Wke

Hur kan man vara en god människa

Vi lever i en värld där grundläggande värden som vänlighet och medkänsla inte ges ofta den betydelse de förfaller. I media, är egoistiska och arroganta beteendemönster ofta förhärligas. Det är också vanligt att få att fastna i dag till dag ansvar och personliga osäkerhet, att de förlorar synen av sina mål för personlig utveckling. Återställa din känsla av, eller godhet, börjar med att identifiera dina personliga värderingar. Godheten är det första steget till och lycka. Vi kan ofta vända sig till religionen för att få vägledning, men i slutändan bör vi lära oss att definiera våra egna moralen själva. Ett av de enklaste sätten att göra är så att, och behandla dem som du skulle vilja bli behandlad. Försök att tänka på andra före sig själv. Även göra små saker på daglig basis kommer att kraftigt utöka och förbättra ditt liv, och andras liv runt omkring dig. Att vara en god människa är inte lätt.

Steg

Hur kan man vara en god människa. Identifiera vad det är att vara en god person betyder för dig personligen.
Hur kan man vara en god människa. Identifiera vad det är att vara en god person betyder för dig personligen.
 1. 1
  Identifiera vad det är att vara en god person betyder för dig personligen. Vissa människor tror att vara en god människa är så enkelt som att inte göra skada till en annan, men det är inte alltid om vad du inte gör, men vad du gör för andra. Du kanske inte är en dålig person, men är du en bra person?
  • Vem ser du upp till och varför? Hur ska de göra världen en bättre plats att leva i, och hur kan du göra samma sak?
  • Vilka egenskaper beundrar dig i dem, och hur kan du utveckla desamma?
  • Håll din nära dig, som en vänlig anda som alltid är vid din sida. Tänk hur de skulle svara på en fråga eller omständighet, och hur de skulle reagera på samma sätt.
  • Tänk på hur du bättre kan förkroppsliga dessa egenskaper du beundrar. Tänk på hur man tillämpa dessa kvaliteter i ditt arbete, kreativa sysselsättningar, personliga relationer, kost och livsstil.
 2. 2
  Försök att titta på den ljusa sidan av saker. Mottot för Christophers säger: "Det är bättre att tända ett enda ljus än det är att förbanna mörkret." Var det ljuset. När du ser kontroverser, försök att vara den som ändrar motivet genom att föreslå en lösning. Inte anger vad du skulle göra, men ber alla att engagera sig.
 3. 3
  Acceptera alla runt omkring dig som dina bröder och systrar oavsett vilken ras, ålder, sexuell läggning eller kultur. Inse att vi alla har känslor, och bör behandlas med respekt.
 4. 4
  Försök inte att rätta folk när de är arga genom att säga något irrationellt, titta bara med medkänsla och förbli tyst. Att säga "jag förstår" är oftast fel svar. Om du säger något alls, bara säga, "Jag är ledsen att du känner på detta sätt, är det något jag kan göra för att hjälpa?"
 5. 5
  Sluta jämföra andra med sig själv. Försök att förstå att vissa har det bättre än dig i livet, men på samma gång, många har det mycket värre. När vi gör oss olycklig genom att jämföra oss med andra, vi slösar bort tid och energi som vi kan använda för att bygga våra egna inre resurser. Verkliga livet finns i att använda våra egna gåvor och talanger i stället över att fokusera på de gåvor av en annan.
 6. 6
  Varje dag, försök att göra en handling av välgörenhet för någon annan, även om det är något litet. Även nå ut till människor som har varit kall eller likgiltig för dig. En akt av vänlighet och generositet kan gå långt.
 7. 7
  Be. Inse att du kommer att bli gamla en dag och kan behöva en hjälpande hand. Nästa gång du går till en galleria, parkeringsplats, eller var som helst, fokusera din vision runt, leta efter en gammal person som kämpar med något, som att bära väskor eller lasta matvaror i sin bil. Säg, "Kan jag hjälpa dig med det?" Du kommer att göra en stor tjänst för seniorer. Ibland kan du få en som är sura eller misstrogen, och kommer att vägra ditt erbjudande, då helt enkelt säga, "Jag förstår, och jag önskar er en bra dag." Ge inte upp på denna punkt, och hålla söker en person som kommer att acceptera ditt erbjudande. Inse att de äldre kan ha syn, hörsel, eller ens problem demens, så du kan behöva gest med händerna som om bär eller lastning. Gå till en park och ta en rask promenad, och om du ser en gammal människa ensam, säga hej med ett milt leende, och fråga hur de gör, bara erkänna någon är bara korrekt, och kan verkligen göra deras dag. Försök att föreställa dig att förlora din make som du haft och älskat i många år, bara för att lämnas ensam i den stora världen allt själv. Genom att utveckla denna typ av attityd av kärlek och förståelse för den milda sakerna i livet, som äldre, är du på väg till den sanna meningen med livet och dela, och du kommer att bli en bättre människa.
 8. 8
  Var barmhärtig mot mentalt utmanade människor för att de är människor med känslor också, och de är bröder och systrar också. Agera som om livet är bara en chans, och du kunde ha fötts på samma sätt, och om du var, hur du skulle vilja bli behandlad. De har också en känsla av känsla, så ge dem ett stort leende, och visa kärleksfull medkänsla med ögonen. Var noga med att inte röra dem men eftersom det kan skrämma dem. Om andra människor är runt som ler eller skrattar med din interaktion med dem, ignorera dem och hålla din uppmärksamhet på din bror eller syster som är din sanna vän.
