Wke

Hur man inkludera husdjur i din återhämtning från depression

Depression är svårt nog med alla råd att ta medicin och att sätta dig själv genom rigorösa terapi behandlingar för att försöka hitta tillbaka till den ljusa sidan. Medan professionell hjälp är en viktig och vital del av behandling av depression, kan din personliga resa för återhämtning från depression få draghjälp genom att hitta egna vägar att hantera utöver de vanliga mekaniken i professionell hjälp. Och ett mycket effektivt sätt för en djurälskare kan vara genom att tillbringa tid med ditt husdjur som ett sätt att lugna, lugna och ny energi själv.

Om du har mild till måttlig depression, kan lägga ett husdjur till din terapi vara en givande källa till stöd. Självklart måste du kunna ta hand om husdjur om du kommer att vara ansvarig för ett husdjur, men även för dem med svårare depression, kan djuren vara en källa till tröst och denna aspekt är också kort utforskas i artikeln.

Steg

Hur man inkludera husdjur i din återhämtning från depression. Söka medicinsk hjälp.
Hur man inkludera husdjur i din återhämtning från depression. Söka medicinsk hjälp.
 1. 1
  Söka medicinsk hjälp. Om du inte redan har talat med en läkare om dina känslor av depression, göra det. Att handskas med enbart är en lång och svår resa, om du inte har tillgång till de resurser och verktyg för en fullständig återhämtning, kan det vara mycket svårare att hantera. Liksom din läkare, är det sannolikt att vara viktigt att ha stöd genom proffs som behandlar depression genom någon form av psykoterapi eller relaterad terapi. Du behöver inte förlita sig helt på deras förslag men professionell rådgivning är en viktig plats att börja.
  • Pet terapi (även kallad djur-assisterad terapi) är ett komplement till godkända professionella metoder för att behandla din depression. Det rekommenderas inte att du använder det som den enda formen av behandling, som med andra former av självhjälp terapi som bibliotherapy och tidskriften skriver, är det inte ett "botemedel" utan ett sätt att underlätta din resa mot total återhämtning.
  • Det är en bra idé att be din läkare om att få ett husdjur om du inte redan äger en. Din läkare kommer att vara i en bra position för att ge råd om lämplighet eller annars är av denna åtgärd.
 2. 2
  Gör ett beslut att ta ditt husdjur som en del av din behandling. Göra ett medvetet val att engagera ditt husdjur som en del av din återhämtning kommer att se till att du fokuserar på fördelarna med PET terapi. Den typ av husdjur förmodligen ingen roll egentligen, så länge som du kan antingen samverka med eller titta på ditt husdjur, men de viktigaste sällskapsdjur som katter och hundar brukar vara ett bra val eftersom du kan faktiskt röra och klappa dem, medan hundar behöver din hjälp att utnyttjas, vilket ger en utmärkt fysisk fördel för en deprimerad person som behöver komma ut mer. Andra husdjur som kan fungera för dig är listade under "Tips".
  • Som en punkt av intresse, har den spinnande katter undersökts och visat sig vara mycket fördelaktigt för människor, särskilt eftersom ljudnivån (vid 25 Hz) råkar jämställa med samma frekvens som hjälper mänskliga sår att läka snabbare!
  • Om du inte har ett husdjur, överväga att få en, men bara om du har tillräckligt för att ta hand om djuret på alla sätt, eller om någon annan i ditt hushåll kan ta hand om djuret om du är indisponibel. Om depressionen har försvagade dig så illa att du inte ens vill komma ur sängen ibland, det är orättvist att inte mata eller utöva ett husdjur som en följd av detta, och det är för mycket lagt press på dig. På den mer positiva sidan dock är djurets behov ska bli mycket anledning att motivera dig att komma ut och om!
 3. 3
  Tillbringa ordinarie tid med ditt husdjur varje dag. Det kan vara vid en viss tid eller när som helst när du känner behov utan syftar till att tillbringa minst en halvtimme varje dag med ditt husdjur eftersom det tar cirka 15 till 30 minuter av tiden spenderas med ett husdjur för fysiska fördelar såsom sänkt nivåer och ökade serotonin sparka i.
 4. 4
  Prata med ditt husdjur. Vad bättre terapeut än ditt husdjur? Hon kommer att lyssna på dig i all oändlighet, utan dom och med kärleksfulla ögon. Du får slickar, spinner, gnäller, krafsar och inga oönskade förslag eller råd. Prata så mycket du vill, så länge du vill, när du vill. Häll ditt hjärta till ditt husdjur, det är ett bra sätt att få ut allt av ditt system och ändå bli tröstade av att vara vid din sida.
 5. 5
  Övning med ditt husdjur. Oavsett om ditt husdjur behöver träna inomhus eller kan vidtas utanför, kan du träna för och rörelsen och må-bra-kemikalier som produceras av träning kommer att förbättra dina övergripande humör. Ta din hund på en promenad, leka apport med en boll för antingen en hund eller katt, skina ett laserljus runt eller vicka en katt leksak för din katt att fånga eller jaga omkring, eller få din hamster ut och ha henne träning över golv, hålla ett öga på henne.
