Wke

Hur man gör en crossover i basket

Den crossover är en viktig övergång till någon basketspelare. Även om bara vakterna behöver det mest, att veta om det är alltid en bonus. Du bör ha det i din arsenal. För att uppnå en crossover, gör du en fint kan lura en försvarare till att begå sin drivkraft i den riktningen, och sedan göra ett utfall för fritt utrymme. Enklare uttryckt, övertala försvarare att gå en väg, som du går den andra. Flytten är också känd som en "anklebreaker". Denna guide tar dig genom stegen för att göra en bra crossover. Eftersom flytten kräver en god balans, kondition och praktik, resten är upp till dig.

Steg

Hur man gör en crossover i basket. Paus här och fokusera på din dribblingar samtidigt hålla din D i schack.
Hur man gör en crossover i basket. Paus här och fokusera på din dribblingar samtidigt hålla din D i schack.
 1. 1
  Dribbla bollen i ditt starkaste handen när du närmar försvararen.
 2. 2
  Paus här och fokusera på din dribblingar samtidigt hålla din D i schack.
 3. 3
  Skjut bollen till sidan du är dribblingar det och om din försvarare flyttar med dig, snabbt studsa den i den andra riktningen och gå mot nätet innan D ifatt. Försök att springa framför D, så att när han jagar dig, om spelaren går till bollen, det är en foul.
 4. 4
  Ett bra sätt att veta om din biter är om deras balans förskjuts (i. E. Om han böjer höger, gå vänster FAST... och vice versa).
 5. 5
  För detta drag för att vara effektiv, måste det göras med fart och kontroll.
 6. 6
  En variant är att studsa bollen hårt och hoppa lite i en riktning och när D förskjuter sin vikt, gå snabbt i den andra riktningen.
 7. 7
  Försök att hålla ögonen låsta på din försvarare mittsektion. Ibland ögonen kan glida och du kommer att fokusera på det istället. Aldrig tappa koncentrationen på din försvarare när du närmar dig.
 8. 8
  När dribbling / passage över ser inte på bollen.
 9. 9
  Kom ihåg: Du styr där bollen går.
 10. 10
  Pump falska som försvarare bites attackera korgen hårt, även pivot vrid och vänd leta efter ett öppet sätt att köra.
 11. 11
  När du kör pumpen falska igen, när försvararen hoppar skjuta bollen, eller när du kör bara använda din 45 tums vertikal och dunk på honom!

Tips

 • Kom ihåg att lågt din axel så att du ser uppriktig och din motståndare faller med din falska.
 • När man vänjer sig detta försök passa bollen genom benen och ibland bakom din rygg.
 • Gå till domstol
 • Kom alltid ihåg att stretcha innan du spelar och tränar varje dag eller varannan dag
 • Öva - Om du kan tänka dig att göra det i ditt huvud, det är bra. Men Michael Jordan inte bara föreställa sig gör slam dunkar, gjorde han?
 • Om du studsar bollen strax under knäna finns det mindre chans att kulan som stulits från dig
 • Om du kan, köpa en "Anklebreakers" tape / DVD och se den flera gånger för att till fullo förstå mekaniken i detta drag.
 • Titta Allen Iverson, Asa Havyarimana, Rajon Rondo, Chris Paul, Kyrie Irving, Tim Hardaway, John Wall, Baron Davis, Deron Williams, Derick Rose och Tony Parker att se en bra crossover.
 • Försöker så många förfalskningar att gärningsmannen bett: när han får obalans gå hårt mot nästa, men om vinster tillbaka balansen fake gå vägen han inte obalanserat på och sedan gå vägen han obalanserad on.MF

Varningar

 • I ett spel situation med adrenalin att pumpa, kan du skada potentiellt oförsiktiga försvarare vrist. Jag har sett det hända. Det är en sak av skönhet (Beroende vilket lag du hejar på, det är).
 • Få tillräckligt med sömn innan en match, rensa ditt sinne och fokus.
 • Se till att dina skor är bundna.
 • Om du inte är fullt medvetna, kan försvararen stjäla bollen.