Wke

Hur man gör det mesta av din lärstil


Du lärde dig allt du vet på tre olika sätt: genom dina ögon, dina öron eller genom att göra / röra / provsmakning. Du lär förmodligen bäst genom en eller två av dessa sätt, gör du en visuell, auditiv eller kinestetiska inlärare. Ta reda på vilken är din lärstil kan hjälpa dig att använda det till din fördel att spela på dina styrkor.

Steg

Hur man gör det mesta av din lärstil. Läs läroboken (eller dina anteckningar).
Hur man gör det mesta av din lärstil. Läs läroboken (eller dina anteckningar).
 1. 1
  Hitta din stil. Vill du lära dig en låt genom att lyssna på den, genom att läsa texter / noter eller genom att spela / sjunga den? Experimentera med alla tre.
  • Om du verkligen inte säker, Google ett "lärstil quiz".

Visuella elever

 1. 1
  Läs läroboken (eller dina anteckningar). Markera de viktigaste orden.
 2. 2
  Rita massor av diagram, om möjligt på en stor bit av affischen styrelse. Länk koncept med pilar.
 3. 3
  Använd färger för att markera liknande begrepp. Till exempel i historien använda olika färger för ekonomiska, sociala och politiska händelser.
 4. 4
  Titta på videoklipp om ämnet.
 5. 5
  Gör flashkort.
 6. 6
  Att lära ordförråd ord (för ett främmande språk klass), skriva substantiv ner på post-it ™ anteckningar och sedan hålla dem på motsvarande objekt så att du ser dem hela dagen. Om det inte går, göra en ritning och sedan hålla den Post-It på det. Att granska, un-stick all post-its ™ och försöka placera dem igen korrekt.

Auditiva inlärare

 1. 1
  Var extra uppmärksam i klassen vad läraren säger. Gör en insats, det ska betala.
 2. 2
  Läs högt ur boken. Tape själv.
 3. 3
  Filmer hjälpa dig också.
 4. 4
  För ett främmande språk, tejpa själv läser ordförråd ord. Ring en vän och ha en konversation på det språket.

Kinestetiska elever

 1. 1
  Ta anteckningar under klass.
 2. 2
  Gör något-något-med texten förutom att bara läsa den. Ta anteckningar, kopiera viktiga meningar, läsa högt, oavsett.
 3. 3
  Om din skola har ett labb finns, använd den.
 4. 4
  För historien, placera actionfigurer på en karta och flytta runt dem därefter.
 5. 5
  För ett främmande språk, agera ut / Rör / smaka ordförråd ord. Steg ett litet spel med några vänner som använder dessa objekt / åtgärder.
 6. 6
  Agera ut (rollspel)! De mest uppenbara ämnen som kan studeras på detta sätt är historia och litteratur, men med lite fantasi kan du agera ut något. Skaffa ett par vänner, vara ledare för första världskriget, de organ i andningsorganen, eller de delar av en atom.
 7. 7
  När man studerar hemma, försök att läsa och repetera anteckningar medan på en motionscykel, eller någon annan träning maskin, om du är lycklig nog att äga en. Du kan även enkelt köpa en exersise bollen att studsa på. Det är ett sätt att göra flera saker samtidigt, och hålla din hjärna att gå!

Tips

 • Det absolut bästa sättet för alla att lära sig något är att testa dig själv på det. 60 minuter för att studera materialet är inte lika bra som 20 minuter av studier och 40 minuter för testning. Flash kort (med namnet på konceptet på ena sidan och dess definition på andra sidan) är det bästa sättet att göra detta.
 • Bli bättre på att lära sig ett sätt betyder inte att du inte kan använda de andra två sätt. Kombinera alla tre för bästa resultat.