Wke

Hur man förbereder din första SCUBA dyk

Du har din Scuba certifiering, har du fått din dykutrustning, och nu är du klåda att gå på din första Scuba dyk. Och visst, certifieringsprocessen igenom alla grunderna, men det finns fortfarande andra praktiska som en informerad dykare borde veta. Denna artikel kommer att beskriva de metoder och försiktighetsåtgärder iakttas av säkra dykare runt om i världen.

Steg

Hur man förbereder din första SCUBA dyk. Välj en lämplig plats.
Hur man förbereder din första SCUBA dyk. Välj en lämplig plats.
 1. 1
  Välj en lämplig plats. Många variabler faktor till där du kanske vill hålla ett dyk, såsom:
  • Typ - Det finns många sevärdheter under vattnet bland korallrev, vrak, grottor och något sortiment av växter och djur. Korallrev finns främst i tropiska klimat. Skeppsvrak och grottor kan hittas nästan var som helst.
  • Synlighet - Under vattnet, kan sikten variera från så lite som 2 ft. till över 100ft. Detta beror huvudsakligen på sjöförhållanden, men kan påverkas av vädret också. I norra Stilla havet och norra Atlanten, hittar du sikten att vara mycket begränsad, medan i tropiska klimat, kan du se solen från över 100ft ner!
  • Djup - Sportdykare bör inte dyka under 130ft utan avancerad utbildning och utrustning. Ju djupare man dyker, desto högre risk för personskada. När du går djupare, kan mindre ljus tränga igenom vattnet och havet blir mörkare. Dessutom, ju djupare du går, risken ökar för att få tryckfallssjuka. Dessa villkor kan vara mycket stressande för en början dykare. Vi rekommenderar att du dyker inte djupare än 60ft tills du blir mer bekväm med dykning situationer. Dessutom, på grund av kompression av luft på djupet, använder du en större andel av luft med varje andetag, vilket minskar din totala dyktid.
  • Temperatur - Dykare bär ofta våtdräkter för att skydda sig mot kylan. I de flesta delar av havet, det finns en temperatur lucka där en ändring av djupet av en fot, kan det finnas en 10 graders sänkning av temperaturen, kallas detta en termoklin. Under vissa omständigheter, i tropiska klimat behöver du bara en baddräkt.
  • Vattenförhållanden - Surf och aktuella är de grundläggande sjöförhållanden du behöver veta. Strömmar kan vara mycket starka i vissa områden och kan bära en dykare bort. Även många populära dykplatser har mycket starka aktuella områden som är lämpliga endast för erfarna dykare. Se till att du vet hur stark och i vilken riktning strömmen flyter. Strömmen kan också vara en del av upplevelsen, en "drift dive" är ett dyk som är utformad för att ha dig bäras av den nuvarande. En båt ska vara närvarande och skepparen kommer att följa dig på ytan genom att titta för beläggningsarbeten bubblor. Surf kan påverka båten och hur säkert det är att få in och ut i vattnet.
  • Wildlife - Observation lokala djurlivet kan vara den mest givande erfarenheten av en undervattens dyk, men det kan också vara ganska farligt. Varje geografisk plats på jorden har sina egna unika arter. Du bör känna till grundläggande fisk och växtliv du kan stöta på och om det finns några försiktighetsåtgärder för att hantera alla. Nästan alla av dem är ofarliga och är mer rädd för dig än du är för dem.
 2. 2
  Gör din hemläxa. Grundlig forskning behövs för att välja den bästa platsen för dig. Medan objektiv forskning som diagram och diagram kan vara till hjälp, det finns inget substitut för professionell rådgivning och erfarenhet. Någon plats med bra dykning har en eller flera Dyk butiker. Dessa lokala proffs vet de platser och faror bättre än någon annan. Alltid söka lokala råd inklusive information om strömmar, tidvatten, synlighet, djup och faror. Innan du går, bör du veta det lokala vädret. Några viktiga frågor att veta är "Är det storm regelbundet?" eller "Hur fort stormar uppstår i detta läge?" På din första dyk är det bättre att gå med en Dyk operatör. De har dove området hundratals gånger och kommer att veta vilka webbplatser som är bäst för nybörjare. Se till dive master vet att det är ditt första dyk. Då kan han hålla ett öga på dig och erbjuda någon hjälp om du behöver det. Före dyket kommer dive master (eller bör) berätta var du går in i förhållande till den plats där du kommer att gå, hur länge du kommer att vara under, vad max djup blir, signalerar vad du kommer att använda, vad du gör om du behöver lämna dyk tidigt, vilka webbplatser du kommer att se och hur länge ett säkerhetsstopp du gör (det bör vara minst 3 minuter). Så lyssna upp och ställa några frågor nu.
