Wke

Hur man gör en flip varv (freestyle)

Flip varv används främst under freestyle stroke som också ibland kallas genomsökningen stroke. Flip svängar kan även användas under den bakre slaget som använder en något annorlunda flip-sväng teknik. Denna Googles webbsida beskriver hur man utför en flip sväng under freestyle stroke när du närmar väggen i poolen för ditt körfält. Målet med flip varv och skjuta ut från väggen är att överföra energi och drivkraft du har byggt upp i en riktning så att både få en ny inriktning i motsatt riktning. Detta gör att varvet simning och konkurrenskraftig simning som ska utföras så effektivt och snabbt som möjligt med minimal förlust av energi och fart. Detta är ett måste-vet trick för simmare. Ha roligt gör det!

Steg

Hur man gör en flip varv (freestyle). Se till att dina glasögon är säkra och få i poolen.
Hur man gör en flip varv (freestyle). Se till att dina glasögon är säkra och få i poolen.
 1. 1
  Se till att dina glasögon är säkra och få i poolen.
 2. 2
  Starta simning freestyle (aka crawl)
 3. 3
  När du är cirka 5 meter från väggen, sparka benen hårdare. Detta kommer att göra tumlande lättare.
 4. 4
  Se till att du har tillräckligt med luft för att gå för en torktumlare. Men ta inte ett andetag precis innan en torktumlare som avbryter din stroke och sakta ner dig.
 5. 5
  Simma upp på väggen tills du tror att du är tillräckligt nära. Detta kan vara svårt att bedöma eftersom det beror på längden på benen.
 6. 6
  Följ det senaste slaget av din arm över. När armen kommer in i vattnet, stoppa huvudet i och hålla sparka benen för att driva dig över. Som ni tumla, andas ut hårt genom näsan för att förhindra vatten att komma upp det.
 7. 7
  Du kommer att hitta dig själv på ryggen under vattnet. Det snabbaste sättet att få bort muren är att skjuta ifrån på rygg under vattnet, snarare än att vrida på din front och sedan trycka av. Placera båda fötterna stadigt på väggen och skjut bort hårda vattnet och slå på din front innan du ytan eller göra någon sparkar.
 8. 8
  Simma runt fem meter under vattnet med hjälp av fjärilskick i streamline ställning, innan ytan och återuppta freestyle.

Tips

 • En viktig nyckel till att ha en bra flip sväng är att veta exakt när man ska börja luckan, dvs hur långt ifrån väggen ska vi börja luckan. Om avståndet är avstängd, kommer resten av flip turn lida.
 • När du blir bra på flip varv, blir det som att cykla. Det händer bara naturligt. Minimal tänkande krävs. Din kropp bara naturligt reagerar. Funderar krävs alltid, men när observerar exakt när att starta flip-sväng så att du har den perfekta avståndet mellan toppen av huvudet och väggen. Att vara utanför bara några inches kan göra skillnaden mellan en bra flip sväng och en dålig.
 • Använd dina höften eller skinkan som pivot punkt för luckan. När benen kommer över, bör de vara lätt böjda vid knäna men poängen rotation bör vara från höfterna och skinkorna området.
 • När ditt huvud bryter vattenytan, upprätthålla goda fri stil andning vanor så att den sida av ansiktet är minimalt ur vattnet... men... det finns stora möjligheter att ta en stor fläkt.
 • Vända ca 3 meter från väggen ger också fördelar av effektivitet och snabbhet eftersom du vidrör väggen med fötterna och inte händerna. Din torso behöver inte gå hela vägen till väggen... bara fötterna.
 • Att få bra på flip varv kräver övning. När du lär dig hur man gör det, kommer du att ha en enorm fördel i simning varv eller konkurrenskraftig simning.
 • Samtidigt glider genom vattnet, koncentrera sig på att hålla kroppen i så mycket av en hydrodynamisk form som möjligt, vilket innebär att så mycket vatten motstånd som möjligt. Visualisera en delfin glidning genom vattnet vid denna punkt.
 • En väl genomförd flip tur kan lätt orsaka en liter vatten för att få splashed ur poolen varje gång. Över tiden, kommer någon att behöva lägga mer vatten till poolen. En ansenlig skvätt vatten över kanten av poolen tillsammans med en "woosh" ljud... kombinerat med fin flytande rörelse... är en klar indikation på att en simmare utför en enastående flip sväng.
 • Eftersom flip varv kräver ditt huvud för att vara under vatten i flera sekunder, kommer du att ha mindre möjlighet att andas djupt medan du simmar. Detta innebär att du kommer att få mer av en anaerob arbete-ut och, som ett resultat, kommer du vill maximera mängden luft du får när du andas.
 • Många simmare använder en plats på botten av poolen (t.ex. slutet av filmarkering målade på botten av poolen) att bedöma när de ska börja sin flip sväng. Vissa kan börja precis i slutet av filmarkering, vissa några inches efter, vissa några inches innan. Det beror på hur länge benen är, hur snabbt du simmar, och hur samordnas och snabb du är när du gör din flip.
 • En riktigt trevlig push-off från väggen är nyckeln till att maximera den efterföljande undervattens glid.
 • Flip varv hjälper också till att få benen och magen mer i simning ansträngning. Utan flip varv, är armarna utför ca 80% till 85% av simning ansträngning och benen bara utför 15% till 20%. Med flip varv, men benen blir mer delaktiga på grund av den starka push-offs från väggen, vilket resulterar i armarna nu gör ca 70% av simning ansträngning och benen gör ca 30%. Detta hjälper till att balansera arbetet mellan dina armar, ben och mage och får dina ben och buk mer involverade i arbetet ut.
 • Du bör veta hur man gör en kullerbytta i vattnet.
 • För genomgående bra flip-svängar, bör du bära skyddsglasögon så att du tydligt kan se din markör pekar på botten av poolen samt uppgifter om den annalkande väggen.
 • Efter den inledande luckan och kontakt med väggen med fötterna, är den svåra delen över. Senare push-off och glidning är de roligaste delarna där fördelarna med effektivitet och snabbhet blir uppenbara.
 • Skyddsglasögon bör bäras tämligen tätt för att förhindra glidning och vatten sipprar in när man trycker av och glider under vatten.

Varningar

 • Du ska inte vända alltför nära väggen, eftersom det kommer att sakta ner dig och tvinga dig att göra en snäv flip.
 • Gör Flip inte för långt ut heller!
 • När du simmar med ansiktet nedåt, alltid leta efter väggen kommer upp. Om du inte är på utkik, kan du simma enkelt in i väggen med huvudet först.
 • När du simmar med ansiktet nedåt, se till att du får tillräckligt med luft för att göra flip varv så att du inte kommer att ta slut.
 • Om du inte är en erfaren simmare, se till att det finns en livräddare i tjänst.
 • Om du är benägna att få vatten i näsan, blåsa luft ur näsan medan du flippa.
 • När först lära sig hur man gör flip varv, var försiktig så att dina fötter inte floppar över och landa på kanten av poolen. Många simmare uppleva detta när först lära sig hur man gör flip svängar. Det kan vara ganska smärtsamt.
 • Kontrollera att det finns ingen som simmar bakom dig innan du vänder, eller du kommer att krascha in i dem när du skjuter ifrån väggen
 • För att tydligt se muren, se till att du har glasögon på.

Saker du behöver

 • En pool
 • En baddräkt
 • Ett par glasögon