Wke

Hur komma över att lägga ner

Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan din tillåtelse. ~ Eleanor Roosevelt


När du känner dig ner av någon omkring dig, är det en av de värsta känslorna i världen. Ändå är det också en tid för att inse att bara du har makten att stoppa denna känsla eller att låta den komma till dig. Handskas med det konstruktivt istället för att göra det till en fråga om känsla offer och själv-defaitistisk. Lär av erfarenheten, förbättra aspekter av dig själv som besvärar dig, och markera dina talanger och goda sidor. Efter allt, förmodligen, var hullingar men svartsjuka av allt det goda och skicklighet som du redan lysa. Chin up, ögon framåt, och hålla detta organ stående tall - du är en underbar person oavsett vad.

Steg

Hur komma över att lägga ner. Berätta för andra människor hur du känner bland lärare, familj och vänner.
Hur komma över att lägga ner. Berätta för andra människor hur du känner bland lärare, familj och vänner.
 1. 1
  Berätta för andra människor hur du känner bland lärare, familj och vänner. Låta det ut är ett sätt att tala igenom det och lära av erfarenheten.
 2. 2
  Prova och tala personligen. Om inte, försök och få ett IM-program och prata om det där. Eller använd e-post eller telefon för att prata ut.
 3. 3
  Få tips från dem du litar på. Prata med dina föräldrar, vänner, lärare, pastorer, rådgivare etc. följa deras råd. De kommer också att försöka hjälpa till att bygga upp dig.
 4. 4
  Fokusera på vad du är bra på. Anstränga vad du vet att du är bra på redan. Bygga förtroende för att veta att du är bra på viss sak.
 5. 5
  Ändra. Detta kommer att vara det svåraste steget. Lyssna noga på hur människor sätter dig ner och vilka saker som utgör målgruppen. När du har identifierat de frågor som folk lägger ner dig över, analysera dem och avgöra om du behöver ändra denna aspekt av ditt liv.
 6. 6
  Acceptera att du inte är perfekt. Oroa dig inte om de sätta downs du kan inte göra något åt. T.ex. om någon sätter dig ner för skallighet, det finns ingenting som kan göras åt det, så du behöver inte oroa dig för det. Acceptera dig själv för vem du är.
 7. 7
  När du har följt dessa steg, tid att komma in, ett nytt förändrat världen!

Tips

 • Söker inte ut komplimanger. De flesta människor blir irriterade med ständigt ifrågasättande om de vet du fiskar efter komplimanger. Detta kommer bara att stöta bort människor och göra det lättare för dem att sätta dig ner.
 • Titta på vad du säger och vem du säger det runt. Om du tittar på din mun människor inte kan göra narr av dig för vad du säger. Åldern gamla ordspråket är sant, "Bättre att tänkas en dumbom, sedan öppna munnen och undanröja alla tvivel".

Varningar

 • Om de hänga runt med ett antal personer, artigt gå upp och säga "Kan jag få tala till ___________ '
 • Vissa människor kan bli irriterade om du går på, och på, och på
 • Om du säger det personligen, gå till en lugn plats

Saker du behöver

 • IM-program (tillval)
 • Vänner, lärare, eller någon pålitlig person