Wke

Hur man använder själv hypnos för att stoppa ångestattacker

Visste du att du kan stoppa ångestattacker med? Detta gäller inte att svänga en fickur framför dina ögon och upprepa "jag blir sömnig och sömnig..." Under en panikattack, är ditt rationella sinne under belägring och svåra att komma åt. Men eftersom hypnoterapi fungerar på ditt undermedvetna, kan du använda den för att lugna dig själv med en enkel fysisk trigger.

Inte alla är en bra kandidat för hypnoterapi. Lyckligtvis behöver du inte spendera hundratals dollar på en hypnosterapeuten att se om denna teknik kommer att fungera för dig. Du kan prova det här enkla självhypnos skript som helst för att hjälpa dig att sluta ångestattacker.

Steg

Hur man använder själv hypnos för att stoppa ångestattacker. Fallande steg-för-steg i din scen och upplevelse av avkoppling.
Hur man använder själv hypnos för att stoppa ångestattacker. Fallande steg-för-steg i din scen och upplevelse av avkoppling.
 1. 1
  Få bekväm. Få så bekväm som möjligt, men inte så mycket så att du somnar. Försök liggande på golvet med armarna intill kroppen eller sitter i en rak säkerhetskopierade stol med händerna i knät. Om du har tid, blunda och fokusera på att slappna av varje del av din kropp en efter en börjar med huvudet och arbeta ner till tårna.
 2. 2
  Starta resan. Hypnoterapi hjälper till att stoppa ångest genom att skapa en upplevelse av djup lugn du kan återvända till när som helst med en enkel trigger. Börja med föreställande den mest avkopplande plats du kan tänka dig. Det kan vara en varm strand eller en porlande skogsbäck. Oavsett din scen, att se hela din kropp och själ kan känna sig hemmastadda där.
 3. 3
  Fallande steg-för-steg i din scen och upplevelse av avkoppling. Det mest effektiva sättet är att spela in dig själv berätta detta härkomst så att du kan lyssna på den vid denna tidpunkt. Med lite fokus, men du kan också göra den här delen i ditt sinne. Glöm inte att ta din tid och stressa inte igenom något av stegen.
 4. 4
  Räkna ner. Föreställ dig själv i en lugn trädgård. Upplevelsen kan vara så levande som du gillar eftersom det kommer att hjälpa till att förbereda dig för resan till verkligt speciell plats du visualiseras tidigare. Tänk dig sedan en uppsättning av tio steg leder ned från trädgården till din speciella plats. Ta varje steg sakta räkna var och en som du går. Med varje steg intala dig att du blir mer och mer avslappnad. Nyckeln till att använda hypnoterapi att stoppa ångest är att ta din tid och låt din kropp och själ bosätta sig i lugn och ro du skapar.
 5. 5
  Skapa en utlösare. Genom att nu du har nått den tionde trädgården steg och kom till din perfekta paradis. Du är helt säkert här och kan återvända när du vill. Ta dig tid att lyssna, se och känna djup frid av denna plats om det är vinden i träden eller vattnet läppning på stranden. Sedan lägga den i ord. "Jag är lugn, glad och perfekt kontroll över mitt liv. Jag lätt klara av allt som händer." Använd dina egna ord om du behöver. Sedan, när du är klar, nyp ihop hudveck mellan tummen och pekfingret på höger hand. Om du är gravid, klämmer tummen i stället. Upprepa sedan, "Jag är lugn, glad och perfekt kontroll över mitt liv. Jag lätt klara av allt som händer. Jag kan slappna av efter behag, helt enkelt genom att nypa min högra hand och tänker på det här stället."
 6. 6
  Kom tillbaka. När du är redo, tänka dig att återvända till stegen med vetskapen om att du kan komma tillbaka hit när du vill. Räkna sakta från tio till noll när du klättra stegen och låt ljudet av vardagen återvända till dig. När du är klar räknar du ska känna dig lugn och avslappnad.
 7. 7
  Nästa gång du vill stoppa ångest eller en panikattack, bara nypa hudveck mellan tummen och pekfingret på höger hand och du kommer tillbaka till lugn och ro i den speciella plats som du har skapat själv.

Tips

 • Problemet med ångest attacker är att när du har haft en, kan du utlösa en annan på följande sätt:
  • Oroa dig att du kommer att ha en annan.
  • Återgå till en liknande situation som var den första som hände, kan ibland orsaka en "conditioning" effekt som utlöser panik och ångest attacker igen.
  • Spänna upp om du är i en liknande situation kan leda till att du känner dig orolig.
 • Dessa tre faktorer gör det mer troligt att du kommer att ha en annan Ångest eller panikattack, vilket är anledningen till att många människor tycker att de inte bara har en.

Varningar

 • Self-hypnos kommer effektivt "omskola" ditt undermedvetna att situationen där du upplevt panik är inte en riktigt farlig. Ångest självhypnos använder en teknik för att undanröja verkningarna av rädsla och panik.
 • Stoppa din ångest och panikattacker med självhypnos också slappnar dig mycket djupt, att påminna din kropp och sinne hur man känner på det sättet, och hjälper dig att hålla mer avslappnad, mer av tiden...
 • Det finns inga varningar eller eventuella faror med att använda självhypnos. Men med hjälp av självhypnos en eller två gånger är inte tillräckligt "upprepning" är nyckeln.