Wke

Hur man kommer igång hund mushing


Ända titta på TV och se Iditarod race hundspann och tänka "Gee, jag önskar min hundar Bozo och Fido kunde göra det"? De kan. Medan det enda sättet du kommer att kunna köra Iditaroden är om du drastiskt ändra din livsstil (dvs. säga bye-bye till den nya badtunna och hi-def TV och säga hej till hund torrfoder och omsorg), som inte att du inte kan njuta av en ny hobby.

Steg

Hur man kommer igång hund mushing. Få en hund, men bara om du redan vet att du gillar hundspann.
Hur man kommer igång hund mushing. Få en hund, men bara om du redan vet att du gillar hundspann.

Utrustning

 1. 1
  Få en hund, men bara om du redan vet att du gillar hundspann. Får inte en hund bara så det kan dra dig. En hund kommer att kräva omsorg, tålamod, utbildning och pengar. Om du redan vill ha en hund och vill prova detta, skaffa hund idealisk för att dra. Alla ganska stor, snabb hund kommer att göra. Se tipsen nedan för mer information om hur man väljer en hund.
 2. 2
  Köp selar, linjer bogserbåtar, gäng-linjer, ringning och tossor. Köp redskap för dig själv också. Även om du inte kommer att kunna använda den direkt, gå vidare och beställa en skoter. Om du bor i ett mycket kallt, snöiga klimat, köpa en släde. Sök på webben efter och du bör kunna ta det därifrån.
 • Huskies, såsom Alaskan huskies och Huskies Siberian brukar ta naturligt att dra. Pekare och andra jakthundar brukar älska att dra också, och kan vara ett mer praktiskt val i varmare regioner. Professionell racing slädhundar är ofta en blandning av husky och jakthund. Varje hund som trivs med arbetet kan dra, och även mindre hundar kan dra även om du kanske behöver ett större team.

Dra metod

 1. 1
  Låt hunden vänja sig vid selen. Vissa hundar kunde inte bry sig mindre om det är på och som bara gör det lättare. När tillräckligt bekväm, bifoga en bly eller gangline till selen och ett ljus "drag" som en vattenflaska eller dessa tennisskor dina lurviga bunt av glädje förstört på slutet inte hänger i selen. Ta din hund (en i taget kommer förmodligen vara bäst) utanför med en sele och ett koppel fäst sin krage, alltför. De kan bli irriterade av drag i början men kommer att vänja sig snart nog.
 2. 2
  Lär dem kommandon.
  • Samtidigt ha dem dra drag, berätta GEE (uttalas som bokstaven G) när du svänger höger och HAW när du sväng vänster. För hundar som används till krängning, kan detta vara svårt, men du måste släppa tillbaka bakom dem när de drar (gör detta gradvis).
  • De behöver också veta whoa (stopp). Lär dem detta genom att göra dem sluta för dig varje gång på ett tag och belöna dem när de slutar och håller fortfarande.
  • De behöver också veta på-by, där du få dem att gå förbi en distraktion, att behandla dem när de gör.
  • Att lära dem linjeutgång (en annan viktig kommando), säkra deras gangline eller leda till något så det inte kommer att röra sig, och berätta för din hund "line out!" Få dem att gå till slutet av raden och håll den spänd, och belöna dem. De måste kunna göra detta med dig bakom dem.
 3. 3
  Gör dra tyngre och tyngre tills de är lyckligt dra en ljus däck eller motsvarande. Också, blanda upp laggar, låta dem vänja bullriga, tyst, illaluktande, något som är annorlunda och kommer att utsätta dem för olika variabler. Om din hund (s) kan göra alla kommandon tillförlitligt oavsett motstånd, är du redo att gå vidare.

Alternativ att dra metod

 1. 1
  Om du vill kan du ansluta en koppel till hundarna sele, och en till hundens halsband. Liknande längd koppel fungerar bäst. Ta hunden på en promenad, se till att det går ut framför dig och håller spänningen på kopplet hänger i selen. Använd kragen för att påminna hunden att stanna på spåret eller att få bättre kontroll över det när man går förbi en distraktion. Lära hunden kommandon precis som i drag metoden.

Sätt hunden och skoter / släde tillsammans

 1. 1
  Hitch din hund (s) till skotern (eller släde, om du är i en snöig locale). Bär dina armbågsskydd och knäskydd. Om de vänder sig om och tittar på dig som om du är tokig, har jaga dem någon. Barn och makar på cyklar är utmärkta för detta ändamål. Se till att de håller linjen stram och inte köra över dem. Ha alltid en hand (eller fot) på bromsen.