 3. 3
  Förbered lämplig växel. Välja och säkerställa ett väl fungerande av dykutrustning för vattenförhållandena är avgörande för framgång och säkerheten av ett dyk:
  • Den våtdräkt - Tjockleken på våtdräkt du använder bör vara beroende av temperaturen i vattnet. Markeringar kan inkludera 3mm, 5mm, eller 7mm tjocklekar. Ju kallare vattnet, desto tjockare materialet på din våtdräkt bör vara. Detsamma är sant för hoodie, handskar och tossor. Den våtdräkt ger inte bara kallt vatten skydd, men också skydd mot stick-och skrubbsår från undervattens djur eller andra döda ting. Var noga med att välja en neopren kostym som passar dig bra och ger gott om flexibilitet, eftersom en felaktig passform kan orsaka komfort och frågor rörlighet.
   • Eller swimfins - Köp fenor med breda kanaler, som dykare kräver dessa att övervinna vattenmotståndet med mer utrustning, och att generellt resa mer effektivt. De vanligaste fenor innehåller en rem som passar tätt ovanför hälen, men i lite varmt vatten förhållanden, kommer en sko kapslingstyp fin vara riklig. Skillnaden mellan en full-fot och öppen häl fin kan vara drastisk - så var beredd med vad du väljer.
  • Avvägningsvästar enhet (BCD) - Denna utrustning gör det möjligt för dykaren att uppnå neutral flytkraft under vattnet samt ger stöd i stigande eller fallande. Säkerställ korrekt drift av BC före varje dyk, eftersom detta är en primär del av säkerhetsutrustning.
  • Viktbälte - Dessa kommer att motverka den totala flytkraft av dykutrustning. Välj ett viktbälte baserat på flytkraft både utrustningen och själv, som bör fastställas innan ett dyk. Se till att vikterna på bältet är säkra och att de släpper på nylonbälte inte fastnat. Vissa nyare BCDs har integrerat vikt system. Kom alltid ihåg när du bär vikt, vare sig ett bälte eller integreras i en BC, att du behöver en en hand release - nästan alltid en höger release. Före varje dyk, se till att du kan lossa bältet enkelt med din högra hand.
  • Scuba tankar, eller dykflaskor - Välj en tank anpassad till din Dyk planen. För kortare dyk i varmt vatten med god sikt, oftast endast en aluminium tank fylld till 80 kubikfot luft kommer att vara lämpliga. Vissa dykare föredrar ståltankar som flytkraft mellan full och tom tank varierar mindre än en aluminium tank, men väger mer. Specialiserade dyk kan kräva två tankar, high-ISKA tankar, eller Nitrox, men dessa är mer inriktad mot avancerade dykare.
  • Regulator - vara utformade för att släppa ut luften ur tankarna på ett kontrollerat sätt. Se till att din har blivit servad ordentligt. Kom ihåg - regulatorer är utformade, om de misslyckas, misslyckas öppen, vilket orsakar en hel del luft att komma ut. Du kan andas som - kommer du inte bara bli avskurna. Om detta inträffar ytan så fort och säkert som möjligt.
  • Mask och snorkel - Var noga med att använda en mask som har härdats för tryck och innehåller en näsa hölje. Se till att masken passar ordentligt och är vattentät till ditt ansikte. En avluftningsventil på snorkel är ett välkommet inslag.
  • Kniv eller sax - Även frivillig, bör du bära en kniv eller sax i händelse av hakar i fiskenät under vattnet. Knivar kan vara praktiskt för andra ändamål, till exempel nyfikna stenar, medan saxar är mer effektiva för att skära fiskelina.
 4. 4
  Gör en sista kontroll. När du har förberett all din utrustning, måste du förbereda nu själv. Säkerställa korrekt hydrering är ett viktigt steg för dykning säkerhet, eftersom uttorkning kan vara skadligt för din undervattens hälsa. Också hålla en positiv attityd och ett öppet sinne i fall problem uppstår under dykning. Mest av allt, få inte panik om något går fel!
 5. 5
  Bestäm hur du ska komma in i vattnet. Det finns vanligtvis två sätt att skriva in i vattnet för ett dyk: från en båt (jättekliv eller rulla i vattnet) eller helt enkelt genom att gå in från stranden. Om du går in från stranden, se till att du känner till de lokala sandbankar och / eller någon korall eller klippformationer i närheten av din plats. Om du går in från en båt, kan du rulla i baklänges från sidan, eller hoppa i från den bakre delen av båten. Kom ihåg att vara försiktig när du sänker ankaret eftersom du inte vill skada koraller eller har det trassla i ett skeppsbrott.

