Wke

Hur man bygger ett hem rock klättervägg

Bygga en klättervägg kan vara ett bra sätt att få ett träningspass och förbereda dig för klättring utan att komma ut ur huset.

Många klättrare använder deras hem klättervägg för att bygga styrka och att träna. Hem väggarna är så bra eftersom du inte behöver ha en klättring gym nära genom att klättra och träna.

Steg

Hur man bygger ett hem rock klättervägg. Bestäm exakt vad du vill ha ut av din klättervägg.
Hur man bygger ett hem rock klättervägg. Bestäm exakt vad du vill ha ut av din klättervägg.
 1. 1
  Bestäm exakt vad du vill ha ut av din klättervägg.
  • Vill du ha väggen inne eller ute?
  • Vilka former, funktioner och storlek vill du att din vägg ska?
  • Du kommer också vill börja rita ut vilken typ av vägg du vill.
 2. 2
  Plan på byggmetod du ska använda för din vägg. Du måste använda en strukturell metod för att bygga din vägg för att stödja vikten av en klättrare, och om det är utomhus, att motstå vindlaster i hårt väder.
  • Post-och balk konstruktion. Detta är den mest strukturellt ljud byggmetod. Set 8 tums diameter behandlade stolpar i marken ca 48 inches djupt. Fyll hålen med färdigblandad betong, eller påsar med färdigblandad betong blandas i en skottkärra. Bolt 4X6 tums balkar horisontellt över stolparna med 5/8 till 3/4 tums galvaniserade bultar. Spik eller skruv 3/4 tum plywood mantlar över balkarna, och avsluta med färg eller strukturfärg.
  • Trä inramade, täckt trä. Denna består av medlemmar bråte inramning, knutna till en "lera sill" eller inramade upp från ett betongfundament. 2X6 tum (nominellt) timmer vid 16 tums centra föreslås, med en 3/4 tum yttre plywood mantlar fäst med 2 tums antal 8 träskruvar 8 inches på mitten. Du kommer att behöva fästa diagonala stag stabilt förankrade på baksidan av väggen och jorden bakom strukturen för att hålla den upprätt.
  • Trä inramade, täckt stuckatur. Gör väggen på samma sätt som ovan, fäst sedan ribba tråd gips med 1 1/4 tum takläggning naglar, 8 inches på mitten. Säng ribban med 1/2 tum av murarcement gips, scoring detta "coat" (scratch coat), så att täckfärg binder. Applicera en murarcement eller syntetisk gips täckfärg efter scratchcoat har torkat ordentligt.
  • Betongblock (CMU). Placera en konkret grund, minst 8 inches tjock, 24 inches bred, med armeringsjärn, 2 eller 3 meter under årskurs (marknivå). Stick nummer 5 armeringsjärn dymlingar 16 inches på mitten i betongen, med 48 inches sticker upp för blocket cell förstärkning. Lay upp ditt block (8X8X16 tum, typisk), fyller varje cell som har en förstärkande stång med murbruk som du går. Lägg armeringsjärn med en 32 tums varv så att armeringsjärn är kontinuerlig till toppen av väggen. Återfyllning den nedre delen av väggen, till den normala marknivå, och kompakt. Denna jord fyller på basen kommer att bidra till att stödja din vägg från kraftiga vindar och välter.
 3. 3
  Beräkna exakt hur mycket väggen kommer att kosta, exakt vad förnödenheter du behöver och alla teknikaliteter. Börja räkna dina specifika cut vinklar, din ram, leder och andra viktiga funktioner i din wall.Decide vilka effekter elementen kommer att ha på din vägg om det är utanför. Kommer din vägg lider av att regnade eller snöade på? Ett sätt att upprätthålla livet på din vägg är att använda marina ombord. Detta är dyrare men om du bor i ett regnigt område, hittar du i styrelsen för att vara väl värt det.
 4. 4
  Bygg din vägg. Om du gillar byggnad, kommer detta vara den bästa delen. Verkligheten för din vägg kommer sakta komma till liv genom denna process.
 5. 5
  Avsluta väggytan, måla, och tillämpa konsistens.
 6. 6
  Tänk på vad ditt fall zonen kommer att bli. Ska du ha vaddering som madrasser eller kuddar gym?
 7. 7
  Crank dina lastrummen på och bygga dina rutter. Om väggen är utanför, vara beredd på dina bultar att rosta över. Om du inte planerar att ordna håller väldigt ofta, kommer du vanligtvis inte har mycket att oroa sig för. Om du vill flytta håller runt, kan det vara svårt skruva dem när de har blivit rostig. Du kan också hitta rymmer ganska billigt om du träffar dina lokala klättring gym. Många gånger de ersätter sina gamla innehar och kommer att ge dig och sälja dig sina gamla håller på ett ganska lågt pris. Du kanske också kunna hitta lastrum från tillverkare som rensar ut gamla stilar. När du får din vägg upp, kommer du att bli upphetsad och kan klättra när du vill. Det kommer att komma en tid när man vänjer sig väggen och det är inte lika spännande som det var en gång tidigare. Håll dig motiverad genom att lägga till väggen och utveckla nya vägar. Ju fler utmaningar du kan ge dig själv, desto mer benägen är du att fortsätta träna på din vägg.

Tips

 • Det skulle hjälpa massor om du kunde ha en vän som är en snickare hjälpa dig.
 • Beskrivningarna ovan om att bygga muren är bara förslag på metoder som kan tillämpas på detta projekt, inte detaljerade instruktioner om att genomföra dem.

Varningar

 • Klättring är farligt, och vara mycket noga med att bygga din vägg. Det är ditt ansvar att se till att den är byggd för att tåla den kraft det tar.