 9. 9
  Komplimang vänner som du kan vara avundsjuk på, och folk du inte känner så bra som du vill. Ge kredit där på grund är bara respektfullt, och du vill ha samma typ av respekt för en prestation du har åstadkommit.
 10. 10
  Bli en bättre än talare. Följ vad personen säger, och bekräfta detta med en följdfråga i ämnet, då de kommer att veta att du är uppmärksam på dem.
 11. 11
  Försök inte att få uppmärksamhet genom att dölja eller vara oförskämd när du är i en dispyt med en kompis, prata med dem och reda ut det. Det är bäst att inte bekämpa eld med eld, kanske föreslå för er båda att ta lite tid att tänka över det skulle vara bäst. Vara den att lyckas först. Säg, "Jag vill verkligen lösa detta med dig, eftersom du är en sådan bra vän. Låt oss ta tid och tänka ut det här."
 12. 12
  Fira andras segrar och goda egenskaper, även när du inte känner så välsignade som de gör. Många kulturer och religioner har hjältar, martyrer, och fabler som kan hjälpa individer att hitta mening och odla god karaktär.
 13. 13
  Älska dig själv. Öva ovillkorliga självacceptans. Det är mycket lättare att älska andra, men först måste man ha förtroende och älska dig själv. Du kan göra detta genom att gå ut i samhället och erbjuda små kärleksfulla handlingar, sedan gradvis öka dem lite i taget. Försök inte göra för mycket på en gång, men ta det i små steg. Du kommer att börja bli en bättre människa när du kan sätta ett leende på någons ansikte och göra deras dag, och det kommer att göra din också. Det har sagts att det är i att ge som vi får.
 14. 14
  Gör det till en punkt innan du lämnar ditt hus att när du kommer tillbaka, kommer världen vara en mycket bättre plats att leva på. Det behöver inte vara något stort, men kan vara något i stil med att plocka upp lite skräp som någon kastade ner i en lokal park, eller framför din granne hem.
 15. 15
  Be och meditera för att odla de egenskaper du söker förkroppsliga.
 16. 16
  Odla både medkänsla och god karma genom frivilliginsatser. Se.
 17. 17
  Dela ditt liv och goda filosofier med andra. Ge de unga goda moraliska värderingar att leva efter, och vikten av dem. Ge exempel på dem av andra människors välgörenhetsorganisationer och din också. Ibland kommer du att känna som om din insats var förgäves, men inser att du har planterat den goda säd i deras sinnen, och det kan ta lite tid att svara på det.
 18. 18
  Var inte bråttom i livet, sakta ner och njuta av den fina och enkla saker i livet. Var inte bråttom att komma till butiken och få tillbaka. Luta dig tillbaka vid ratten och njuta av landskapet som du går. Även i butiken, märka alla de fina och färgglada frukter och grönsaker som finns för din näring, och inse att andra inte är så lyckligt lottade att skörda samma fördelar. Köp några extra näringsrik mat för att ge till maten banken för att hjälpa foder andra. Föreslå till chefen att det bör finnas en mat somnar någonstans i butiken för de fattiga.
 19. 19
  Använd endast hornet i bilen i en nödsituation, inte blåsa på en gammal dam eller man som knappt kan se över ratten. Inse att de är gamla och måste ta sin tid så att de inte skadar sig själva eller någon annan. De tar sin tid och vara snäll, och så ska man. Ilska föder bara ilska, förstår att de kan vara bråttom för något viktigt, eller de kan ha bil eller andra bekymmer. Även om de inte är, varför lägga till redan negativa känslor?
 20. 20
  Ta inte den närmaste parkeringsplats i butiken. Välj ett längre bort och räkna att det är den övning som du kan behöva. Låt dem nära för dem som behöver dem.
 21. 21
  Alltid insistera på att betjäna dig den mindre delen av maten när du äter med andra. Aldrig ta den största bit pizza eller segment av kött, för du kommer att visas giriga att de du matsal med.
 22. 22
  Även göra enkla saker, som ler mot någon som verkar olycklig eller hålla dörren öppen för en främling, hjälper dig att bli en bättre människa. Snart nog kommer dessa små vänliga handlingar bli en vana som du inte ens behöver tänka på.
 23. 23
  För att starta ditt uppdrag att bli en god människa, läs denna lista varje dag och göra det till en del av dig. Följ riktlinjerna och lägga till några av ditt också, och även gå med i diskussionen sidan.
 24. 24
  Försök inte att vara som någon annan, bara vara sig själv och göra bra saker så enkelt som du kan visa och hantera att göra.
 25. 25
  Kom ihåg att alltid vara dig själv och aldrig vem du är. Det är alltid bra att vara en god människa. Men själv är en del av dig, och du måste respektera det.
 26. 26
  Förlora dig själv i tjänst för andra människor,. Detta är en av nycklarna till lycka kommer att vara snäll mot dem
 27. 27
  och sist men inte minst inte vara en översittare och sticka upp för dem
 28. 28
  också du kan komma ihåg att människor kommer att vara snäll mot dig om du är snäll mot dem