Tips

 • Alltid ha en beredskapsplan - vad händer om en person saknas? Var är O2? Var ligger närmaste sjukhus? Vilka är akuta kontakter?
 • Alltid dyka med en kompetent kompis.
 • Du bör känna till grundläggande första hjälpen.
 • Alltid ha en Dyk plan och följa den.
 • Alltid vara säker på att flyga den röda och vit randig dykarens flagg eller den internationella blåvita Alpha flaggan under dykning. Ta det ner när alla är ute på vattnet.
 • Ha en fysisk gjort innan du planerar dykning och se till att din hälsa är bra för dykning. Ju bättre din hälsa och kondition, desto lättare dykning för dig.

Varningar

 • Din certifiering kortet endast tillåter dig att dyka i områden som liknar dina kassor. Innan du dyka okända platser prata med en lokal dykare. De kommer gärna att berätta om lokala regler, villkor och ge råd.
 • Trots det roliga och spännande scuba, kan denna sport vara farligt utan lämplig utbildning och kunskap om öppet vatten. Det är viktigt att notera att innan du försöker någon form av öppet vatten dyk, bör du väl ska certifieras och bör inte försöka ett dyk utan instruktion.
 • Vissa arter bör ändå undvikas, såsom havet ormar, som har en mycket dödlig gift. Växter kan också vara farliga, eftersom de kan skära genom våtdräkt materialet mycket lätt. Blödning i havet kan locka andra organismer som lever i växter och koraller, liksom ålar och andra rovdjur.
 • Aldrig i vattnet nära en brygga eller pir.
 • Hitta en kompis. Dyk aldrig ensam!
 • När man kommer upp, se till att du gör en 3 minuters säkerhetsstopp på 15 fot. Du ska aldrig stiga snabbare än 30 meter per minut. Hastigheten små bubblor stiger till ytan är ett bra sätt att bedöma en säker hastighet.
 • Efter ett dyk, flyger inte under minst 24 timmar, även i ett flygplan utrustat med tryckkabin. Underlåtenhet att följa detta kan resultera i tryckfallssjuka eller vad många känner som "bojarna." Denna tidsram är inte 100% korrekt, men endast en ungefärlig nummer att hålla sig till, och kan variera beroende på den kvarvarande kväve i blodet. Den bästa metoden är att förespråka en "better safe than sorry" attityd.
 • Aldrig hålla andan när dykning, andas normalt för att undvika hyperventilering eller yrsel. Man håller andan, medan stigande, kan resultera i lungan under expansion som kan leda till allvarliga skador eller dödsfall.
 • Aldrig bortse smärta eller obehag. Om du inte mår, inte dyka, eller avbryta ett dyk om du har svåra obehag.
 • Om du dyker i haj-angripet vatten och upprätthålla ett sår som blöder, lämna vattnet och bandage det så snart som möjligt, och uppsöka läkare beroende på svårighetsgrad.