Wke

Hur man använder en undervattens kompass

När du har gjort den "fyrkantiga" dopp i din avancerad kurs, kan du tvivlar på praktisk användning av undervattensvärlden kompassen. När kommer du simma rutor? Så, första grunderna, följt av några mer konkreta exempel på de tekniker som används av Dyk stödlinjer.

Steg

Hur man använder en undervattens kompass. Fortfarande på båten, satte styrstrecket (fast röda linjen) i riktning mot din destination eller parallellt med kustlinjen där du anger vattnet (om det behövs endast som en allmän orientering).
Hur man använder en undervattens kompass. Fortfarande på båten, satte styrstrecket (fast röda linjen) i riktning mot din destination eller parallellt med kustlinjen där du anger vattnet (om det behövs endast som en allmän orientering).
  1. 1
    Fortfarande på båten, satte styrstrecket (fast röda linjen) i riktning mot din destination eller parallellt med kustlinjen där du anger vattnet (om det behövs endast som en allmän orientering).
  2. 2
    Håll styrstrecket (faktiskt hela kompass) i dess ursprungliga läge, vrid ramen (den mobila ringen med grader på dem) med 0 ° (normalt markerad) i norr. Nu du har ställt in kompassen. Var noga med att inte vända på ramen igen eller kommer du att förlora din inställning, om du simmar ett mönster med beräknade vinklar vid fördefinierade vändpunkter (efter att ha täckt ett uppmätt avstånd).
  3. 3
    Du kan nu hitta den ursprungliga positionen under vattnet genom att vrida hela kompassen (fäst på armen eller på en konsol) tills norr är på 0 ° igen. Styrstrecket pekar nu till din destination eller kommer att vara parallell med den ursprungliga kustlinjen där du angett vattnet.

Tips

  • Tänk dig dyka längs en brant rev vägg. Vid en första anblick inget behov av en kompass, men då ser du ett mörkt område långt från revet. Du simmar ut och hitta en stor gren av barracudor simmar i cirklar. Du och din kompis följa dem, cirkla runt med dem. När det är dags att gå tillbaka till revet, du är omgiven av det blå. Ingen åsynen av revet. Beläggning är det enda alternativet, med de risker som skapas av båttrafik och ytström.

Om du hade en kompass detta inte skulle ha hänt. Innan dyket du sätter styrstrecket på kompassen parallellt med revet eller kusten och sätter märket på ramen i norr. Du har nu alltid vet din position avseende på revet eller stranden. Om du ens minns läsningen av antalet examina på ramen vid slutet av styrstrecket, kan du ställa in den tillbaka till sin ursprungliga position om det visar misstag.

  • Om dykning vid en cirkulär kustlinje eller rev, eller en cape, skillnaden mellan styrstrecket och den faktiska kustlinjen bredvid dig är en indikation hur långt du simmat, eller om du redan har rundade udden.
  • En annan praktisk användning är den situationen att din dyk destination, t.ex. toppen av en korall höjdpunkt, synlig från ytan vid ingången, till exempel en båt eller brygga. Rikta styrstreck till din destination och anger ramen innan du går i vattnet. Väl nere du vet var att gå och använda återgälda riktning (180 °) du hittar din inkörsport tillbaka. Många böcker på dykplatser ger en kompasskurs från utgångspunkten som en del av beskrivningen att hitta vägen.
  • "Simning i det blå" kan läggas som en extra övning i navigation dyk som en del av den avancerade kursen. Ställ in kompassen som förklarats tidigare. Håll en stadig djup, låt säga 6-9 meter. Simma vinkelrätt bort från stranden eller revet tills du inte kan se den längre. Vänd några gånger runt kroppen yxa med ögonen stängda. Efter att ha öppnat ögonen, först försöka gissa var stranden är och sedan titta på kompassen för att se om du hade rätt. Nu försöker simma tillbaka med kompassen i en rak linje till startpunkten på stranden eller revet. Detta är också en bra flytkraft övning.
  • Ett annat förslag för kursen är att göra en triangel, inte bara en kvadrat. I klart vatten en kvadrat kan "gissa" genom att göra mer eller mindre 90 ° svängar. Med vinklar på 120 ° som är lite svårare, så precision med kompassen blir viktigare. Placera en tesked i sanden vid utgångspunkten och se om du hittar den igen.