Wke

Hur man kan förbättra din syn

Förbättra din syn tar engagemang. Du kan prova dessa tips för att uppnå detta mål.

Steg

Hur man kan förbättra din syn. Läs om hur synen fungerar.
Hur man kan förbättra din syn. Läs om hur synen fungerar.
 1. 1
  Läs om hur synen fungerar. På så sätt kan du förstå vad du gör när du är omskolning din vision. Förbättra din vision är en fråga om att ändra den vanliga sättet du ser och använder dina ögon.
 2. 2
  Få ett öga diagram. Placera den på väggen så att du kan mäta dina framsteg. Du kan oftast hitta en på nätet.
 3. 3
  Gör avslappningsövningar. Placera händerna tillsammans palm palm och gnugga dem tillsammans raskt skapa värme. Placera dem över ögonen och låt dina ögon slappna av. Föreställ dig en avkopplande plats. Låt inte ljuset i. Gör så här när du har tid under dagen, speciellt när du sitter vid datorn.
  • Använd omväxlande varma och kalla kompresser på ögonen dagligen för att hjälpa slappna av dem.
 4. 4
  Behålla fukt. Underhålla den naturliga fuktbalansen i dina ögon är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att hålla dem friska. Torra ögon kan vara kliande, röda och med smärtsamt. Försök att blinka ofta, även när du är fokuserad på att titta på TV eller arbeta på datorn.
 5. 5
  Träna dina ögon. Om du tänker på hur dina muskler arbetar, så du förstår förmodligen att mindre motion de får, desto värre är du. Samma sak gäller för dina ögon. Det finns särskilda övningar du kan göra, som kanske kan hjälpa dig att se bättre.
  • Använd 20/20/20 övning. Var tjugonde minut, fokusera på ett objekt som är minst tjugo meter bort, i tjugo sekunder. Du kommer bli förvånad över hur mycket bättre dina ögon känns.
  • Sätt tummen 5 inches bort från ditt ansikte och fokuserar på det, efter 5 sekunder fokusera på något bakom det. Gör detta i ca 10 gånger och när du har tid.
 6. 6
  Öka öga flexibilitet. Om du någonsin har åtagit sig ett träningsprogram eller spelat en sport, då vet du att flexibilitet är viktigt. Om du inte stretchar, eller om du använder samma muskler om och om igen utan att flytta motsatta muskelgrupper, förlorar du flexibilitet. Om du har ett jobb som kräver att du tillbringar mycket tid att titta på en skärm, se till att du fokuserar på olika objekt med jämna mellanrum, försök att inte hålla ögonen i samma position för länge.
 7. 7
  Sänk ljusstyrkan på datorskärmen. Sänka ljusstyrkan på datorns bildskärm kan hjälpa dina ögon att slappna av. Sänk inte det så mycket att du har svårt att se, och undvik att placera bildskärmen så det finns reflexer.
 8. 8
  Ta regelbundna pauser. Om dina ögon måste fokusera på en uppgift under långa perioder, ta regelbundna pauser. Med en tio minuters paus varje timme kan förebygga ansträngda ögon och ge dina ögon en chans att läka sig själva.
 9. 9
  Minska stressen. Var och en av kroppens system reagerar betona annorlunda. Ögonen är satt under ständig spänning och stress - ju mer TV du tittar, desto mer du stirrar på en datorskärm, och ju mer du spelar spel på din smartphone, desto mer stress du sätter på dina ögon. Gör en insats för att använda naturligt ljus, och ta tid från dina prylar. Du kanske blir förvånad över att finna att du ser och må bättre som följd.
 10. 10
  Få lite sömn. Du kanske har märkt att när du går för lång tid utan tillräcklig sömn, du känner dig trött och huvud-ömmande. Du kanske också har märkt att din syn verkar suddiga och att det nästan gör ont att hålla ögonen öppna. Sömn är viktigt för alla dina kroppsliga funktioner, och få tillräcklig vila kan hjälpa syn förbättring sedan sömn gör överarbetade ögonmusklerna att slappna av helt.
 11. 11
  Skydda dina ögon från UV-strålar. Bära god kvalitet solglasögon som ger UV-skydd, och dina ögon kommer att tacka dig. Otroligt nog, kan du få syn förbättring, och ser bra ut - allt på samma gång!

Nutrition

 1. 1
  "Feed" dina ögon. Precis som resten av kroppen, ögonen behöver bra näring för att fungera väl. Morötter, grönkål, blåbär, aprikoser och andra livsmedel rika på betakaroten är alla bra för dina ögon. Håll dig borta från skräpmat.
 2. 2
  Håll hydrerad. Den genomsnittliga mänskliga kroppen består av ca 60% vatten, ibland mer. Om dina ögon är ofta torr, trött och suddig, prova att öka ditt vattenintag. Dessutom, dricka mycket vatten är viktigt för hela kroppen.
 3. 3
  Prova att ta vitaminer för Vital Vision. Hjälp dina ögon genom att få massor av vitamin A och C, samt lutein & zeaxantin.
  • Glöm inte Omega 3. Omega 3 fettsyror är viktiga näringsämnen som kan hjälpa dig att maximera din hälsa. De flesta människor vet att de är bra för hjärtat - vad många inte inser är att Omega 3 kan hjälpa till att hålla dina näthinnor frisk och stoppa åldersrelaterad syn försämras.
 4. 4
  Ta aminosyror. Aminosyror, särskilt taurin, är avgörande för ögat hälsa. Aminos skydda dina ögon från de fria radikaler som kan orsaka skador över tid - de håller ögonen vävnad friska och förebygga öga försämring.

Tips

 • Försök att undvika att titta på TV eller använda datorn i mörker.
 • Öva varje dag för en månad eller så eller tills du ser förändringar.
 • Ta dig tid att bli medveten om hur du använder dina ögon för att se.
 • Undvik kisa.
 • Var uppmärksam på hur du känner när du ser. Stress kan lägga till synproblem.
 • Att se är mer om att koppla dina ögon.
 • Om du är uppe hela natten och känna någon irritation i ögonen, sedan ta resten. Sätt lite nyklippt gurkskivorna på ögonen.
 • Om din syn inte kan förbättra, är att gå rätt val till ögonläkare. Om du verkligen har problem med din syn, det finns inget annat val än att få glasögon.

Varningar

 • Grundligt undersöka näringsprodukter för att förbättra er hälsa och stödja visionen processen.