Wke

Hur man botar en öronvärk

För mödrar unga, det finns naturliga metoder för lindring av öronvärk. Man har uppskattat att så många som 70 procent av alla barn har minst en öroninflammation efter tre års ålder. Det finns få saker som är värre än att gå på golvet med ett barn som lider av en öronvärk. Följande guide är tänkt att kombinera medicinsk rådgivning med huskurer som har använts i århundraden. Använd inte huskurer som en ersättning för medicinsk rådgivning, om du är osäker om något råd eller procedur, konsultera en läkare.

Steg

Hur man botar en öronvärk. Applicera en varm över den smärtsamma örat.
Hur man botar en öronvärk. Applicera en varm över den smärtsamma örat.

Del ett: verifieras läkare

 1. 1
  Applicera en varm över den smärtsamma örat. Värme kan ge snabb smärtlindring.
 2. 2
  Administrera OTC smärtstillande läkemedel såsom en ibuprofen eller paracetamol. Observera att dosering för barn är oftast beroende på vikt. Följ alla instruktioner på smärtstillande förpackningar.
  • Ge inte barn under 18 år aspirin. Aspirin i barn i samband med sällsynta men förödande Reyes syndrom, som orsakar hjärna och leverskador.
 3. 3
  Se en läkare. Om besvär kvarstår, är barn under 8 veckor gamla, eller har utvecklat tecken på feber, uppsök läkare omedelbart. En läkare kan ordinera en kurs av antibiotika för att hejda infektionen och analgetika för att lindra smärtan.

Del två: overifierade huskurer

 1. 1
  För att lindra smärta, placera några droppar varmt olivolja i örat. Flaskan kan placeras i ett litet glas varmt vatten i några minuter för att få det varmt.
 2. 2
  Anslut örat löst med en bomullstuss.
 3. 3
  Rensa näsan för att rensa öronen. Earaches är ofta orsakas av en ansamling av vätska som fångats i hörselgången, som utövar påtryckningar på trumhinnan. Ett sätt att lätta på trycket i örat är att rensa slem eller vätska ut ur näsan. Prova att försiktigt spola lite saltvatten i barnets öra, följt av sugning.
 4. 4
  Gör en pasta med pulver och tillämpa den på utsidan av örat för att lindra smärta. Låt löken klistra i minst 45 minuter.
 5. 5
  Använd vitlök olja och kungsljus blomma olja kan som ett alternativ till olivolja antingen i kombination eller på egen hand. De sägs att hjälpa till att bekämpa sjukdomsalstrande mikrober och minskar inflammation. Placera några droppar olja i örat två gånger dagligen.
 6. 6
  Om ytterörat verkar irriterad, gnuggade lavendelolja försiktigt kan vara mycket lugnande. Applicera efter behov under hela dagen, och bara på utsidan av örat.
 7. 7
  Wiggle barnets öra försiktigt. Ungefär som effekten gäspningar har på öronen, vickar kan orsaka Eustacian rören till pop, avlasta och låta vätskor fångade i kanalen rinna.
 8. 8
  Förbered en ånga inandning genom tillsats av några droppar eukalyptus eterisk olja eller en tesked vicks till nästan kokande vatten i en skål. Lägg en handduk över huvudet och andas in ångan genom näsan 3 gånger om dagen tills smärtan avtar. Detta bidrar till att öppna örontrumpeten, minska trycket och hjälpa till att dränera fluiderna från örat.
 9. 9
  Ta kosttillskott såsom vitamin A, C, och echinacea. Dessa kan bidra till att stärka immunförsvaret, men det vetenskapliga underlaget är grumlig.
 10. 10
  Flytta din käke upp och ner snabbt varannan dag tills du sluta ha örat värker.
 11. 11
  Använd en massör.

Varningar

 • När du använder en ånga inandning, sätta skålen i diskhon för att förhindra oavsiktligt tippa skålen över och bränna dig.
 • Sätta något i örat kan ha allvarliga biverkningar, såsom en försämring av infektion eller förlust av hörsel (tillfällig eller ens permanent).
 • Häll inte vätska i ett öra om du vet eller misstänker att du har trumhinnan perforering.
 • Sätt aldrig i en bomullstuss i örat eftersom detta kan punktera trumhinnan.
 • Sätt bomull i hörselgången när duscha eller bada.
 • Tänk undvika de vanligaste allergiframkallande livsmedel: vete, mjölkprodukter, majs, apelsiner, jordnötssmör och alla enkla kolhydrater, inklusive socker, frukt och fruktjuicer.