Wke

Hur man håller sig lugn under tuffa tider

Vi har alla gått igenom tider då vi har velat antingen panik eller helt galen över något eller någon, som är roten av ett totalt sammanbrott. Denna artikel kommer att visa dig hur man håller kontroll under dessa svåra tider.

Steg

Hur man håller sig lugn under tuffa tider. Hitta en lugn plats bort från alla, om du känner att det skulle vara bra att ha en vän eller andra med dig.
Hur man håller sig lugn under tuffa tider. Hitta en lugn plats bort från alla, om du känner att det skulle vara bra att ha en vän eller andra med dig.
 1. 1
  Hitta en lugn plats bort från alla, om du känner att det skulle vara bra att ha en vän eller andra med dig. Detta ger dig bara en chans att kunna tänka på en lugn plats utan distraktioner eller något där att oroa dig mer.
 2. 2
  Ta några djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen. Det är bäst att försöka sitta ner någonstans medan du gör detta, bara för att hjälpa dig att slappna av. Det kan också hjälpa att räkna till tio medan du gör det. Räkna till tio på ett annat språk är också användbart eftersom det oroar dig mycket mer än att räkna normalt och ger dig något att fokusera på.
 3. 3
  Tänk på saker som gör dig glad, som en lugnande plats, eller ett bra barndomsminne. Meditation kan vara till hjälp här. Visualisera dig själv i din lyckliga plats, där det inte finns någon fara eller hot.
 4. 4
  Hitta något som slappnar du gillar att läsa eller musik. Du kan även dansa till musiken, att släppa stress.
 5. 5
  Om du känner dig redo, åter behandla den situation eller person som gör dig upprörd. Räta ut situationen eller prata med personen så lugnt som möjligt. Ju mer du tar på situationer i detta sätt, desto mindre irrationellt du kommer att reagera på sådana saker.
 6. 6
  Om situationen är verkligen överväldigande, då med en bra gråta kan få dig att må lite bättre. Se till att du inte alltför ryckas men, ibland kan bara göra dig mer känslomässig, eller gör du panik mer.

Tips

 • Försök att inte tänka på situationen för en kort tid. Lyssna på musik, dansa eller göra något som gör dig lycklig.
 • Skrikande och har en dålig attityd kommer sannolikt att göra saker värre.
 • Om du är stressad på grund av ett slagsmål som du hade med någon, ta lite tid att lugna ner dig själv innan du gör något åt ​​det. Distansera dig borta från den personen för en stund, annars kan de bara provocera dig igen.
 • Försök att prata med en vän. De kan ofta erbjuda goda råd, främst därför att de ser din situation ur ett annat perspektiv, och det är ofta vad människor behöver för att lösa svåra situationer.
 • Meditation är ett bra sätt att lugna ner dig.
 • Om du har en ångest problem, ibland är det värt att besöka en läkare om det. Terapi eller mediciner kan hjälpa dig i det långa loppet.
 • Med ångest, är ditt sinne din nyckel. Försök att lugna ditt sinne och kropp genom att göra meditation, vet du hur man kontrollerar det, du är bäst!

Varningar

 • Undvik surra ut på människor. När du har lugnat ner, kommer du ångra antagligen ha gjort det.
 • Se till att någon vet vart du ska, eller om du har en mobiltelefon i handen om en nödsituation råkar inträffa.