portionsstorleken tills du blir bekväm med större portioner, särskilt om du tidigare var anorektisk och hade en krympt mage.
 3. 3
  Hoppa inte dessert. Om du är underviktig eller återhämtar sig från anorexi, det finns ingen anledning att hoppa över dessert att bespara dig kalorierna.
 4. 4
  Kom ihåg, även om det är viktigt att lägga vikt med hälsosam mat, hänge sig åt söta eller feta godis kan avsevärt upp ditt kaloriintag och lägga vikt snabbt. Om du är orolig för näringsinnehållet i desserter, välja bär med fryst yoghurt och grädde, några rutor av mörk choklad, eller annan hög-kalori efterrätt med näringsvärde.

Tips

 • Om du är anorektisk det kan skada din mage när du först försöka äta mer mat och i större portioner. Det händer och det är normalt och kommer att försvinna när du är tillbaka på din målvikt.
 • Om du är underviktig beror på anorexi eller extremt kartell bantning, kan det ta tid att utveckla en sund inställning till mat och ätande. Consulting en hälso-och sjukvårdspersonal för vägledning kan påskynda vägen mot återhämtning för de med oro kroppsuppfattning. Att lära sig att njuta av och uppskatta mat och processen av att äta kan också hjälpa dig att lära dig att värdera vad du lägger in i din kropp. Med tiden kan bygga en sund inställning till mat och ätande hjälper dig att lägga vikt och hålla sig på en hälsosam storlek.
 • Gå upp i vikt snabbt och säkert kan vara en utmaning om du inte kan göra nya äta praxis i en rutin. När du är beväpnad med information om vilka typer av mat att äta och en ny inställning till viktökning och mat i allmänhet, kan du fokusera på att göra viktökning hända genom att bilda vanor som uppmuntrar ökat kaloriintag och större mängder mat.
 • Individer som är betydligt underviktiga eller återhämtar sig från anorexia nervosa kan njuta av mat som är energitäta och kaloririka med avsikt att lägga vikt, muskler och fett till sina ramar. För att gå upp i vikt, måste du öka ditt kaloriintag och se till att du bränner färre kalorier genom motion och dagliga aktiviteter än du förbrukar genom dagliga måltider och mellanmål.

Varningar =

 • Anorexia kan vara en livshotande sjukdom. Om du återhämtar sig från anorexi, försök inte att behandla dig själv utan hjälp av en utbildad ätstörning professionell. Samtalsterapi, familjeterapi, och även sjukhusvistelse och medicinering kan vara nödvändigt att behandla anorexia nervosa.
 • Individer som är betydligt underviktig kan lida av ett hälsotillstånd eller ätstörningar, och bör konsultera en hälso-och sjukvårdspersonal för utvärdering och instruktioner om vikt.