Wke

Hur man kan behandla en kraftig solbränna

Vi vet alla hur illa solen är för vår hud, men hur många av oss har "glidit upp" och glömt att använda solskyddskräm? Du har gjort det flera gånger. Sun är skadlig för alla hudtoner och bör undvikas för att förhindra allvarliga skador, inklusive hudcancer.

Om du redan har varit utsatt för solen och har en obehaglig solbränna, kan du vända inte skadan, men här är tips på hur man kan lindra smärtan:

Steg

Hur man kan behandla en kraftig solbränna. Tvätta brända området noggrant med mild tvål och ljummet vatten.
Hur man kan behandla en kraftig solbränna. Tvätta brända området noggrant med mild tvål och ljummet vatten.
 1. 1
  Tvätta brända området noggrant med mild tvål och ljummet vatten. Undvik att gnugga området med en handduk, eftersom detta kommer att främja irritation.
 2. 2
  En metod som hjälper till att lindra smärta är en Noxzema behandling. Använd fingertopparna och försiktigt täcka rodnad område med ett tjockt lager av Noxzema. Låt området lufttorka helt (kan ta upp till 2 timmar). Nästa, skölj noga med ljummet vatten och klappa torrt.
 3. 3
  Applicera kall kompress. Om du inte har en färdig kompress, doppa en handduk i iskallt vatten och tillämpas på solbrända området. Du kan också fylla en plast plastpåse med is och linda in den i en handduk för att skapa en enkel kylklamp. Applicera inte påsen direkt på huden, eftersom det kan fastna och orsaka att bränna för att öppna och lämnar den känslig för infektioner.
 4. 4
  Applicera Aloe vera gel till det drabbade området. En aloe vera gel med lidokain * är det bästa valet, eftersom det kommer att kyla brännskadan och något bedöva det liksom. Lidokain är en extern smärtstillande som kommer hjälpa till att lindra smärtsamma symtom. En bra och prisvärt val är Equate After Sun Aloe Vera Cooling Gel, 5€ för 20 oz.
 5. 5
  Ta en över disk smärtstillande som behövs. Följ alla tillverkarens anvisningar om dosering.
 6. 6
  När huden börjar att skala, är det oerhört viktigt att hålla området rent och återfuktad. Försök att undvika hårda krämer med parfymer, eftersom det kan orsaka mer irritation. En enkel och bra produkt Rosebud Salve. Ja, de saker din mormor används för nariga läppar. Rosebud Salve innehåller vaselin (ett derivat av vaselin) och bivax. Applicera salva generöst till det drabbade området för att lindra smärta och förhindra ytterligare peeling. Använd INTE denna produkt på områden som har blåsor.
 7. 7
  Undvik solen när huden i healing. Ytterligare solexponering kan orsaka ytterligare skador, som kan kräva läkarvård. Om din hud utvecklar blåsor, om förbränningshastigheten är mycket smärtsamt, eller åtföljs av en feber och extrem törst eller utmattning, sök läkarvård omedelbart. Dessa kan vara tecken på ett mer allvarligt medicinskt tillstånd.

Tips

 • Ibland tar det upp till 48 timmar för den fulla omfattningen av solbränna att bli känd. Om symtomen är lindriga, bör dessa tips får du tillbaka på vägen till frisk hud!

Varningar

 • Lidokain är avsedd för utvärtes bruk. Undvik kontakt med ögon, näsa eller mun. Inte att förtäras. Om förtäring eller kontakt med slemhinnor uppstår, vänligen söka omedelbar medicinsk behandling.