Wke

Hur man gör en att göra-lista

Vill du göra en Att göra-lista för ditt barn, make, eller ens själv? Läs den här artikeln för att ta reda på hur!

Steg

Hur man gör en att göra-lista. Tänk på allt du / de behöver göra.
Hur man gör en att göra-lista. Tänk på allt du / de behöver göra.
 1. 1
  Tänk på allt du / de behöver göra. Ange det tydligt, och använda korrekt engelska. Istället för att skriva "livsmedelsbutik," skriver "Gå till mataffären för att köpa lite mer Chunky grädde Monkey is"
 2. 2
  Använd bra handstil. Om de inte kan läsa det, vad är poängen?
 3. 3
  Gör det märks. Skriv i ljusa färger eller lägga den i en märkbar plats, eftersom de inte skulle göra det om de inte kan se det!
 4. 4
  Sätt ett datum eller dag på det. Det hjälper en hel del om de vet när man gör det med, så de kan känna inför sitt schema.
 5. 5
  Organisera listan för att få det gjort snabbt. Om det är en önskelista, gruppera objekt efter butik eller köpcentrum. Sedan organisera det att minimera reseavståndet mellan stoppen. Du kan spara timmar genom att planera ordentligt.
 6. 6
  Prioritera de viktigaste sakerna först. Om det är en reparation lista (runt huset), lägg de viktigaste problemen först. Om det är en stor lista, dela upp den i hanterbara eller inkrementell en helg eller en dag projekt.

Tips

 • Det kan hjälpa om du numrera dem eller sätta kulor bredvid dem.
 • Det kan hjälpa om du lägger några tider som: från 12:30 till 01:00 --- tvätta hunden.
 • Försök att skriva en att göra-lista på ett datorprogram, t.ex. Ever-Anm. Så att du kan synkronisera din lista på alla dina enheter (stationära och bärbara datorer, tabletter etc.), och du kan enkelt redigera den.
 • Bryt större projekt i små steg. Till exempel, istället för "Plan semester," uppgifterna kunde vara "Ring resebyrå," "Plocka upp broschyrer," "Köp biljetter", "Ring Jodi att mata hunden," etc.
 • Försök att skriva din lista i en ljus, neon färg. Folk kommer ihåg saker när den är skriven i en ljus färg, speciellt gul.

Varningar

 • Lägg inte mer än 7 högprioriterade objekt på din lista för varje dag. Ingen kan göra mer än så, kommer du bara bli avskräckt. Om du har mer än 7 högprioriterade objekt, dela upp dem under två eller flera dagar. Att göra listor är tänkta att bidra till att lindra stress, inte orsaka mer.

Saker du behöver

 • Papper
 • Pencil / penna
 • Vissa sysslor eller ärenden att göra