  • Även om du inte kan gå ditt husdjur, om hon kan tas utanför för en nibble på gräset eller kan gå om när du är ute, överväga att planera aktiviteter kring detta. Du kan trädgården medan din katt sitter omkring, ta fotografier av ditt husdjur eller måla eller rita ditt husdjur när du sitter i trädgården tillsammans.
 6. 6
  Stroke ditt husdjur. Om du har en katt eller en hund, tillbringade tid petting henne hjälper till att lugna dig. Detta kan vara mycket användbart om du börjar uppleva de negativa tankar spiral som kan inträffa ofta med depression. Försök att pressa dig förbi de negativa tankar genom att fokusera på ditt husdjur istället och spendera tid tillsammans, antingen klappa ditt husdjur eller.
  • Om du inte redan har några bra kvalitet sällskapsdjur grooming verktyg, behandla både dig och ditt husdjur till vissa. Den shoppingresa är en bra ursäkt för att gå ut med en känsla av mening och har fina verktyg för trimning kommer att motivera dig att borsta ditt husdjur regelbundet.
 7. 7
  Tillbringa tid med ditt husdjur när du känner dig ensam. Husdjur är en stor källa till befrielse från ensamhet. Samt att prata med dem, kan behovet av att ta hand om dem ökar din känsel ville, användbara och har företaget runt.
 8. 8
  Lugna ner med ditt husdjur. Närhelst något speciellt har upprört eller dräneras dig, leta upp ditt husdjur och bara vara tillsammans. Fokusera på ditt husdjur antingen genom att sitta nära varandra, petting eller titta ditt husdjur kan hjälpa dig att lugna ner och börja tänka om upplevelsen som du har varit med om. Den lugnande effekten av ditt husdjur kan hjälpa dig att bättre beställa dina tankar och påminna dig om att du är älskad, uppskattad och en viktig del av den levande världen.
 9. 9
  Använd ditt husdjur för att inspirera din kreativitet. Även om du inte kan riktigt veta vad ditt husdjur tänker, det är en väldigt mänsklig reaktion att överlagra våra känslor och emotionella överenskommelser på våra husdjur. Detta kan användas för att kreativa fördel när du vill uttrycka dig genom konst, fotografi, skrivande och liknande sysselsättningar. Bilden som visas för detta steg är ett bra exempel på människans införliva sina egna känslor på ett vackert foto av ett husdjur och i liten skala, att hitta något roligt att säga bland de sorgliga känslor.
  • Några av er kreativitet kan riktas mot ditt husdjur. Till exempel sy en hund päls eller tröja, gör kattleksaker, gör ett husdjur säng eller göra sängar för en bur husdjur, skapa sund mat från grunden för ditt husdjur, etc. Dessa kan tyckas små verksamheter, men en viktig del av att övervinna depression är att vara aktiv och engagera dig i att göra saker som distraherar dig från över-tänkande den negativa grejer.
 10. 10
  Njut av ditt husdjur. Ytterst är fördelen med att ha en följeslagare djur sällskap och din ömsesidiga interaktioner. Om att vara runt ditt husdjur får dig att må bra och ökar din känsla av välbefinnande, då du vet att det gynnar dig och i slutändan, mycket av att komma igenom depression handlar om att upptäcka själv vad ökar din känsla av välbefinnande på ett sätt som du kan personligen reproducera för resten av ditt liv. Att vara är något som du kan se fram emot under hela ditt liv, är det något som ni har kontroll och det ger ovärderliga fördelar för dig personligen.
 11. 11
  För dem som inte har ett husdjur eller för vem vårdar ett husdjur skulle vara för mycket för en extra börda, kan djuren utgör fortfarande en del av din återhämtning. Du kan umgås med djur på andra sätt, t.ex. gästande vänner och familj som egna husdjur och ber att tillbringa tid med sina husdjur eller, akvarier och naturreservat och helt enkelt ta sig tid att sitta med dina tankar och samtidigt observera djuren eftersom de spelar, sömn och foder.
  • Du kan fortfarande använda djur för kreativa ändamål även om du inte äger ett husdjur. Hitta bilder av djur på nätet eller i böcker för att inspirera dina kreativa sysselsättningar såsom att skriva, rita, måla och smycketillverkning.
  • Upptäck de betydelser som tillskrivs djuren från ursprungsfolk under århundraden, kan du bli förvånad över hur mycket en del av dessa betydelser resonans med dig och det kan vara bra att välja ett djur som ditt eller som en källa till trygghet du kan rita på i tider av panik eller frustration.
  • Överväg volontärarbete att arbeta med djur på en lokal rescue center, djurpark eller liknande plats. Det finns en dubbel nytta av detta - du kommer att tillbringa tid med djur, men du är också att umgås med människor som bryr sig om djur (ett gemensamt intresse!) Och detta får dig ut ur huset och göra något roligt.
  • Syftar till att få ett husdjur när du inte mår bra igen kan vara en källa till inspiration för att hjälpa dig genom återhämtningen i de mörkaste dagarna. Så även om du inte har en nu, tanken på att få ett husdjur senare kan vara en mycket upplyftande tröst.

