Wke

Hur handskas man med en öm tand

Om du utvecklar en tandvärk, är det viktigt att ta itu med det snabbt! Skjuta upp dem kan orsaka dig veckor av bultande smärta eller ännu värre, en resa till akuten. Människor kan dö av abscessed tänder eftersom de ligger nära till hjärnan! Infektionen kan även resa från munnen till andra delar av kroppen, inklusive hjärtat!

Ta hand om dig själv med hjälp av dessa steg:

Steg

Hur handskas man med en öm tand. Rengör tanden så bra som möjligt!
Hur handskas man med en öm tand. Rengör tanden så bra som möjligt!
 1. 1
  Rengör tanden så bra som möjligt!, Borste och skölj med saltvatten (lägga till några medicinska munvatten om möjligt). En mindre värk kan ibland vändas genom vaksamma omsorg om det orsakades av ett livsmedel partikel. Även om det tar hand om det - schemalägga dig för en tand kolla upp snart det kan komma tillbaka med besked!
 2. 2
  Gå till en medicinsk klinik för att få medicin för att behandla infektionen! Om värken är dåligt, eller har inte gått bort i en halv dag, får på vissa antibiotika för att lugna infektionen innan den vänder mycket värre eller blir farligt. I de flesta fall kan tanden inte fungerat på tills infektionen är borta - det enda undantaget till detta är om det är för sent och tanden måste dras.
 3. 3
  Ring din tandläkare. Om du är så lycklig som att ha en tandläkare som ger dig personlig uppmärksamhet, ring din tandläkare och be om antibiotika och ett möte i 2-3 veckor. Om receptionisten inte svarar välvilligt, tveka inte att ringa din situation en "tand nödsituation"!
 4. 4
  Boka tid med en tandläkare i 2-3 veckor - När antibiotika har läkt infektionen. Om pengar är ett problem, ring en tandläkarhögskolan eller låg inkomst klinik och säga att det är brådskande. Annars, ringa runt och be tandläkare om:
  • Väntetiden för ett möte, och
  • Kostnad för en rotfyllning och mössa (den sannolika behandling för att rädda tanden), och sedan välja den mest rimliga. Räkna med att betala 1120€ till 1500€ per tand.
  • Ett annat alternativ för att välja en tandläkare med rimliga priser är att använda Dental priset jämföra verktyg
 5. 5
  Applicera tea tree olja till det drabbade området. Tea tree olja har rapporterats vara användbart av många. Om du vill prova det här, köpa det på hälsokost affären, tvätta händerna och applicera den med fingret på den infekterade tanden och tandköttet. Tea tree olja är inte tillräckligt för att behandla en infektion ensam, men det kan hjälpa till att snabba på läkningen.
 6. 6
  Ansök Kryddnejlikknopp olja för att bedöva den ömma tanden. Kryddnejlikknopp olja kan hjälpa till med kortsiktiga smärta. Använd som tea tree oil bara tillämpa den på tanden, inte tuggummi, eftersom det kommer att brinna. Kryddnejlikeolja hjälper bara med smärta och är inte en behandling, men det kan hjälpa dig att få igenom natten.
 7. 7
  Håll din mun så rena som möjligt under läkningstiden. Bär floss i fickan och använder det ofta. Skölj munnen flera gånger om dagen, särskilt efter att ha druckit söta eller sura drycker (kaffe, juice, läsk).
 8. 8
  Använd benvax som en tillfällig fyllning. Många gånger en öm tand orsakas av luft som når de exponerade nerver i en hålighet. Bone vax är ett böjligt vax som kan ställas in i kaviteten för att skydda nerverna från luft.
 9. 9
  Undvik socker och godis! Håll dig borta från allt socker / honung / fruktossirap lastat godis, kakor, osv tills det är över. Du kan frestas att använda en halsont sugtablett, men få en socker-fri en.
 10. 10
  Undvik varmt, kallt och krispigt. Alla dessa kommer att förvärra smärtan. Crunchy kan orsaka ytterligare skador!

Tips

 • Drink vätskor, även soppa, med ett sugrör. På så sätt kan du undvika den ömma tanden.
 • Sov i en vilstol eller med huvudet upp tills infektionen är borta. Du behöver inte blod rusar till huvudet på natten under denna tid!

Varningar

 • Påminn dig själv ofta att du kommer att ta bättre hand om dina tänder från och med nu!
 • Om infektionen börjar sprida sig, t.ex. till örat eller halsen, gå till akuten!
 • Granskning Hur du tar hand om dina tänder och öva sina tekniker för att undvika ytterligare smärtsamma episod som denna!