Tips

 • Också inte vara rasist.
 • Ljug inte för andra, eftersom detta ljuger för dig själv.
 • Var inte fördömande.
 • Var snäll.
 • Var snäll och för andra.
 • Förstå att du kan ses ner på av en mer populär tro. Tyvärr är det bara den mänskliga naturen. Men kom ihåg att vara en god människa är svårare än att vara en dålig person, så aldrig ta den enkla vägen ut. Stå upp för dåliga människor med en liten känsla av stolthet över dig själv som säger, "Hej, jag är starkare än du någonsin kommer att bli."
 • Visa folk att du respekterar dem som de respekterar dig.
 • Har tid med din familj och även dina vänner.
 • Studera livet för personer som du anser är bra, och försöka efterlikna dem. Studera livet för personer som du anser är inte så bra, och identifiera liknande fel på dig själv och rätta till dem.
 • Tänk vilken typ av skulle du välja.
 • Kom ihåg, är lyckan ett sinnestillstånd. Det enda i världen som vi verkligen kan kontrollera är själva, så valde att vara lycklig, och kontrollera dig själv genom att avsiktligt hålla en positiv mental attityd.

Varningar

 • Inse att vara snäll, förståelse och medkännande i hur du behandlar andra är till stor del resultatet av att ha en kärleksfull och omtänksam attityd gentemot andra - det fungerar inte mycket bra om du bara försöker vara diplomatisk. Inte antar en politik som, "Allt för ett lugnt liv". Istället lära sig att känna empati. "Hur skulle jag känna om jag var den andra personen?" På så sätt kommer du sannolikt att handla med sina känslor i åtanke och detta kommer att visa i dina ord och handlingar. Var snäll inte så att du ser bra ut för andra, men mer så att andra kan dra nytta av era osjälviska handlingar.
 • De områden som rör andra som du skulle sannolikt förbättra i är förmodligen de som du är minst villiga att erkänna att du har fel i, och det är precis därför du kan dra så mycket från att inför det faktum att du kan ha fel eller av linje i hur du relaterar till eller behandla andra
 • Inse att du kan finna det svårare att vara snäll och förståelse i praktiken än i teorin - ". Lättare sagt än gjort" tänka på det gamla talesättet
 • Att lära någon ny färdighet eller praxis kan vara en utmaning, särskilt något så central som innehåller godhet och medkänsla i din övergripande sätt med andra. För att göra övergången lättare, vara medveten om följande: Svartsjuka är svår att övervinna, försök att inse att du inte behöver ha roliga leksaker eller söta kläder att ha popularitet.
 • Kom ihåg att du fortfarande är människa - så länge du lever, kommer du att ha en tendens att ibland göra misstag, det är okej. Gör det bästa du kan, och om du ibland gör misstag eller är inte lika bra som du skulle vilja vara, bara ta dig tillbaka till att fokusera på att tänka på andra så mycket själv
 • Även små förändringar kan göra en enorm och positiv skillnad - ge dig själv små mål att sträva mot varje månad eller två månader och fokusera på en eller två viktiga vanor som du vill ändra. Till exempel, Mål 1: Jag kommer att lyssna till andra, utan att avbryta alls antingen verbalt eller icke verbalt. (Tänk på hur frustrerande det kan vara för dig när den andra personen börjar röra sin mun som om de är på väg att invända!) Mål 2: Jag kommer att göra mitt bästa för att tänka på vad som skulle göra en annan människa glad (t.ex. dela din mat / dricka med andra när de är hungriga / törstiga, låta någon annan sitta där du vill sitta)
 • Så mycket som möjligt, sträva efter att ha en om dessa saker - både när det gäller de misstag du gjort och de uppoffringar du räknar du kommer att behöva göra för att vara trevligt.