Wke

Hur man handskas med hängslen

Är du trött på din tandställning? Önskar du att du aldrig haft dem? Gör inte! Dessa tips hjälper dig på din väg till ett vackert leende! (De kommer att hjälpa i det långa loppet.)

Steg

Hur man handskas med hängslen. Ät frukt med C-vitamin, eftersom det kommer att hjälpa ditt tandkött.
Hur man handskas med hängslen. Ät frukt med C-vitamin, eftersom det kommer att hjälpa ditt tandkött.
 1. 1
  Ge det tid. När du först får din tandställning de kanske inte är vad du förväntade dig eller ville. Men efter ett tag när tänderna börjar flytta kommer du att märka hur bra de ser ut. Det kommer också att vara slags smärtsamt för ungefär en vecka.
 2. 2
  Sluta oroa om hur det ser ut och var inte rädd för. Folk kanske inte ens märker, men de kommer säkert vet att du försöker dölja något. Så blinka dem, vara stolta över dem! Det kommer alla att vara värt det i slutändan. Du kanske också vill be din ortodontist om tydliga parentes.
 3. 3
  Följ reglerna. Det kommer att bli så mycket bättre i det långa loppet! Det kan vara svårt att motstå de smaskiga livsmedel, men tänk på hur kallt det kommer att bli när du äter dessa livsmedel med raka tänder! Här finns saker att inte äta:
  • Gooey chokladkakor
  • Varje karamell eller mycket klibbiga eller chunky jordnötssmör
  • Hårda karameller och nötter
  • Ät majschips försiktigt en i taget.
  • Starbursts eller taffy
  • Gelékonfektyr
  • Tugga inte tuggummi.
  • Ät inte popcorn.
  • Drick inte för mycket läsk eller sockrade drycker
 4. 4
  Ät frukt med C-vitamin, eftersom det kommer att hjälpa ditt tandkött.
 5. 5
  Accessorize dem! Har olika färgband sätta på, var inte rädd för att göra dem till dina egna unika tillbehör.
 6. 6
  Borsta tänderna 3-5 gånger om dagen. Detta är lättare om du har en väska och du kan sätta en resa borste och några av de små prov-storlek tandkrämsförpackningarna i det. Om du inte gillar att borsta eftersom du tänka negativt om det, tänk på hur mycket trevligare dina tänder kommer att se ut när tandställningen lossna om du borstar.
 7. 7
  Ändra ditt sätt att tänka. Vissa människor säger även att de ser heta!
 8. 8
  Var inte rädd för att bära ljusa och djärva läppstift. Livet är för kort för att slösa vara rädd om småsaker.
 9. 9
  Koppla av. Massor av tandläkare varnar inte för att äta varor med en hög mängd socker som glass och läsk, men stressa inte om det för mycket, bara begränsa den. Dock kommer för mycket socker ruttna bort dina tänder.
 10. 10
  Var kräsen om rengöring tänderna. Gunk fångad i dina hängslen ser bara nasty. En god elektrisk tandborste, såsom en Philips Sonicare, kommer att rensa ut det. (Var försiktig om du har eller får klara parentes Dessa är mycket mer ömtåliga än metall sådana..) Och lära sig att tandtråd med hängslen på - din tandhygienist kan visa dig hur. Det är fruktansvärt att spendera all tid, rätade pengar och smärta att få dina tänder bara för att få karies och tandköttsproblem.
 11. 11
  Ignorera dem som håna dig. Ingen ska skratta åt dig. Många kändisar hade tandställning, Tom Cruise hade att möta världen medan han bar hängslen, och ingen bryr sig!
 12. 12
  Koncentrera oss på framtiden. Kom bara ihåg att du är i tandreglering för att göra ditt leende bli ljusare och rakare. De hängslen kommer att lossna en dag och du kommer att visa upp din nya vackra leende!
 13. 13
  Det är inte okej att tugga tuggummi! Det kan bryta fästen och ser hemsk. Förstör inte det vackert leende med klibbiga, äckliga tuggummi eller måste du få allt gjort över. Om du måste tugga tuggummi, se till att den är sockerfri.
 14. 14
  Få inte panik om en tråd bryts! Bara få ett par nagelsaxar och klippa tråden till där det är bekvämt för din mun. Om tråden är skarp, kanske du vill lämna in den med en nagelfil eller använd tandreglering vax. Dessutom, se till att ringa din ortodontist mycket snart. Ett kabelbrott kan öka hur länge du måste bära din tandställning.
 15. 15
  Få en apparat som kallas en "bite plate" eller en fjäril tillsammans med dina hängslen, om din ortodontist rekommenderar det. Det är ungefär som en hållare som hjälper din process att gå snabbare. Aldrig, aldrig, aldrig plocka på det eller spela med en bit plåt, och alltid bära den enligt anvisningarna. Om du inte gör det, kan det ta en hel del längre tid för dina hängslen att lossna.
 16. 16
  I slutet av din behandling kommer du att få en hållare som kommer att hålla dina tänder i sin nya position. Det är viktigt att du bär det! Annars kommer dina tänder att flytta tillbaka till sitt ursprungliga läge.
 17. 17
  Tänk på det som smycken för dina tänder! Få dem i dina favoritfärger!
 18. 18
  Spela upp ögonen för att ta fokus från din mun! Eller visa hur säker du är med dina hängslen (och din soon-to-be strålande leende!) Genom att lägga skimrande läppglans!
 19. 19
  Kom ihåg att varje gång du känner för hängslen inte värt det: Dessa hängslen ger dig en vacker leende med friska, raka tänder, att du kommer att ha för resten av ditt liv.

