Wke

Hur man gör fnöske för en brand

Att hitta bra fnöske är ett av de viktigaste stegen i byggandet av en brand eftersom dessa små bitar av vegetabiliskt eller mineraliskt material som används för att först starta en brand.

Steg

Hur man gör fnöske för en brand. Identifiera och samla in material.
Hur man gör fnöske för en brand. Identifiera och samla in material.
 1. 1
  Identifiera och samla in material. Fnöske måste vara torrt, brännbart, och säkert att antändas.
 2. 2
  Cattails / bullrushes. Som kaveldun är vanligt i hela Europa och Europa, är detta en utbredd källa. Dessa finns nära träsk, dammar och andra områden med fortfarande långsamma vatten. För att extrahera den, gå på hösten till ett område där kaveldun växa och hitta en brun korv formade objekt på kaveldun. Ta detta bort och bryter upp den, och saker inuti är stor fnöske.
 3. 3
  Bark. Finns gott om i skogarna, och tenderar att vara relativt torr även i vått eller snöigt väder. Var noga med att bryta barken i så många långa, tunna bitar som möjligt för att öka området som kan antändas. Var säker på att det är torrt och inte "punkigt" eller ruttna.
 4. 4
  Paper. En hoprullad tidning, täcka av en pocketbok roman, eller vad finns i din utrustning kommer att hjälpa fnöske en brand. Använd inte din karta.
 5. 5
  Stålull. Den stålull du använder för att skura dina krukor kan vara utmärkt fnöske. Ja, det är brandfarligt!
 6. 6
  Andra vegetabiliska material. I en nypa, kan nästan alla torra växtmaterial används som fnöske. Detta inkluderar torrt gräs, torra barr, bomullstyg, eller naturligt garn eller rep. Dessa kan inte vara det mest önskvärda, men värt ett försök i en nödsituation.
 7. 7
  Ludd eller strimla material. Detta kommer att göra det lättare för lågan att få tillgång till de mest området av brännbart material.

Tips

 • Välj fryspåsar årskurs ziplock - de är tjockare än påsar smörgås ziplock. Det är verkligen värt det för att hålla din fnöske torr.
 • Stålull kan endast tändas med hjälp av ett batteri - men bara använda denna metod i en nödsituation och med en förståelse för elektronik.
 • Magnesium är antändbar, och i vissa utomhus leverans butiker erbjuder block som kan användas för detta ändamål.
 • Övriga lätt att hitta containrar fnöske lagring: gamla hosta-drop lådor, små snack-sized mat förvaringskärl, Resetandborste containrar.
 • Håll din fnöske torr. Bra fnöske kan rädda ditt liv i vildmarken, särskilt i vått väder. När du har ett bra utbud av fnöske, fäst den i en vattentät behållare, t.ex. en zip-top väska, eller liten låda.

Varningar

 • När hantera eld, bör du vara försiktig för att undvika olyckor eller skador.
 • Alltid tenderar bränder ansvarsfullt, och som ordinerats av myndigheterna, på alla offentliga länder.