Wke

Hur man känner igen och undvika vaginala infektioner

Flytningar kan vara ett pinsamt och obehagligt problem. Ta dig tid att lära sig symtomen på ett problem och lära sig att skilja gott från ont.

Steg

Hur man känner igen och undvika vaginala infektioner. Förstå att slidan är ett självrengörande orgel.
Hur man känner igen och undvika vaginala infektioner. Förstå att slidan är ett självrengörande orgel.
 1. 1
  Förstå att slidan är ett självrengörande orgel. Discharge är en normal funktion av den processen.
 2. 2
  De flesta alla kvinnor har en viss mängd utsläpp som kommer att märkas på deras underkläder under sin livstid.
 3. 3
  En del kvinnor producerar mer utsläpp än andra.
 4. 4
  Ansvarsfrihet är generellt tyngre när man är ung och blir mindre så som du ålder. Många kvinnor när de blir äldre kommer att ha torrhet problem, speciellt under klimakteriet.
 5. 5
  Att hålla underlivet rent och torrt kan minska uppkomsten av infektioner. Alltför frekvent tvättning eller gjort alltför abrasively kan leda till irritation, som sedan kan leda till infektioner.
 6. 6
  Efter toalettbesök, torka framifrån och bakåt, aldrig tillbaka till fronten. Torka från baksidan till framsidan kan föra bakterier från anus till slidan och urinröret, som kan orsaka infektion.
 7. 7
  Om du observerar utsläpp som verkar ovanligt i färg eller struktur, eller utsläpp som visas med lukt eller irritation, se din läkare.

Tips

 • Slutligen förstår att vissa kvinnor har mer utsläpp än andra, är det en helt normal del av att vara kvinna. Om det är fruktansvärt irriterande, byta underkläder ofta, eller bära en ljus trosskydd och ändra det ofta under dagen för att hålla sig torr.
 • Försök att inte bära kläder som är alltför snäv. Det kan orsaka mer värme, fukt och friktion. Detta inkluderar bär en våt baddräkt under lång tid, särskilt under sommaren.
 • Tvätta underkläder med varmt vatten varje gång för att döda bakterier. Du kanske också vill undvika sköljmedel när du tvättar dina underkläder eftersom de kan orsaka allergier eller irritation som kan leda till infektioner.
 • Onormala flytningar kan ha dessa egenskaper: klumpiga vita "cottage cheese" utseende, tunga gulaktigt utseende, gröngul utseende med "fishy" lukt, eller mycket vätska-y. Se en läkare om du har dessa symtom.
 • Håll hydrerad varje dag. Slidan kan bli uttorkad rätt tillsammans med resten av kroppen och detta kan skapa en annan lukt och olika nivåer av utsläpp. Om du blir uttorkad, är du mer mottaglig för en urinvägsinfektion, som kan leda till en svampinfektion, och vice versa.
 • Det är alltid rekommenderas att se en läkare först, speciellt om det är din första infektionen. Det finns många over-the-counter krämer tillgängliga för jäst infektioner. En läkare kommer att ordinera starkare versioner om det behövs, och om din infektion är bakteriell istället för jäst, behöver du ett recept.
 • Vissa kvinnor upplever fler infektioner vid användning av badtunnor, är detta på grund av varmvattentemperaturen och bakterier i vattnet.
 • Om du bär en rem, överväga att byta till vanliga underkläder. Gnugga från ditt anus sprider sig till slidan och kan orsaka bakterieinfektioner. Du kan också överväga en trosskydd som passar en rem som du kan ändra ofta under dagen.
 • Försök bär underkläder med en bomullsfoder. Syntetiska tyger kan irritera naturliga fuktnivåer i slidan. Om det är nödvändigt för att hålla sig torr, ändra dina underkläder under dagen. På natten, sova utan.
 • De flesta kvinnor kommer att uppleva en svampinfektion någon gång i sitt liv, många kommer att uppleva dem ofta. De vanligaste infektionerna är jäst infektioner och lätt behandlas.

Varningar

 • Om du är sexuellt aktiv och misstänker en infektion, kan din partner (s) har en infektion (jäst eller bakterie) att de inte har märkt (mäns symptom kan vara annorlunda än en kvinna). Deras obehandlad infektion kan påverka dig.
 • Alltid se en läkare om du misstänker att någon infektion eller märker förändringar i din normal avslutning. Dessa kan omfatta: en fiskliknande lukt, klåda, sveda eller irritation tillsammans med flytningar. Få behandling tidigt, finns det ingen anledning att förlänga din obehag genom att tänka det kommer bara försvinna ".
 • Överdriven urladdning kan också indikera en STD. Var noga med att få både ett cellprov och blodprov.
 • Och även komma ihåg när du tar en dusch för att använda handen som en handduk så att det inte skulle skada någon infektion som du kan ha.