Tips

 • Men din hund (s) i alla åldrar kan börja när som helst, de behöver inte vara valpar Jag har en 6 år gammal Makenzie River Husky och han lärde sig att dra en släde på 4 år.
 • Ta alltid med en förbandslåda med dig. Detta bör omfatta salt (för att framkalla kräkning, bara kasta det i baksidan av sin hals), bandage, något för att stoppa blödningen, och mammas kyssar.
 • Du kanske behöver två eller fler hundar för att dra en släde väldigt långt. En bra regel är att ta den vikt de drar (inklusive dig) och om det är mer än vikten på din hund plus en hundred pounds, du behöver en annan hund.
 • De allra bästa slädhundar kan kosta flera tusen dollar, men det är oftast en god investering om du tänker att vinna tävlingar. Å andra sidan, bra slädhundar som är lite för långsam för racing, är billiga och kan vara mycket begåvad. Några utmärkta fritids draghundar är tillgängliga från räddnings slädhund organisationer som utvärderar dem i sele.
 • Om du får en släde, behöver du även en släde väska, snö krok och definitivt tossor. Bläddra en outfitter s butik eller hemsida för redskap. Det kommer att vara mycket mer praktiskt om du har något sätt att transportera släden och hundarna i en bil eller pick-up truck. Bungee stubin kan vara mycket användbar. Generellt, 3 eller fler hundar fungerar bäst för en släde, överväga att skaffa fler hundar om du gillar kälkåkning.
 • Du måste avvänja din hund (s) av godsaker så beröm är allt de får när de utför kommandot ordentligt. Du kan inte precis sluta och ge din hund en behandling varje gång de går på-by när spände till en skoter.
 • Detta är en bra utgångspunkt. Ett sätt är emot att köpa en hundspann bok. Det finns ett nästan obegränsat utbud av fakta, åsikter och råd för alla nivåer på internet på hundspann sajter och forum som sleddogcentral.com, skidogs.ca och dogscooter.com
 • För lite konkurrens, försök tävlingar. Du behöver inte köra Iditaroden. Det finns korta sprinttävlingar, vanligtvis under 4 miles lång.
 • Det finns flera skotrar konstruerad för ändamålet av hund scootering, men alla off-road scooter kommer att göra. Det bör ha däck-inte Street hjul-och skoter en bra uppsättning bromsar.
 • Gå inte med din skoter i områden med tung trafik (bilar, fotgängare eller på annat sätt). En tyst land trail är mycket perfekt.
 • Alternativ till scootering och pulka är många. Du kan skijor (hund dra dig på skidor), bikejor (hund drar dig på en cykel), ta hunden och Rollerblades för en spin (kontrollera att du är bra på skridskor), sulky (en vagn med en stor stav över din hund, du kan styra din hund som med en häst och vagn), eller har din hund dra laster med en vagn eller vagn. Du kan göra dem alla om du verkligen gillar variation.
 • 4-6 månader är den bästa åldern att börja med en valp att lära kommandon. På nio månader kan du börja med korta körningar (en mil eller mindre). Arbeta dina hundars uthållighet upp, särskilt om de har varit stillasittande ett tag. Dock bör varje hund under ett års ålder inte ska göra någon dragning, eftersom det kan hindra korrekt ben utveckling.
 • Hundar är kända för kälkåkning är: Siberian huskies, Alaskan Huskies, Alaskan malamute, Chinooks, eurohounds (Alaskan husky-pekare mix), Canadian Eskimo Dog, Grönland hund, samojed, Sakhalin Husky, tamaskin, utonagan Seppälä Siberian slädhund och Mackenzie River husky. Lopp efter lopp, har Alaskan huskies visat sig vara den snabbaste och mest bestående.
 • Ha tålamod träna din hund (ar). När de inte får något rätt, kom ihåg det är ditt fel, inte hundens. Straffa dem för att inte göra något rätt sällan fungerar, i stället tar sig tid att träna dem att göra det på rätt sätt.
 • Håll dina lektioner kort och roligt.
 • Starka armar och ett starkt grepp är viktiga. Din egen vikt och bromsarna kan bara gå så långt.
 • Om att äga fyra hundar inte är din stil, kan du skijor med bara en eller två hundar. I sprinttävlingar, de bästa två-hund skijorer team är vanligtvis ungefär samma hastighet som de bästa fyra-hundspann, om hundarna är av liknande förmågor.

Varningar

 • Även på en skoter, såvida du inte är mycket att lita på de sätt på dina hundar, låt aldrig vikten av hundarna överstiger vikten av dig själv och skoter. De kunde få ut av kontroll. För större antal hundar en trehjulig racing riggen fungerar bäst.
 • Hundar slädar och skotrar tippa ofta över, så bära kuddar. När scootering, kommer handskar att förhindra väg utslag på händerna, och en hjälm kan skydda mot hjärnskakning. Trasiga armbågarna har rapporterats, så armbågsskydd kan vara klokt.
 • En bit kedja eller ett snöre du inte har något emot att få rivas upp kan vara ett bättre alternativ till ett koppel för dra om du går på trottoaren. Vissa koppel blir hälften strimlad efter bara en promenad.
 • Se till att vara förberedd på vädret att bli värre. Bara för att det är plusgrader och snön smälter och det är trevligt ut betyder inte att det inte blir kallt eller börjar regna.

Saker du behöver

 • Hundar
 • Selar
 • Ganglines
 • Tuglines
 • Necklines
 • Scooter eller släde
 • Trail med låg trafik