Tips

 • Många sällskapsdjur är känsliga för stämningar och kommer att vara lyhörd när du känner dig nere. Denna anslutning kan stärka ditt självförtroende när du inser att ditt husdjur bryr sig om dina känslor. I själva verket kommer många sällskapsdjur försöka erbjuda kärlek och tröst till dig om de känner att du känner dig nere.
 • Kamratskap djur kan vara varierad och inkluderar katter, hundar, fåglar, kaniner, hamstrar, marsvin, råttor och möss, reptiler, hästdjur, små grisar, fisk och mer. Det beror helt på vad du har råd, det utrymme du har och den tid och de resurser som du kan sätta i hand om ditt husdjur.
 • Husdjur kan fungera som ett sätt att öka din sociala exponering för andra människor, i synnerhet andra djurägare. Detta är särskilt fallet med hundar som du ofta träffa andra hundägare deras hundar. Att ha möjlighet att stanna och prata med människor som också älskar hundar kan vara ett sätt att återknyta kontakten med människor med liknande intressen och kan hjälpa till att öka ditt humör och minska din ensamhet.
 • Att ha ett husdjur, särskilt en hund, kan hjälpa till med bipolär sjukdom genom att hålla dig aktiv, att få dig ut och om och ge dig ständiga sällskap.
 • Att ha ett husdjur kan även hjälpa dig att klara av terapi och behandling i sig, speciellt om du är rädd eller behandlingen medför social stigmatisering.

Varningar

 • Ett husdjur är inte en ersättning för medicinsk rådgivning, behandling och terapi. Se till att du får adekvat sjukvård samt även ditt husdjur som en del av din återhämtning.
 • Pet terapi fungerar bara om du är ett husdjur person. Det kommer inte att hjälpa dig om du inte njuta av att vara runt djuren.
 • Köp inte ett husdjur om du är så överväldigad att du är oförmögen att ta hand om dig själv. Du kommer inte att kunna klara av att ha ett husdjur också och din depression kan förvärras. Det är en bra idé att ha en familjemedlem eller någon du kan lita på att göra ett löfte att hjälpa dig med Pet Care bör du falla i en sådan funk du kan inte ta hand om djuret i något skede, husdjur inte ta dagar rabatt från vårdbehövande.
 • Husdjur kan dö i något skede av livet, inte bara i ålderdomen. Om detta är något som kan ge upphov till mer förtvivlan för dig, vara mycket medveten om verkligheten. Dock är ett husdjur som är väl omhändertagna, veterinär-kontrolleras och vid utmärkt hälsa kan utvecklas framgångsrikt under en lång tid.

Saker du behöver

 • Pet
 • Pet Care objekt
 • Pet Care böcker (valfritt)
 • Pet leksaker