Wke

Hur man blir en väldigt frisk person

Vill du bli en friskare människa? Det handlar om att göra gradvisa förändringar. Efter tips i den här artikeln erbjuder flera fördelar för dig: lägre risk för flera cancerformer och sjukdomar, en eventuellt smalare ram, och chansen att leva ett långt och lyckligt liv.

Steg

Hur man blir en väldigt frisk person. Ät mer frukt och grönsaker.
Hur man blir en väldigt frisk person. Ät mer frukt och grönsaker.
 1. 1
  Få massor av. För att bibehålla en frisk kropp, du behöver 8-10 timmars sömn varje dag. Detta håller dig vaken och alert, så du behöver inte dricka koffein och socker-loaded energidrycker. Om du är ett barn och har skolans tidiga tider, somna tidigare på skolan nätter.
 2. 2
  Skratta och le! Ler en hel del som gör ditt ansikte ser yngre och det känns bra. Om du skrattar mycket, har det vetenskapligt bevisat att hålla dig friskare.
 3. 3
  Gör ingenting. Att bo i ett mörkt, tyst plats utan att ha något stressande tankar i ca tio minuter kommer att lämna dig utvilad. Om du bara slappna av, kommer du att må bättre och förmodligen fortsätta må bra genom dagen. Bara göra det ett par gånger om dagen.
 4. 4
  Ät mer frukt och grönsaker. Frukt och grönsaker är en viktig del av en hälsosam kost. Försök att få minst 5-9 portioner om dagen.
 5. 5
  Drick vatten! Gamla goda H2O är nyckeln i att du kör hela dagen. Försök att dricka 8 åtta-ounce glas vatten varje dag. Det hjälper dig ny energi och fortsätta. Inte dricka tillräckligt med sötvatten leder till acne, huvudvärk, och även uttorkning. Gör detta och du kommer att stanna i gott skick.
 6. 6
  Stretch! Det känns bra! Från när du vaknar på morgonen, till gymnastiken, värmer denna enkla form av muskelträning upp dig och gör dig mer flexibel. Om du hela tiden sträcka varje dag, kommer du att hamna riktigt flexibel och vig. Det håller dig igång längre och ger dig styrka.
 7. 7
  Kör och jogga! Detta betyder inte nödvändigtvis köra fem miles varje morgon, men jogga eller springa i ca 10 minuter i ett lugnt tempo definitivt kommer att hålla dig i form. Försök jogging under cirka 10 minuter två gånger i veckan. Det kommer att hålla dina muskler starka och passar varje dag. Inte någonsin kör i en timme och sedan plötsligt slutar och sitta i soffan för ytterligare en timme. Detta kommer att ge dig fruktansvärda kramper och kommer att göra det så det gör ont att gå nästa dag. Sakta sparka ner tempot till en promenad, och ta djupa andetag. Löpning kommer att få dig att A i gym klass, lita på mig!
 8. 8
  Utmana dig själv. Om du fick 10 armhävningar som ditt maximum, prova att gå för 12! Lite utmaningar som denna hålla kroppen fin och passform.
 9. 9
  Gör något du älskar. Spela med ett husdjur, bada, eller hoppa på en studsmatta! Göra saker du älskar att göra hålla dig på gott humör, och göra dig lyckligare. Om du hade en dålig dag på skolan, cykla och ta ut din ilska. Inte bara är detta roligt, men det kan du vara dig själv för en stund. Prova det!
 10. 10
  Må bra om dig själv! Det kommer alltid att finnas någon i rummet som gör minst en sak bättre än du, så inte jämföra dig med andra människor! Hitta saker som du är bra på, och använda dina talanger!
 11. 11
  Åstadkomma något. Detta gör att du känner segrande! Utföra en låt eller använda dina talanger att förvåna någon annan får dig att må bra!
 12. 12
  Få lite motion varje dag. Detta kommer inte bara få dig att må bättre, och få dig att se bättre, men hjälper dig att få igenom dagen.
 13. 13
  Be cool - inte ta saker för allvarligt! Var avslappnad och open minded, utforska nya saker, t.ex. nya kulturer.

Varningar

 • Tänk på att om du ändrar din livsstil tar en hel del tålamod. Du kanske vill ge upp, men inte gör det.