Tips

 • Kom ihåg att du bara har att stå ut med dem för ett par år, och efteråt kommer du att ha ett vackert leende!
 • Innan du lämnar dina kontroller, kolla med fingret för att se till att dina kablar inte sticker ut på baksidan. Det är inte normalt för din kind att riva på grund av en peta tråd. Om något är peta, kommer din ortodontist vara mer än glada att trimma den och bespara dig smärtan av en upprörd mage.
 • Om de fastnar i ditt tandkött och börja slita på dem, lägga lite vax över den del som är fast i. Din tandläkare kommer att ha någon du kan använda.
 • Kom bara ihåg att en hel del människor har hängslen och du är inte den enda som har att gå igenom dem!
 • Ta massor av bilder så att du kan se tillbaka på din resa med tandställning.
 • Om du spelar flöjt eller något mässing instrument, men särskilt trumpet, spelar skaver på insidan av dina läppar och gör dem ganska ont ett tag. Vanligtvis går dock detta bort när du tränar för en vecka eller två och du kommer att känna dig bra. Försök att undvika att använda vax när du spelar, men eftersom det bara kommer att förlänga den tid det tar att vänja sig vid att spela med hängslen.
 • Ha regelbundna hälsokontroller med din ortodontist.
 • Om du inte vill dra uppmärksamhet till dina hängslen, le med munnen stängd. Snart kommer du att vara bekväm leende och visar dina hängslen! Få dina favoritfärger och du hittar dig själv leende mer.
 • Med Alvedon eller Tylenol ofta minimerar smärtan av hängslen.
 • Dina föräldrar måste betala för det, så du behöver inte vara den som klagar. Var glad allt du behöver göra är att borsta dina tänder och leende!
 • Om du inte kan hantera tandtråd gängverktyg, använd tandtråd som har för trädning redan fäst! Det kallas Super Floss.
 • Försök inte att dra dem med tång. Din mamma kommer bara bli arg och få dig att gå tillbaka för att få dem att sätta på igen. Och din ortodontist kommer att föra i ropet.
 • Låt inte folk göra narr, de är bara avundsjuk att du kommer att ha en underbar nytt leende!
 • Om du inte redan har gett en av din ortodontist, köpa en liten pick borste för att rengöra mellan tandställningen. Det gör det lättare att få bitar av mat från mellan dig hängslen.
 • Om du fick också en bit plåt (som en hållare) från din ortodontist, se till att sätta det i fallet medan man äter när i skolan. Du vill inte att det ska gå i papperskorgen och måste gräva igenom sopor för att hitta den.
 • Köp en bortskämd remover kock majs (10€) på www.pamperedchef.biz / cathyjoshull att ta bort säden ur kolven. Sedan äter med en gaffel. Detta bidrar till att minska mängden mat som fastnat i tandställningen.
 • Oroa dig inte om det! Det kommer att vara så värt det i slutet! Se bara till att du borstar tänderna ordentligt eller tänderna kan få färgade. Bär dina trotjänare också. Visst du kanske inte tala ordentligt (du kan få ett Lisp, men bara om du har vasaller), men det kommer att vara värt det! Om du inte bär det dina tänder kommer att gå tillbaka till innan du fick tandställning! Lycka till!

Varningar

 • Följ vad din ortodontist säger, eftersom detta kan möjligen snabba upp din behandlingstid. Studier visar att korrekt tandborstning och tandtråd kan förkorta tiden med 20%!
 • Försök att borsta så ofta som möjligt. När du får din hängslen tas bort, är det sista du vill ha en linje av förfall där dina hängslen var.
 • Ät inte vad du inte ska, eftersom det finns en risk att få mat fastnat och att behöva bära dina hängslen längre.
 • Varje ortodontist har sin egen uppfattning om tuggummi. Vissa är rädda för att ledningar kommer att bryta, vissa är OK med tuggummi så länge det är sockerfritt, andra har olika åsikter. Fråga din ortodontist vad de ska göra.
 • Om du ska bryta livsmedel regler, vara extra försiktig! Det är alltid bättre att vara säker än ledsen.
 • Tugga eller äta is eller något kallt. Detta är en av de värsta saker du kan göra, speciellt om du har plast-kedjor på dina hängslen.
 • Kontrollera dina tänder efter att ha ätit popcorn, och aldrig äta popcorn kärnor i botten. (De bitar som inte popped hela vägen, vid botten av påsen) De kan bust dina konsoler (och även tänderna!).
 • Inte fiol inte för mycket med dem. Detta skulle kunna få dem att bryta.